Hoe kun je een mooie huid krijgen? 9 tips om te volgen!

hoe krijg je een mooie huid

De zoektocht naar een mooie huid is complex. Verschillende factoren bepalen de kwaliteit en het uiterlijk van je huid. Wij geven je alle geheimen en de juiste gebaren om een stralende en glanzende huid te verkrijgen.

1. Zorg voor jezelf van binnenuit

mooie-huid-goede-gewoontes

De huid is het grootste orgaan van je lichaam! Het is dus belangrijk om er voor te zorgen, zowel van binnen als van buitenaf. Wist je dat de huid voor 70% uit water bestaat?

Het is dus niet verrassend dat je elke dag genoeg water moet drinken om je lichaam in vorm te houden en je huid goed te hydrateren. Een van de geheimen van een mooie huid is hydratatie!

Drink elke dag voldoende water, gemiddeld 6 tot 9 glazen, of 1,5 liter, voor een mooie, frisse en volumineuze teint. Aarzel niet om een scheutje citroensap of een paar muntblaadjes aan uw water toe te voegen als je het moeilijk vindt om water op natuurlijke wijze te drinken.

voeding-mooie-huid

Voeding is ook een belangrijk onderdeel van het uiterlijk van je huid. Te veel vet, te veel suiker of te weinig eten kan de huid aantasten en kan, afhankelijk van persoon tot persoon, problemen veroorzaken zoals een doffe huid of kleine puistjes.

Kies dus voor een gezonde en evenwichtige voeding, waarbij 5 groenten en fruit per dag de aanbevolen hoeveelheid is. Van sommige voedingsmiddelen is bekend dat ze het uiterlijk van de huid verbeteren, zoals sinaasappel, die dankzij zijn vitamine C helpt bij de vorming van collageen, wat essentieel is voor de elasticiteit van de huid.

Broccoli en zijn vitaminen B, C, E, K en A is een voedingsmiddel dat helpt bij de celvernieuwing, dat helpt bij de herstelling van de huid en het vertragen van de tekenen van veroudering.
 

2. Bescherm jezelf tegen de zon en UV-stralen

zonnebescherming-spf
Er is niets aangenamer dan te genieten van het zonlicht op je gezicht. Maar de zon, hoewel het aangenaam voelt, is geen vriend voor de huid. Urenlang luieren in de zon is niet zonder gevaar, want het is de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. Je moet ook weten dat je huid zelfs in de winter onderhevig is aan UV-stralen.

Het beschermen van je huid is daarom een essentiële stap: kies voor een zonnebrandcrème met totale bescherming tegen de zon wanneer je in de zon zit en breng gezichtsverzorgingsproducten met SPF-bescherming aan wanneer je weet dat je tijd buiten gaat doorbrengen. Sommige van onze hydraterende crèmes bestaan ook met SPF-bescherming, zoals onze Immortelle Precious Crème SPF 20. Voor maximale bescherming kies je voor onze Reine Blanche Pure Bescherming SPF 50.
 

3. Ken je eigen huidtype

ken-je-huidtype

Hoe goed ken je je huid? Is het nogal droog, vettig, gemengd? Hoe reageert je huid op wat je erop aanbrengt? Wat eet je? Een essentieel element om een mooie huid te krijgen is het goed kennen van je huid.

Kort gezegd zal een droge huid de neiging hebben om zich gemakkelijker aan te spannen, het zal ruw zijn en kan roodheid vertonen. Een vette huid is het resultaat van een te grote talgproductie: je huid is glanzend over je hele gezicht.

De gecombineerde huid daarentegen heeft de neiging om te glimmen op de T-zone (voorhoofd, neus, kin) en droog of normaal te zijn op de wangen. Aarzel niet om rechtstreeks met onze L'OCCITANE-boetiekadviseurs een huiddiagnose uit te voeren om de behoeften van je huid precies te kennen en zo de juiste huidverzorging te kunnen kiezen.

4. Reinig je huid

make-up-remover-huid

Een slecht gereinigde huid kan verstopte poriën veroorzaken, wat kan leiden tot de verspreiding van mee-eters en andere imperfecties. De gouden regel is dus om je huid 's morgens en 's avonds zorgvuldig te reinigen met geschikte huidverzorgingsproducten.

Pas op, het doel is zeker niet om je huid te strippen! In de ochtend is het doel eenvoudigweg om de resten die zich 's nachts hebben opgehoopt te verwijderen, dus kies voor een reiniging met water of een zeer milde zeep. Als je 's avonds make-up hebt aangebracht, gebruik dan een effectieve make-up remover om alle sporen van make-up te verwijderen.

