SPF - zonbescherming

Waarom is SPF zo belangrijk voor je huid ?

Veel huidverzorgings- en schoonheidsproducten bevatten SPF-bescherming!
Maar waarom is deze bescherming noodzakelijk? Wat zijn de voordelen binnen de huidverzorgingsproducten? Omgevingsfactoren, met name UV-stralen, zijn verantwoordelijk voor 80% van de huidveroudering. Door het gebruik van een SPF-verzorgingsproduct kan je je huid helpen zich te beschermen tegen de mogelijk schadelijke effecten van de zonnestralen.
Ontdek uit hoe een SPF-behandeling je huid kan helpen.

WAAROM JE HUID BESCHERMEN TEGEN DE ZON?

mooie teint in de zon

een mooie teint behouden

Sommige mensen verheugen zich over de eerste zonnestraal die hun huid streelt. We willen graag dat onze huid wordt gestimuleerd om onze teint te verbeteren.
Maar pas op dat je jezelf niet te veel blootstelt aan de zon, vooral het gezicht, dat een dunne huid heeft. De zonnestralen, vooral UV-stralen, genereren een aanzienlijke productie van vrije radicalen die de rol van de cellen veranderen. Bij herhaalde blootstelling en na verloop van tijd is de huid niet meer in staat zich zelfstandig te verdedigen, wat het verschijnen van imperfecties bevordert: bruine vlekken, fijne lijntjes, rimpels...

Door je gezicht, hals en handen te beschermen tegen de zon, behoud je na verloop van tijd een mooie teint en voorkom je vroegtijdige veroudering.

bloemen in de zon

Het beperken van de tekenen van ouderdom

Ben je bekend met fotoveroudering? Deze term wordt gebruikt om de versnelling van het natuurlijke fenomeen van huidveroudering te beschrijven die rechtstreeks verband houdt met de blootstelling aan UV.

We proberen allemaal, of bijna allemaal, dit fenomeen zoveel mogelijk te vertragen, om zo een zichtbaar jongere huid te krijgen. Het zou dan jammer zijn om het te versnellen door te vergeten de juiste handelingen te maken. Hoewel herhaalde en langdurige blootstelling aan kunstmatige en natuurlijke UV-stralen niet de enige oorzaak is van versnelde huidveroudering, blijft het een van de belangrijkste oorzaken.
Het is daarom essentieel om je huid dagelijks te beschermen tegen de zon.

AL ONZE TIPS OM JE HUID TE BESCHERMEN TEGEN DE ZON

Wanneer je huid beschermen

#1 Begin jezelf vroeg te beschermen

Vanuit het oogpunt van leeftijd is het aan te raden om je huid zo vroeg mogelijk te beschermen. Een jongere huid hoeft zich geen zorgen te maken over rimpels, ze is dun en kwetsbaar. Zij zullen profiteren van SPF-bescherming om al hun zonovergoten kapitaal te behouden.

En wat betekent de Sun Capital? 
Het is de hoeveelheid UV-stralen die de huid kan absorberen voordat ze zich niet meer kan beschermen tegen de agressies van de zon: beschadigde cellen herstellen zich niet meer als het kapitaal is opgebruikt!

En wat betreft de tijd van het jaar, wanneer is het nodig om een huidverzorgingsproduct met een SPF-index te gebruiken?
Het hangt allemaal af van je dagelijkse routine en je huidtype. Als we ons overdag meer dan 2 uur per dag blootgeven, heeft een hydraterende crème met SPF de voorkeur. Dit advies is vooral belangrijk voor een zeer witte huid, die meer vatbaar is voor de gevreesde zonnebrand.

Goede gewoontes zonbescherming

# 2: Neem eenvoudige en natuurlijke gewoontes aan

Bereid je zachtjes voor op de zon door je huid vanaf het voorjaar heel geleidelijk bloot te stellen. Door de belichtingstijd zachtjes te verlengen (5 minuten is genoeg om te beginnen), zal de huid een natuurlijke bescherming creëren dankzij de activering van de melanocyten. Deze produceren dan melanine: een bruin pigment dat onze huid helpt zich te beschermen tegen de zon en verantwoordelijk is voor de kleur.
 
Help je lichaam en je huid te versterken door middel van je dieet. Kies voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten (vitamine E, vitamine C) en carotenoïden (in oranjerood fruit en groenten). Er is niets beter dan het aanvullen met vitaminen en mineralen uit natuurlijk, kleurrijk voedsel dat goed is voor de gezondheid van ons lichaam en onze huid.

En last but not least: vergeet niet om regelmatig te hydrateren! ​

Accessoire zonbescherming
Beperk de blootstelling aan de zon tussen 11 uur 's morgens en 16 uur 's middags. Dit moment van de dag is vooral vreselijk omdat de zon op zijn hoogtepunt is. Het beste is om schaduw te zoeken of ondoorzichtige kleding aan te trekken zodat je kan genieten van het buitenleven.

