Hoe je voeten verzorgen? - l'Occitane

Hoe je voeten verzorgen?

Je voeten brengen je een hele dag overal naartoe. Eigenlijk absorberen ze tot tweemaal je lichaamsgewicht per dag. Het is dus belangrijk er goed voor te zorgen. 75% van de vrouwen ondervinden op een bepaald moment in hun leven pijn aan hun voeten, wat kan leiden tot pijn in de rug en gewrichten. Geef je voeten de juiste verzorging en je zal het verschil voelen. Bovendien is het veel leuker om je nieuwste sandalen te pronken wanneer de zomer er aankomt. Maak gebruik van onze tips voor mooie voeten, een heel jaar lang!

Schoonheidstip #1: Het verzorgen van je voeten, stap voor stap

de essentiele stappen om je voeten te verzorgen - l'Occitane

3 essentiële stappen

1. SCRUB
Gebruik minstens twee keer per week een voetscrub. Breng je scrub aan op droge voeten voor je in bad of in de douche stapt. Wrijf met je handen enkele minuten lichtjes over je voeten en spoel ze nadien af. Je kan ofwel een body scrub gebruiken, ofwel een scrub speciaal gericht voor het gebruik voor voeten.

2. HYDRATEER
Hydrateer je voeten dagelijk. Het gebrek aan hydratatie vormt volgens podologen het grootste probleem voor je voeten. Gebruik een intensieve vochtinbrengende crème na het bad of douche en masseer tot de crème volledig is ingetrokken. Masseer met je duimen je voetholte in een cirkelvormige beweging. Masseer vervolgens zachtjes de bovenkant van je voet. Een goede massage duurt 5 tot 10 minuten per voet.

3. VERZORG JE NAGELS
Verzorg je teennagels, houd ze steeds kort en knip ze recht. Het is gemakkelijker je tennagels te knipper wanneer je uit bad komt, dan zijn ze zachter. Gebruik nagelriemolie om je teennagels zacht en gevoed te houden.

Schoonheidstip #2 : Bevochtig je voeten regelmatig

Voeten hydrateren - l'Occitane

Zo breng je de crème aan

1. Masseer in met je vingers, begin bij je tenen en eindig bij de enkel.

2. Masseer met beide duimen je voetzolen in cirkelvormige bewegingen.

3. Gebruik je vingertoppen om je enkels en achillespees in cirkelvormige beweging te masseren.

 

Schoonheidstip #3: Het hebben van lichte voeten op een dagelijkse basis

Elke dag lichte benen - l'Occitane

Onze onmisbare tips

  1. Neem de juiste houding aan. Schoenen met hoge hakken duwen je lichaam naar voren, waardoor de druk op je nek en rug toeneemt. Kies schoenen die passen, blijf rechtop staan, alsof een draad je borst en hoofd omhoog trekt.
  2. Masseer na een uitstapje of evenement uw voeten en benen. Aarzel niet om lichtelijk aan te dringen op gebieden van ongemak om ze te ontlasten.
  3. Neem af en toe een bad of douche met koud water om de microcirculatie in uw benen te stimuleren.
  4. Masseer uw benen met een massageolie om te ontspannen en uw vermoeide benen te ontlasten.

Schoonheidstip #4 : Vergeet de nagels niet

Amandel voor zachte voeten - l'Occitane

Tips voor mooie, gezonde en sterke nagels

Vijl je nagels niet als ze zwak zijn

Wrijf voor een betere bloedstroom uw nagels over elkaar, nadat je ze geölied heeft.

Gebruik geen sterke of chemische nagellak removers.

Masseer je nagels iedere avond met een organische olie, zoals amandelolie of neemolie.

Vergeet je dagelijkse dosis proteïne niet. Net zoals je huid en haar, worden je nagels ook gevoed door proteïne. Eet daarom dus voldoende vlees, vis en groenten of tofu. Zorg ervoor indien je vegetariër bent dat je voldoende ijzer inneemt en overweeg eventueel een dagelijk ijzersupplement.

Onze bestsellers om voor uw voeten te zorgen

Shea Boter - Voetenverzorging - l'Occitane

Waarom de L'Occitane Shea Butter je beste vriend is!

Met zijn crèmige textuur hydrateert de L'Occitane Shea Butter Foot Cream je voeten en verlicht hij eveneens het gevoel van vermoeidheid.