Eco-extractie van immortelle bloemen

Eco-extractie: een expertise die ontwikkeld is door L'OCCITANE

Ons doel: De geheimen onthullen van de plantenwereld door middel van het ontwikkelen van ecologische en vernieuwende extractiemethodes, zodat we onze klanten veilige en hoogwaardige ingrediënten kunnen bieden.
Hiervoor hebben we het geluk te beschikken over een onderzoekslaboratorium dat speciaal bedoeld is voor het ontwikkelen van methodes voor plantextractie.
Ontdek hoe wij de onmetelijke kracht van Immortelle onthullen met respect voor mens en natuur.

Een concreet voorbeeld met Immortelle bloemen

Ingrediënt: super extract immortelle bloem
Dankzij de traditionele destillatiemethodes die in verband kunnen worden gebracht met de moderne eco-extractiemethodes, onthullen we steeds meer van de onmetelijke kracht van de geniale immortelle bloem. 

Zo hebben we ons nieuwe superextract van immortelle verkregen!
We hebben ons laten inspireren door de voedingsmiddelenindustrie (deze technologie wordt gebruikt om caffeïnevrije koffie mee te maken) en hebben zonder kunstmatige oplosmiddelen nieuwe moleculen weten te extraheren uit de plant en zo een 100% natuurlijk extract verkregen.

Nieuwe geheimen van immortelle onthullen dankzij eco-extractie...

gedistilleerde bloemen hergebruiken

STAP 1

20 jaar geleden, onthulde L'OCCITANE de kracht van immortelle, een geniale bloem met bijzondere eigenschappen.
Het wordt op een 100% biologische manier verbouwd en geoogst op Corsica. De bloem wordt gebruikt in vele van onze verjongings- en anti-aging formules.

immortelle essentiële olie

STAP 2

De essentiële olie en het bloemenwater van immortelle worden op de dag van de oogst geëxtraheerd door middel van een 2 uur durende stoomdestillatie volgens traditionele technieken.

immortelle bloem cultuur

STAP 3

Als de planten eenmaal zijn gedestilleerd, worden ze gedroogd. Ze hebben nog een hoop te bieden!
Vanaf dat moment, gaat onze nieuwe extractiemethode een rol spelen: de extractie met superkritische vloeistoffen.

Super extract immortelle

STAP 4

Dankzij deze eco-extractiemethode, zijn we in staat om zonder kunstmatige oplosmiddelen nieuwe moleculen uit de plant te halen om nieuwe extracten te kunnen leveren van planten die al gebruikt zijn.

extractie immortelle

STAP 5

Superkritische CO2-extractie is mogelijk dankzij zeer gecontroleerde omstandigheden wat betreft temperatuur en druk.

eco-extractie procedure

STAP 6

Dankzij onze expertise kunnen wij de kracht van het superextract van immortelle onthullen, een nieuw en zeer waardevol ingrediënt voor onze cosmetica!

HET SUPEREXTRACT VAN IMMORTELLE

Extractie immortelle bloem
Ons laboratorium voor Onderzoek en Ontwikkeling heeft op deze manier immortelle weten te (her)waarderen. De bloem werd al gebruikt voor andere extracten, zoals essentiële oliën, en is nu getransformeerd in een 100% natuurlijk superextract dat net zo doeltreffend is als synthetisch retinol.
Ons superextract van immortelle verbetert de huidelasticiteit voor een verjongend effect dat vergelijkbaar is met die van synthetisch retinol. Bovendien is het milder is voor de huid.

Deze jongmakende kracht wordt nu gebruikt in de vele producten van onze collectie Immortelle Divine.

De collectie Immortelle Divine

Collectie Divine
Ons verjongende assortiment: een 30% meer geconcentreerd immortelle extract* dankzij ons nieuwe superextract! Laat je verleiden door de gezichtsverzorging van Immortelle Divine:

- Oogbalsem Immortelle Divine: de zachte textuur, die speciaal bedoeld is voor het kwetsbare gebied rondom de ogen, helpt donkere kringen te verminderen en tekenen van veroudering te bestrijden.
- Anti-aging Olie Immortelle Divine: met 98% natuurlijke ingrediënten, helpt dit geconcentreerde vloeibare goud de zichtbare tekenen van veroudering te bestrijden. 
- Dagcrème Immortelle Divine: onze beroemde dagcrème met een zeer zachte textuur (die ons aan kasjmier doet denken) is doordrongen van de kracht van 600 strobloemen. Het helpt bij het corrigeren van de 6 belangrijkste tekenen van veroudering (rimpels, stevigheid, volume, gladheid, glans en elasticiteit).
Ontdekken

Ingrediënt Immortelle

Ontdek meer over de Immortelle bloem: de "zonnige bloem" die nooit verwelkt.

Ik ontdek

Onze producenten

Gepassioneerd, begaafd en begiftigd met een ongeëvenaarde know-how, ontdek de verhalen van onze verschillende producenten.

Ik ontdek

Onze duurzame voorziening

Het ontwikkelen van duurzame relaties met producenten, bevorderen van korte en geïntegreerde lokale toeleveringsketens, kom meer te weten over onze acties.

Ik ontdek