Welk haarmasker zal je kiezen? Ontdek onze tips en adviezen!

haarmasker

Het haarmasker is een must geworden in alle haarroutines. Het wordt soms verwaarloosd door gebrek aan tijd, in plaats van een eenvoudige shampoo, conditioner of een eindbehandeling... Het masker is echter een krachtige verzorging die een specifiek haarprobleem in de diepte zal behandelen. Wij geven je alle geheimen van het haarmasker!

Waarom gebruik je een masker voor je haar?

waarom-haarmasker
Het haarmasker is een rijke verzorging, geconcentreerd in verschillende actieve ingrediënten om een specifiek haarprobleem te behandelen. De voordelen ervan hoeven we niet meer te bewijzen. Het masker is vaak bedoeld om beschadigd haar te herstellen, om droog haar te voeden of om breekbaar en broos haar te versterken.  Het optimale gebruik van dit type verzorging zal zijn doeltreffendheid op de kwaliteit en de schoonheid van het haar aantonen.

Terwijl de shampoo het haar wast, reinigt van onzuiverheden en tegelijkertijd bepaalde voordelen biedt zoals hydratatie of voeden van het haar, is het toch een zeer lichte behandeling. De conditioner zal de betreffende specifieke verzorging verdiepen, het haar verzachten en het gemakkelijker ontwarren.

Ze zijn alleen niet zo herstellend en voedend als een masker. Je zal dus begrepen hebben dat het een onlosmakelijk onderdeel is van een haarverzorgingsroutine, omdat het essentieel is voor de behandeling van het haarprobleem in de diepte.

De verschillende soorten maskers

masker-droog-haar
#1 Een masker om droog tot zeer droog haar te voeden

Droog tot zeer droog haar heeft meer hydratatie en voeding nodig. Onze Aromachology Masker Voedende Verzorging hydrateert en voedt het droge haar intensief. Geformuleerd zonder siliconen en verrijkt met olijfolie, waarvan de voedende en beschermende eigenschappen ideaal zijn voor dit haarprobleem, zal dit crèmeachtige en smeuïge masker de haarschubben diep voeden en glad maken.

Zo krijg je een zijdezachte en soepele haartextuur terug, een waar plezier tijdens je dagelijkse haarroutine! Let op: om te voorkomen dat het haar terug droog wordt, is het beter om het in de open lucht je haar te laten drogen en altijd een tegen hitte schermende behandeling toe te passen als het wordt blootgesteld aan een warmtebron.
Bekijk alle voedende verzorgingen
beschadigd haar
#2 Een masker om beschadigd haar te herstellen

Beschadigd haar heeft een speciale zorg nodig om de conditie en de glans van het haar te verbeteren. Anti-schade actieve ingrediënten hebben dan de voorkeur. Onze Aromachology Intens Herstellend Masker herstelt, versterkt en beschermt je haarvezel tegen schade. De anti-schade mix met 5 essentiële oliën (Angelique, Lavendel, Geranium, Ylang-Ylang en Zoete Sinaasappel) zorgt ervoor dat het een natuurlijk masker is dat zacht en respectvol is voor het haar. Samengesteld uit zonnebloemolie en pro-vitamine B5, zal het je haar voeden, versterken en verzachten, waardoor de haarschubben er weer glad en gevoed uitzien.

Je haar is gemakkelijk te ontwarren, wat het risico op schade aanzienlijk zal verminderen. Geniet van dat zijdeachtige gevoel en gezond glanzend haar!  
masker-verstevigen-haar
#3 Een versterkend masker voor kwetsbaar en broos haar
Hoe herken je een broos haar? Wel, de vergelijking is eenvoudig: schade, haaruitval, dunner wordende uiteinden... Dit soort verschijnselen geeft de indruk van een stilstaand effect: je haar lijkt nooit in de lengte te groeien! Dit komt omdat de lengtes gemakkelijk afbreken. Fijn haar is het eerste dat aan dit probleem wordt blootgesteld, omdat het minder stevig is en niet sterk genoeg.

We hebben een Aromachology Verzorgend Concentraat Force & Densité ontwikkeld om toon, volume en kracht te geven aan broos, breekbaar en futloos haar. De versterkende anorganische zuren waaruit het is samengesteld zullen het haarverlies beperken. Het haar lijkt dichter, sterker en volumineuzer.

Hoe gebruik je een haarmasker op de juiste manier?

haarmasker-douche
De traditionele toepassing : 

Kies tijdens je douche of bad, als voortzetting van je traditionele haarroutine (shampoo + conditioner), voor het aanbrengen van een masker, één of twee keer per week, al naargelang de behoefte. Neem een kleine hoeveelheid van het product en verdeel het goed over je uitgedroogde lengtes, beginnend bij de hoogte van je oren om te vermijden dat je wortels worden ingevet (deze zijn al goed voorzien van talg).

