Waarom je je lichaam moet hydrateren ?

pourquoi hydrater son corps

Als er één schoonheidsbehandeling is die je dagelijks moet uitvoeren, is deze het wel. Je lichaam hydrateren is een onmisbare stap bij het verzorgen van je huid, met name bij koud weer. Vochtinbrengende lichaamscrème, dagcrème, handcrème... al deze schoonheidsproducten zijn in de meeste badkamers te vinden. Maar voor we je vertellen welk product je het beste kunt gebruiken en wat onze adviezen voor hydratatie zijn, is het belangrijk om te begrijpen waarom het nodig is om ons lichaam te hydrateren.

Hydratatie van de huid:

Of het nu in het dagelijkse leven, in een stressvolle periode of tijdens een zwangerschapis, je moet je lichaam elke dag hydrateren. Waarom? Men is het er volledig over eens dat het nodig is om minimaal 1,5 l water per dag te drinken om te voldoen aan de behoeften van je lichaam. Je huid heeft dezelfde aandacht en essentiële verzorging nodig.

Hierna lees je de belangrijkste voordelen van het hydrateren van je lichaam:
pourquoi hydrater son corps
  • De opperhuid is beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Een gehydrateerde huid is als een pantser en heeft een verrijkte hydrolipidenlaag, waardoor deze doeltreffender negatieve effecten door de kou, zon, vervuiling, etc. beperkt.
 
  • De huidveroudering wordt uitgesteld. Een gehydrateerde huid beperkt de tekenen van veroudering (rimpels, vlekjes). Bovendien zal je huid heel zacht zijn.
 
  • Je hebt een stralende huid! In de loop der jaren verminderen de opperhuidcellen. Je lichaam hydrateren zorgt voor een gezonde, schone en stralende huid.
 
  • Een ander behoorlijk groot voordeel: je neemt tijd voor jezelf!Het is allang overduidelijk dat voor jezelf zorgen rechtstreeks een effect heeft op het welzijn en de gezondheid. Geniet van deze 10 minuten voor een welverdiende pauze tijdens een vaak hectisch leven.

De lichaamshuid en de verschillende typen:

Gezicht, oksel, hoofdhuid, handen, benen of voeten ... de huid van vrouwen en mannen kan naargelang het deel van het lichaam anders zijn. Het gezicht, de hoofdhuid en zeer droge plekken  (voeten, handen, knieën ...) hebben een specifieke verzorging nodig, maar de rest van het lichaam kan met hetzelfde product worden gehydrateerd. 

Allereerst is het belangrijk om even de tijd te nemen om je lichaam te kennen en te weten wat je huidtype is.
hydrater son corps
De huid is bedekt met een hydrolipidenlaag. Deze laag bestaat uit water en talg, dat zorgt voor de bescherming van je lichaam en het behoud van een goede hydratatie.  Een gebrek aan talg zorgt voor een toename van de verdamping van water uit je huid, wat voor de uitdroging en het trekkerige gevoel zorgt (vooral in de winter) die een droge huid kenmerken.

Bij een normale huid is er een evenwicht tussen water en talg. De huid wordt dus van nature beschermd en hydraterende verzorgingsproducten zijn er dan ook om hem in goede conditie te houden.

Als je een huid met glimmende plekken, verwijde poriën en zwarte puntjes hebt, betekent dit dat je huid vet is. Dit type huid is vooral te herkennen op het gezicht, maar er kunnen ook andere gebieden op je lichaam zijn met deze problemen.

Hoe kies je je hydraterende crème?

choisir sa creme hydratante
Om de huid van je lichaam de beste hydratatie te bieden, is de hydraterende crème die je kiest zeer belangrijk. Deze lichaamsverzorging bevat een waterfase om de huid water te bieden en een voedende oliefase om de hydrolipidenlaag te versterken en te voorkomen dat het water verdampt. Dit is een essentiële stap die je in je dagelijkse routine moet opnemen.

Het is dus belangrijk om van dit ritueel echt een heerlijk ontspannend moment te maken. Een romige textuur die gemakkelijk op de huid smelt zonder een vet laagje achter te laten en een zachte, heerlijke en opbeurende bloemengeur maken van deze verzorging een aangenaam moment om je dag te beginnen of te beëindigen.

L'OCCITANE biedt een grote selectie lichaamsverzorgingsproducten met verschillende texturen: lichaamsoliën en -balsems voor het voeden van de droge huid en crèmes en melk voor het hydrateren van de normale en vette huid. Deze verschillende soorten producten zijn beschikbaar in tal van geuren voor een echte zintuiglijke beleving.

Onze adviezen voor het aanbrengen:

conseils d'application soin hydratant
Als je eenmaal je hydraterende crème of olie hebt gevonden, is het belangrijk om te weten wat de beste handelingen zijn om deze goed aan te brengen. Door deze adviezen op te volgen breng je je crème of melk zo doeltreffend mogelijk aan en beleef je een aangenaam ontspannend moment: 
 
  • Om het effect van deze behandeling te versterken, is scrubben essentieel. Als je je huid ontdoet van de dode cellen die hem verstoppen, kan je verzorging beter worden opgenomen door de huid en uiteindelijk doeltreffender zijn.
 
  • Het tweede foefje is om dit schoonheidsproduct meteen na het douchen of badderen aan te brengen. Als de huid licht vochtig is, kan een hydraterende olie of verzorging gemakkelijker worden opgenomen.
 
  • Bovendien moet je de verzorging met zachte masserende bewegingen rechtstreeks op de huid aanbrengen om het product goed in te laten trekken. Deze manier van aanbrengen is doeltreffender, verbetert de textuur van de huid en ontspant je tegelijkertijd. Een heerlijk gevoel!

Waarom je natuurlijke verzorgingsproducten moet gebruiken voor je lichaam?

soin hydratant naturel
Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat wat je op je huid aanbrengt, wordt opgenomen door je lichaam. Om deze reden is het essentieel om te letten op de ingrediënten en formules die zijn gebruikt voor hydraterende crèmes.

Daarom ontwikkelt L'OCCITANE een collectie verzorgingsproducten met steeds natuurlijkere formules met ingrediënten van hoge kwaliteit. Meer dan 300 van de gebruikte ingrediënten in onze formules zijn afkomstig van planten, voor een nog natuurlijkere hydratatie. Bovendien zijn ze traceerbaar en is 50% ervan gecertificeerd. Dus naast het op gezonde wijze hydrateren van je huid, vormen onze formules met natuurlijke ingrediënten, zoals kokos-, argan- en shea-olie geen gevaar voor je gezondheid. 

Tot slot worden al onze nieuwe producten gefabriceerd, uitgebreid getest en strikt gecontroleerd volgens de strengste internationale kwaliteitsnormen en voorschriften.

Bekijk al onze producten waarmee je je lichaam op natuurlijke wijze kunt hydrateren:

Besoin de conseils ?

Soin du corps

Retrouvez toutes nos astuces beauté soin du corps et soin des mains

Envie de tout savoir sur l'hydratation, les savons solides, l'art du gommage ou encore préparer sa peau pour l'été ? 
Retrouvez tous nos conseils pour prendre soin de son corps et ses mains au quotidien.. 
Je découvre