Welke parfum voor welk seizoen?

Welke parfum voor welk seizoen?

Een geur in overeenstemming met het seizoen... en je humeur!
 
 
L'OCCITANE is altijd gepassioneerd geweest over parfum. Toen het merk meer dan 40 jaar geleden werd gemaakt, gebruikte de oprichter, Olivier Baussan, al de beste ingrediënten van de natuur om zijn beste geuren te ontwikkelen. Geïnspireerd door de ontelbare aroma's van de Provence, maar ook de meer verre landschappen, heeft L'OCCITANE een ongelooflijk rijk palet van geurende tonen gecreëerd. Elke L'OCCITANE-parfum is een geweldige compositie op zich, maar het is aan jou om de geuren te vinden die bij jou passen - en bij je humeur. Wanneer de seizoenen veranderen, veranderen onze stemmingen. We willen niet dezelfde dingen doen. We willen niet dezelfde kleding dragen. Waarom zouden we dezelfde geur willen dragen?

ZOMER

parfum voor de zomer

Licht in de zomer… In alle vrijheid !

Het is het warmste seizoen van het jaar - het moment waarop je je huid wilt blootleggen, je haar vrij wilt laten en genieten van de warmte van de zon. Focus op frisheid voor de zomer! Kies voor geuren met een laag alcoholgehalte. Onze Verbena Eau de Toilette is de frisse zomerse parfum bij uitstek. Of als je op zoek bent naar een vleugje pit, probeer de Verbena Citrus Eau de Toilette. Onze lavendel eau de toilette en onze Thé Vert Eau de Toilette zijn andere parfums die zich goed aanpassen aan het seizoen.

Tips voor de zomer:

  • Geuren zijn overal in de zomer, dus blijf eenvoudig. Een pschitt of twee in de ochtend is alles wat je nodig hebt!
  • Spuit geen parfum op gevoelige gebieden. Concentreer je op de nek of kies voor een beetje spray op je haar.
  • Draag geen parfum op het strand en wacht tot de zon niet zo intens is om je parfum aan te brengen
parfum été homme

En de mannen?

Sommige mannen dragen het hele jaar dezelfde geur. Het is hun parfum. En ze ruiken goed ... Maar soms is het goed om te veranderen! Welke betere tijd dan de zomer, wanneer er licht in de lucht is? De Verbena Eau de Toilette is unisex, zodat mannen evenveel kunnen genieten van al hun frisheid als vrouwen!
Er is ook L'Homme Cologne Cédrat, dat op subtiele wijze de schittering van citrus combineert met de frisheid van kruiden.
En dan is er Cédrat Eau de Toilette met zijn sappigheid, bitterheid en houtachtig - samen vormen deze een zeer mannelijk parfum - en de zomer!

HERFST

herst parfum vrouwen

Diepe parfums voor de herfst

"Elk blad spreekt me aan over geluk, aan het trillen van de herfstboom ..." schreef Emily Brontë.
Wanneer de grond bedekt is met bladeren die prachtige tapijten van kleuren creëren, is de herfst het mooiste. Dit is de perfecte tijd om rijkere en diepere geuren te proberen.

Rose en Pivoine Flora - evenals onze iconische Arlésienne - maken deel uit van onze meest "intense" parfums, wat ze ideaal maakt voor de herfst! Ontdek deze bloemige geuren.

Tips voor herfst: vanille en sandelhout zijn geweldig, net als muskusachtige en houtachtige tonen.

 

herst parfum mannen

En voor mannen?

Het vinden van de perfecte geur voor deze tijd van het jaar kan een beetje lastig zijn. Het is alsof je alle juiste ingrediënten probeert te vinden om de perfecte herfstsoep te maken. Het moet een directe indruk maken, maar ook heerlijk vertoeven na.

De Cade Eau de Toilette voldoet aan alle verwachtingen. Roze peper geeft een kruidige touch aan de noten van bergamot en petit-grain, terwijl ceder subtielere tonen van cadehout en rockrose omarmt.

