De grote terugkeer van vaste zeep

Vaste zeep bad

Vaste zeep wordt al sinds jaar en dag gebruikt voor het wassen, maar was de laatste jaren wat in het vergeethoekje geraakt. De reden? De opkomst van douchegel, een formule waarvan werd gevonden dat hij eenvoudiger te gebruiken en zachter voor de huid was. Toch heeft vaste zeep vele voordelen voor verschillende huidtypes, maar ook in termen van handigheid. Vaste zeep heeft namelijk geen verpakking nodig en is dus ideaal om afval te beperken. Gelukkig lijkt vaste zeep terug te komen in onze badkamers en L'OCCITANE presenteert een uitgebreide selectie vaste zepen met subtiele, afwisselende geuren, geschikt voor verschillende huidtypes.

Alles over vaste zeep

Vaste zeep Shea Lavender
Het andere verschil tussen vloeibare zeep en vaste zeep, behalve de consistentie, is soms onbekend. Wij leggen je het één en ander uit zodat je een betere keuze kunt maken voor je behoefte.

In tegenstelling tot sommige traditionele douchegels met een combinatie van al verwerkte producten, bestaat vaste zeep uit een of meerdere plantaardige oliën. Deze ondergaan een warm of koud verzepingsproces. De fysieke vorm van de zeep (vast, vloeibaar of pasta) is afhankelijk van de gebruikte oliën en alkalische middelen; dit zal natriumcarbonaat zijn voor vaste zeep en kaliumcarbonaat voor vloeibare zeep.

De samenstelling van vaste zeep is gebaseerd op eenvoudige, natuurlijke ingrediënten. Als de zeep meer olie bevat dan nodig is voor de verzeping, praten we over 'overvette' zeep. Als zeep overvet is, is hij zacht voor de huid maar ook milieuvriendelijk, want hij voorkomt oververpakking en de ingrediënten worden eenvoudiger geëlimineerd.
 

Vaste zepen die zacht zijn voor de huid

doucheschuim
Als we het hebben over vaste zepen, denken we soms dat deze de huid uitdrogen en niet comfortabel zijn bij dagelijks gebruik. Toch is hun werking mild omdat de pH vaak neutraler is dan de pH van traditionele douchegel.

L'OCCITANE bewijst je het tegendeel met zijn assortiment vaste zepen met shea butter, bekend om zijn voedende, verzachtende en beschermende eigenschappen. Elke zeep is zo gemaakt dat hij voldoet een de behoeften van een bepaald huidtype en dit op maat reinigt, voor een zachte, gehydrateerde huid. Onze Shea extra zachte melkzeep is bijvoorbeeld perfect om de gevoelige huid mild te reinigen.
 
Vaste zeep Shea
De droge of naar droog neigende huid heeft zachte zeep nodig, die de huid perfect reinigt en hydrateert, want daar heeft deze behoefte aan.
Voor deze gevoelige huidtypes heeft L'OCCITANE een assortiment zepen samengesteld met onder andere shea butter. Het romige, hydraterende en reinigende schuim verandert het moment van douchen of baden in een moment van welzijn.

Shea is bekend om zijn hydraterende, verzachtende en voedende eigenschappen, waardoor je vaste zeep een echt schoonheidsproduct wordt. Hij reinigt de huid perfect, hydrateert hem en maakt hem zacht. De Shea extra zachte zeep van l'OCCITANE is gemaakt volgens de tradities van de meester-zeepmakers en vormt een oplossing op maat voor een vette huid, een normale huid, een gemengde huid... Het is ideaal voor de behoeften van het hele gezin! 

Vaste zeep: een volwaardig schoonheidsgebaar

Vaste zeep exfoliator almond
Hoewel zeep in eerste instantie bedoeld is om te reinigen, heeft het veel meer positieve effecten dankzij de verschillende samenstellingen. De toevoeging van natuurlijke werkstoffen maakt het mogelijk om de zeep aan te passen aan de specifieke behoeften van elk huidtype: hydraterend, mild, stimulerend, exfoliërend, schuimend, energierijk, voedend...