Masseer zachtjes om je lengtes en uiteinden met zorg te behandelen. Laat 3 tot 5 minuten intrekken en spoel dan af tot het product goed verwijderd is. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je je haar niet te zwaar maakt met een verzorgingsproduct dat niet goed gespoeld is, wat een plakkend en vettig effect zou kunnen geven.
Aanbrengen als pre-shampoo:

Wat dacht je ervan om onze gewoontes een beetje om te keren? Eenmaal per maand kunt je je masker gebruiken voordat je je haar gaat wassen. Deze methode bestaat uit het rijkelijk aanbrengen van de behandeling op alle lengtes en uiteinden ongeveer een half uur voor het wassen van je haar.

Hierdoor kan het haar in de diepte worden verzorgd dankzij de langere inwerktijd. Dit proces is ideaal voor de meest beschadigde, droge of broze haren, het zal met zorg langer worden bedekt en het ontwarren zal vergemakkelijkt worden, waardoor schade wordt beperkt.
haarmasker_nacht
Aaanbrengen voor overnacht: 

Wil je je haar nieuw leven inblazen? Breng de behandeling aan op je uiteinden, lengtes, je kan zelfs overlopen naar de wortels. Het doel is om je hele haar ermee te bedekken. Je kan dit nu de hele nacht laten zitten - of de hele dag als je thuis bent - door bijvoorbeeld je haar in een handdoek te wikkelen.

Als je je masker 's nachts (of enkele uren) laat zitten, vertienvoudig je het effect van de geconcentreerde werkzame ingrediënten. Als je wakker wordt, spoel je het gewoon uit en verdubbel je de shampoo om het product grondig uit je haar te verwijderen.

Het resultaat: je haar is zeer zacht, ontwart gemakkelijk, de haarschubben lijken glad en je haar is intens gevoed en gehydrateerd. Dit soort ritueel eenmaal per maand toepassen is meer dan genoeg; te vaak gebruiken kan het haar verzwakken en verstikken.
De multimasking-toepassing : 

Ken je multimasking? Het is een zeer bijzondere methode om haarmaskers aan te brengen. Het doel is dat elk probleem met betrekking tot je haar in één enkele toepassing wordt behandeld.

Problemen met een droge hoofdhuid? Breng ons SOS Hydratatie Haarmasker direct aan op je hoofdhuid en wortels. Zijn je lengtes suf? Breng onze SOS Glans Haarmasker aan in de tussentijd. Zijn je uiteinden droog? Breng nu onze SOS Mooie Punten Haarmasker aan op de uiteinden. 

Laat het maar even zitten. Elke verzorging zal specifiek werken dankzij de samenstelling ervan, aangepast aan je specifiek haarprobleem. 

Hoe zit het met de hoofdhuid?

hoofdhuid
We zijn bijna geneigd om het te vergeten, maar de hoofdhuid is een essentieel element in de zoektocht naar mooi haar. Inderdaad, de gezondheidstoestand van de hoofdhuid heeft een directe invloed op het haar. Een te droge hoofdhuid zonder talg - wat essentieel is voor de bescherming van de haarvezel - zal leiden tot kwetsbaarder haar, dat daardoor meer vatbaar is voor droogte en schade.

Omgekeerd zal een hoofdhuid die overtollig talg produceert je haar snel invetten, waardoor het zwaar en plat wordt. Vergeet niet om je hoofdhuid één keer per maand te reinigen met een Revitalizing Fresh Aromachology Reinigingsscrub die helpt om residuen, dode cellen en andere onzuiverheden die de neiging hebben om het haar dof te maken, te verwijderen.

Voor mensen met vet haar is onze Aromachology Balancerend Extract ideaal om het overtollige talg weer in balans te brengen en tegelijkertijd de hoofdhuid te verfrissen.

Vergeet de oliën niet!

olie-haar
Hoe kunnen we niet praten over oliën om droog of beschadigd haar tegen te gaan? Inderdaad, ze zijn uitstekend geschikt om de haarvezel in de diepte te voeden, op voorwaarde dat ze verstandig worden gebruikt.

Een diepe olie gebaseerde behandeling zoals onze Infused Oil Nourishing Before-Shampoo Aromachology is perfect om zachtheid en kracht te brengen aan zeer droog haar, een tweemaandelijkse toepassing is voldoende.

Om de hydratatie van je haar te verzegelen en het haar na het wassen te sublimeren, zal Infused Oil Reparation Intense Aromachologie een geweldige bondgenoot zijn! Je kan ook een paar druppels aan je favoriete masker toevoegen om het herstellende effect te versterken.


 

Heb je advies nodig over hoe je je haar moet verzorgen?

Ontdek al onze haartips

Het verzorgen van je haar is een kunst! De experts van L'OCCITANE geven je tips en advies over hoe je de beste producten voor je huidige haarproblemen kunt vinden en hoe je deze op de juiste manier kunt gebruiken. Ontdek hoe je mooi haar op natuurlijke wijze kunt krijgen, wat de beste verzorgingsproducten voor droog haar zijn en nog veel meer! Ontdek snel wat we voor je samengesteld hebben.
IK ONTDEK