Meer dan een merk: een verhaal van engagementen

L'OCCITANE werd opgericht in 1976, toen de oprichter Olivier Baussan begon met het distilleren van etherische oliën en de verkoop ervan in de prachtige regio: de Provence.
Gebaseerd op sterke principes en een waargebeurd verhaal is het merk (veel!) gegroeid, maar de filosofie is hetzelfde gebleven:
Mensen zijn belangrijk, de natuur is belangrijk!

En daarom heeft L'OCCITANE 6 duidelijke verbintenissen die gericht zijn op het beschermen van onze kostbare planeet en het respecteren van mensen.

Respect voor de biodiversiteit

Respect voor de biodiversiteit - L'OCCITANE

Een verhaal van vrijgevigheid

Een merk dat van de natuur houdt, is bezorgd over het behoud en de duurzaamheid ervan.

Bij L'OCCITANE gebruiken we traceerbare ingrediënten uit een duurzame aanvoer, waardoor we garanderen dat de planten geteeld en geoogst worden zonder impact op het milieu en de biodiversiteit. Onze toeleveringsketens zijn ontwikkeld om de diversiteit van de lokale planten te beschermen! 

Start van de eerste plantage van biologische Immortelle op Corsica, hulp om amandelbomen terug te brengen naar de Provence, werken aan de bescherming van de heide in de Provence, bedreigd door de klimaatverandering.... deze drie voorbeelden zijn slechts een klein deel van onze vele acties om de diversiteit van onze lokale planten te beschermen! 

Onze doelstelling: bijdragen aan de bescherming van 1.000 plantensoorten en -variëteiten tegen 2025. 
Ontdekken

Producenten ondersteunen

Lokale producenten ondersteunen - L'OCCITANE en Provence

Een verhaal van gelijkheid

De relaties met onze producenten zijn waardevol en gebaseerd op vertrouwen en wederzijds respect. Zij zijn degenen die de lokale ingrediënten cultiveren die het hart van onze producten vormen.
We definiëren niet-exclusieve langetermijncontracten met onze producenten, betalen hen een eerlijke prijs en bieden hen technische en financiële ondersteuning.
Maar we willen nog verder gaan....

Onze doelstelling: tegen 2025 een eerlijke handel met al onze directe producenten tot stand brengen.
Kunnen we het doen? Ja, dat kunnen we!
Ontdekken

Afval verminderen

Respect voor de planeet - L'OCCITANE en Provence

Een verhaal van respect voor de planeet

Heb je al gehoord over de drie R's van L'OCCITANE? Recycleer, Reduceer, Reageer! 
Bij L'OCCITANE maken we ons zorgen over de impact van plasticvervuiling op onze planeet.  
Dus we proberen het verschil te maken. Wij bieden in veel van onze winkels een recyclingservice aan en werken samen met TerraCycle® voor moeilijk te recyclen verpakkingen (voorlopig enkel in Frankrijk). Wij verkopen eco-refills en streven ernaar om onze verpakkingen zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. 

Ons doel: ervoor zorgen dat 100% van onze flessen tegen 2025 gemaakt zijn van 100% gerecycled plastic en dat 100% van onze winkels een recyclingservice aanbiedt. En we zijn op de goede weg! 
Ontdekken

Vrouwelijk ondernemerschap bevorderen

Vrouwelijk ondernemerschap

Een verhaal van emancipatie

Bij L'OCCITANE geloven we in gendergelijkheid en in het versterken van de positie van vrouwen om hun doelen te bereiken. 
Dankzij ons werk in Burkina Faso hebben we de vrouwen die onze sheaboter maken in staat gesteld om meer zelfstandigheid te krijgen. Onze stichting heeft hen geholpen om toegang te krijgen tot microkredieten, alfabetiseringsprogramma's en het onderwijs van hun kinderen. En elk jaar verkopen we solidariteitsproducten om het ondernemerschap van vrouwen te bevorderen. Deze acties lijken misschien klein, maar ze kunnen een groot verschil maken.  

Onze doelstelling: tegen 2020 meer dan 26.000 vrouwen ondersteunen in hun sociaal-economische ontwikkeling. ​
Ontdekken

Strijd tegen vermijdbare blindheid

Strijd tegen vermijdbare blindheid | L'OCCITANE

Een verhaal van visie

Heb je de braille op onze verpakking opgemerkt? Of de solidariteitsproducten die we verkopen om te helpen in de strijd tegen te voorkomen blindheid? 
Door middel van samenwerkingen met NGO's en UNICEF, en door het werk van onze Foundation, werken we op verschillende fronten aan het helpen van blinden en slechtzienden. 
We hebben bijgedragen aan het voorkomen van blindheid bij kinderen door middel van vitamine-A-supplementen en hebben meer mensen toegang geboden voor screening en medische zorg. De toekomst is zonnig!

Ons doel is om in 2020 10 miljoen oogzorgbegunstigden te bereiken.
Ontdekken

Vakmanschap vieren

Vakmanschap vieren | L'OCCITANE

Een verhaal van talent

Ambachtelijke vaardigheden verdwijnen en toch zijn ze zo kostbaar!
Als je aan L'OCCITANE denkt, denk je aan authenticiteit, knowhow, tradities en natuurlijk de Provence. 
Wij zijn altijd gepassioneerd geweest door kennis en creativiteit. 
Daarom is het heel zinvol om met lokale ambachtslieden samen te werken. 
We zullen hun talenten en knowhow in onze winkels tonen en met hen samenwerken om exclusieve producten te creëren, zodat ook jij de schoonheid van hun vakmanschap en traditionele vaardigheden kunt waarderen. 

Ons doel: het ondersteunen van de ambachtslieden en het delen van hun vaardigheden en geschiedenis. ​
Ontdekken