Onze Bi-Phase Gezichtsreiniger Ogen en Lippen is perfect, zelfs voor de meest gevoelige huid. Om te voorkomen dat je huid geïrriteerd raakt door de kalkaanslag in het leidingwater, sluit je reiniging af met een mist van thermisch water.

5. Breng een serum aan

serum-mooie-huid
Het serum werkt in op delen van de huid waar andere producten niet bij kunnen. Het is dus een echt actief concentraat, dat een doelgericht probleem zal behandelen volgens je huidtype.

Ons Immortelle Reset Nacht Serum is perfect voor gebruik in de avond, net voor je nachtverzorging. 100% van de vrouwen ziet hun huid zichtbaar transformeren vanaf de eerste nacht! De huid is stralender en steviger.

Kies 's morgens ook voor een serum voordat je je dagcrème aanbrengt om het effect ervan te versterken. Onze Immortelle Precious, Immortelle Divine en Reine Blanche bieden duo's van serum + crème aan, zeer praktisch voor de huid met specifieke problemen.

6. Breng een hydraterende crème aan

welke creme mooie huid
Om een mooie, gladde en stralende huid te krijgen is de stap van de hydraterende crème aanbrengen van essentieel belang. Een goede dagcrème, aangepast aan je huid, zorgt voor comfort en een stralende huid gedurende de hele dag.

Als je huid droog is, kies dan voor rijke crèmes zoals onze Shea Comfort Crème om de droogte van je huid te herstellen. Heb je een vette huid? Kies voor een lichtere crèmetextuur, zoals onze Pivione Matterende vloeistof, die het glanzende aspect van je gezicht zal beperken. Voor een intense hydratatie is het assortiment van Aqua Réotier, verrijkt met hyaluronzuur, ideaal.

Als je meer gericht bent op een anti-ageing problematiek, dan is onze Immortelle Divine en Immortelle Precious assortimenten interessant. Deze verzorgen je huid terwijl ze tegen de zichtbare tekenen van veroudering vechten.

7. Gebruik doelgerichte verzorging

Het toepassen van gerichte behandelingen op je gezicht volgens de problemen van je huid is ook een goed gebaar om te integreren in je schoonheidsroutine om zo een mooie huidtextuur te krijgen. Gezichtsmaskers zijn perfect voor een intense verzorging.

Voor de gecombineerde tot vette huid zal ons Zuiverend Gezichtsmasker perfect zijn om overtollig talg te verminderen. Om de gevoelige huid te kalmeren, kies je voor ons Kalmerend Gezichtsmasker met zijn heerlijke yoghurttextuur. Voor een ultra-hydraterend effect kan je ons Aqua Réotier-Mineraalmasker uitproberen.

Breng een of twee keer per week het masker aan dat het meest geschikt lijkt voor je probleem. De langetermijneffecten van dit soort behandelingen zijn echt zichtbaar en bovendien zorgt het gebruik ervan voor een echt ontspanningsmoment.

8. Masseer je gezicht

massage-gezicht
Wat is er beter dan je verzorgingsroutine transformeren in een echt ontspanningsritueel? Het geheim van een perfecte huid ligt ook in de stimulatie van de huid. Een gezichtsmassage bij het aanbrengen van je huidverzorgingsroutine kan voordelig zijn, vooral om de bloedcirculatie in dit gebied te bevorderen.

Door dit gebaar dagelijks en op lange termijn aan te nemen, kan de huidelasticiteit worden bevorderd en de verslapping worden beperkt. Breng hiervoor een gezichtsolie aan zoals onze Shea Comfort Gezichtsolie, die dankzij zijn textuur de vloeibaarheid van de bewegingen op je huid vergemakkelijkt.

Begin in het midden van je gezicht, leg de toppen van je vingers op je gezicht en strijk je huid glad naar buiten toe. Beeld je in dat je je huid uitrekt en fijne lijntjes en rimpels gladstrijkt. 5 tot 10 minuten per dag is genoeg, profiteer van deze tijd om te ontspannen.

9. Goed slapen

Het geheim van een mooie huid ligt ook in een van de meest natuurlijke processen: de slaap. Goed slapen en herstellen van je dagen is een zeer belangrijk onderdeel van je huidconditie.

Inderdaad, het is 's nachts dat de organen zich herstellen. En de huid is het grootste orgaan in je lichaam! Je hebt dit waarschijnlijk al gemerkt, maar een gebrek aan slaap kan leiden tot donkere kringen, een doffe teint, een heropleving van kleine puistjes...

Let op je huid, het is je beste begeleider! Een goede nachtrust geeft je huid de kans om goed te herbronnen, dus zorg ervoor dat je vroeg naar bed gaat en een regelmatig slaapritme aanhoudt.

 

WISHLIST MOOIE HUID