Neem de juiste accessoires aan: brede hoeden, zonnebril, parasol... Het is mogelijk om ze te gebruiken op de zonnigste uren, maar ook om ze te gebruiken zodra we te veel tijd in de zon hebben doorgebracht, wachtend om naar huis te gaan.
Het is essentieel om ze dagelijks te adopteren om in stijl en veiligheid van de zon te kunnen genieten.  
zonbescherming sport

#3: Bescherm jezelf het hele jaar door

Waarom zou je ergens anders dan op het strand een SPF nodig hebben?

Je hebt er misschien nooit aan gedacht, maar de huid is ook kwetsbaar voor de agressies van de zon in de stad, waar vervuiling en UV-stralen een zeer slechte combinatie vormen.

Bovendien is het gebruik van een SPF niet beperkt tot de zomer: ook in de winter wordt je blootgesteld aan UV-stralen, ook al merk je die misschien niet op door koude temperaturen zoals bijvoorbeeld bij het skiën. 
verzorging zonbescherming

#4: Gebruik de juiste producten

De collecties van L'OCCITANE huidverzorgingsproducten met SPF bestaan uit sensorische formules die aangepast zijn om de huid te hydrateren, terwijl ze toch licht en comfortabel blijven om te dragen. De Precious en Divine Crèmes, bijvoorbeeld, verrijkt met SPF-bescherming, kunnen alleen of onder de make-up worden gedragen. Ze dringen snel door in de huid, zonder het kleverige of glanzende gevoel achter te laten dat vaak met SPF's wordt geassocieerd. 

Naast hun beschermende rol zijn onze Immortelle Divine en Precious huidverzorging assortimenten verrijkt met anti-verouderingsingrediënten die je helpen de huidveroudering te bestrijden en de tekenen van veroudering te voorkomen.
zich beschermen tegen de zon

#5: Bescherm je hele lichaam

Naast het gezicht worden ook je nek, lippen en lichaam blootgesteld aan UV-stralen en moeten worden beschermd. Zonbescherming, aangepast aan je huidtype, zal je niet beletten om te bruinen, integendeel. 

Door je lichaam te beschermen tegen zonnebrand met een verzorgingsproduct dat zonnebrandcrème bevat, en door je geleidelijk aan bloot te stellen, krijg je geleidelijk aan een bruine kleur en gaat je bruine kleur langer mee. 

De handen zijn een van de eerste gebieden die tekenen van ouderdom vertonen (bruine vlekken, verslapte huid...): fluwelen Almond Handcrème verrijkt met SPF 15 past in je tas, klaar om te gebruiken op elk moment van de dag! 

HET VERZORGEN VAN JE HUID NA BLOOTSTELLING AAN DE ZON

Vrouw zonnebloem

Het verzorgen van je huid na een zonnebrand

Ben je vergeten de juiste handelingen te gebruiken tegen de zon, en heb je nu een lekkere zonnebrand?
Als de schade eenmaal is aangericht en voordat we de les leren voor de volgende blootstellingen, moeten we de huid verzorgen om deze te verlichten en zo goed mogelijk te verzorgen.
Hier zijn al onze adviezen:
  • Drink veel water om je lichaam te hydrateren. 
  • Voed je huid van buitenaf met een rijke voedende behandeling 
  • Breng natuurlijke producten aan zoals pure sheaboter, aloë vera of plantaardige olie. 
je bruine kleurtje behouden

Behoud je bruine kleurtje na de zomer

De schoonheid van je bruine kleur hangt af van goede gewoonten:
  • Eet voedsel dat rijk is aan vitaminen en bèta-caroteen, zoals wortelen, paprika's, meloenen en abrikozen. 
  • Hydrateer je huid steeds opnieuw met hydraterende verzorgingen of plantaardige oliën. 
  • Scrubs gebruiken.
  • Zon met mate.
  • Bereid je huid voor met voedingssupplementen. 
Ontdek ook ons volledige artikel: "hoe houd je je bruine kleur na de zomer?"

GEZICHTSVERZORGING

tip gezichtsverzorging

Vind al onze tips om je gezicht te verzorgen

Het verminderen van donkere kringen, het verzorgen van je lippen, het kiezen van een vochtinbrengende crème aangepast aan je huid, de kunst van het verwijderen van make-up... Zoveel onderwerpen rond gezichtsverzorging! L'OCCITANE helpt je de verschillende problemen te begrijpen die je kunt tegenkomen tijdens je gezichtsverzorgingsritueel en geeft je de beste tips om je huid te laten stralen!
ONTDEKKEN