Almond RSPO heerlijke zeep zorgt bijvoorbeeld voor een echte scrub voor een zachte, gezonde en frisse huid. Zoete amandel heeft verzachtende, verkwikkende en verstevigende eigenschappen. Bij dagelijks gebruik wordt het een echt pluspunt voor je huid, die er langzaamaan gezonder en steviger uitziet.

Vaste zeep met subtiele bloemengeuren

Landelijke bloemen
Er is nog een belangrijk criterium als je een reinigende verzorging kiest: de geur. Niets is lekkerder dan je wassen met een zeep met een heerlijke geur en dezelfde subtiele geur de hele dag lang op je huid ruiken!

Zoals gewoonlijk legt L'OCCITANE de nadruk op natuurlijk bij de samenstelling van zijn assortiment vaste zepen met bloemengeuren afkomstig van waardevolle planten. Verbena, roos, shea, lavendel, citrues... De zeep wordt een beauty item dat de huid zacht parfumeert.
Vaste zeep geparfumeerd
De geparfumeerde zeep uit de collectie Herbea par L'OCCITANE reinigt je huid en hult hem tegelijkertijd in een betoverende geur dankzij zijn exclusieve samenstelling. Bloemen- en groene geuren zijn gecombineerd in een authentieke frisheid die je de hele dag omhult.

Ontdek ook de Cherry Blossom-zeep op basis van Luberonkersen. De milde reiniging gaat gepaard met een subtiele, fruitige geur.
 
badschuim ontspanning
Vaste zeep is weer in opkomst dankzij natuurlijke ingrediënten en vormt een echt pluspunt voor de huid. Maar hij heeft nog een aanzienlijk voordeel ten opzichte van zijn vloeibare concurrenten: hij is milieuvriendelijker, en dat is belangrijk in onze huidige samenleving.

Door vaste zeep te gebruiken, profiteer je niet alleen van vele positieve effecten maar je beschermt tegelijkertijd de natuur door oververpakking en overtollige, moeilijk te elimineren ingrediënten te voorkomen.


Niets weerhoudt je er nog van om definitief te kiezen voor dit volwaardige verzorgingsproduct. Je hoeft alleen maar je beste zeepbakje te halen. 

Le savon solide pour parfumer la maison

vast parfum home
Les savons solides sont souvent divinement parfumés, comme nos savons solides Cocon De Sérénité ou Harmonie. Vous souhaiteriez encore plus en profiter ? Découvrez comment parfumer votre maison, simplement à l'aide d'un savon solide.
Placez votre savon favori dans votre dressing, pensez à bien refermer votre armoire pour laisser la magie opérer. Laissez-vous ainsi enivrer par la douce odeur ambrée qui s'est diffusée dans votre armoire ! Un vrai plaisir olfactif, chaque matin, au moment de choisir vos vêtements ! Ces derniers seront également parfumés de cette odeur si réconfortante, qui vous suivra toute la journée.
Cette astuce est également parfaite pour parfumer votre linge de maison !  Rideaux, draps, oreillers... Placez le savon solide dans les tiroirs qui les contiennent et profitez du délicieux parfum dont ils vont s’imprégner. De quoi passer des douces nuits dans des draps délicatement parfumés !

LICHAAM EN HANDVERZORGING

Beauty tips lichaam

Vind hier onze tips om je lichaam en handen te verzorgen

Hydratatie: waarom en hoe slaag je in deze stap van je schoonheidsroutine? ... Scrubben, voetverzorging: hoe bereid je je lichaam voor op de verschillende externe elementen? ... Vaste zepen, natuurlijke deodorants: wat is er te weten over deze alledaagse producten? .... 
Hier vindt je al onze tips en tricks om dagelijks voor je lichaam en handen te zorgen.
Ik ontdek