HERFST

parfum Terre de Lumière

Verwarmde parfums voor in de winter...

Het is tijd voor rijke, gewaagde en sensuele parfums! Denk aan warme en weelderige noten, houtachtig, barnsteen en vanille.
L'Eau d'Iparie, van de L'OCCITANE's Classiques-collectie, onthult de meest verleidelijke, florerende en geruststellende geur. De Amber Eau de Parfum is een zachte en verfijnde geur die een spoor van barnsteen, vanille en ceder achterlaat.

Terre de Lumière onthult een zeer vrouwelijke toon van lavendelhoning.

Wintertips:

  • Wees veeleisend: een of twee parfumwateren zijn alles wat je nodig hebt voor de winter!
  • Warme tonen zoals musk en tonkaboon zijn perfect voor deze tijd van het jaar.
  • En waarom zou u geen heerlijke geur dragen? Met tonen van vanille of kaneel zijn ze zoet en heerlijk
winter parfum mannen

En voor de mannen?

Vrouwen zijn niet de enigen die in de winter warmere geuren prefereren. Het is een goede tijd van het jaar om meer gewaagd te zijn met parfums.

Viriele en aardse geuren staan ​​zeker op het menu. L'Occitan Eau de Toilette is er een van, zijn tonen van nootmuskaat en peper doen denken aan de lichtjes bittere geur van verbrand hout. Mannen die houden van gerookte parfums zullen dol zijn op Eau d'Iparie en zijn weelderige en sensuele tonen. En als ze verleid worden door een amberkleurige geur, is de Amber Eau de Parfum uit de Les Classiques-collectie heel mooi.

HERFST

parfum herfst vrouwen

Bruisende parfums tijdens de herfst

De lente is de tijd van lichte, groene en bloemengeuren. Het is een seizoen waarin je eindelijk afscheid kunt nemen van de winter en weer kunt genieten van de zon en het licht!

Frisse en subtiele parfums zijn perfect - en Land of Light Water is daar een van. Teder en vrouwelijk, zijn hart is een toon van pioenroos. Toegevoegd aan deze is onze zeer dure Cherry Blossom Eau de Toilette, een geur met betoverende bloemige en fruitige tonen. Als je op zoek bent naar iets warmer, zal Eau de Toilette Neroli & Orchid jouw geur zijn: resoluut vrouwelijk en elegant!

Lente tips:
  • De lente is onvoorspelbaar: het kan heet of koud zijn, nat of droog ... Kies voor iets rijkere geuren die de hele dag duren. In
  • Japan is de lente het seizoen van de kersenbloesems. Dus, wat is de beste tijd om ons kersenbloesemparfum te dragen?
Eau des Baux

En voor de mannen?

Mannen, zoals vrouwen, geven de voorkeur aan frisse, groene geuren in het voorjaar. Ze kunnen niet fout gaan met citrustonen.

Maar het is de moeite waard om te kiezen voor geuren met diepe tinten die hen een mannelijker gevoel geven. De Eau des Baux is een parfum dat mannen gemakkelijk kunnen dragen in de lente, met zijn boeiende overeenkomst van kardemom, wierook en cipressen. Houterig, deze geur is sensueel, mysterieus en onweerstaanbaar.
welke parfum voor welk seizoen

Volgens onze emoties

Er zijn dagen dat je de dingen neemt zoals ze komen. Andere dagen, ben je vol energie - of gestrest, opgewonden ... Als een geur onze stemming kan weerspiegelen, kan het ons ook in de stemming brengen waarin we willen zijn.

Je parfum mag nooit te krachtig zijn - voor jou of voor anderen! Als je een sollicitatiegesprek hebt, kies je bijvoorbeeld voor de lichtheid van een cologne of fragranced water. Breng ook je parfum spaarzaam aan. Subtiel is alles!

Enkele tips om je te helpen je "tweede huid" te dragen:
  • Sprays en nevels zijn perfect voor het bijwerken van je geur of het geven van een extra "laag".
  • Fruitige en geurende geuren roepen vaak jeugdherinneringen op.

Voor haar

voor hem