Onze engagementen

Al meer dan 40 jaar zet L'OCCITANE zich in voor natuurlijke ingrediënten die op een verantwoorde manier geteeld worden en producten die in Frankrijk gemaakt worden. L'OCCITANE zet zich eveneens in voor de strijd tegen kinderblindheid.

Verliefd op de Provence

L'Occitane - Produits fabriqués en Provence

De Provence is onze inspiratiebron

De Provence heeft een rijke grond, met unieke landschappen van natuurlijk beschermde schoonheden, tradities en weetjes over vroeger. 

Met verschillende lokale initiatieven moedigt L'OCCITANE mannen en vrouwen aan die bijdragen aan het leven in deze streek en graag hun kennis van de natuur delen. In ruil schenkt deze grond ons ingrediënten van een zeer zeldzame kwaliteit die wij in onze producten gemaakt in de Provence gebruiken om uw zintuigen in vervoering te brengen.
Ontdek onze ingrediënten

Een verantwoordelijke bevoorrading

Het echte verhaal van onze ingrediënten

Van de Immortelle velden in Corsica tot de Lavendelweiden in de Provence, werkt L'OCCITANE rechtstreeks met meer dan 130 Franse landbouwers en meer dan 10.000 plukkers om ons te verzekeren dat de ingrediënten die we gebruiken duurzaam en van de beste kwaliteit zijn. 

Een voortreffelijk product wordt met liefde en kennis gemaakt. Wij hebben daarom met onze lokale landbouwers samenwerkingen op lange termijn afgesloten in een vertrouwensrelatie om ten volle van de vrijgevigheid van onze Natuur te kunnen genieten door middel van praktijken die onze planeet beschermen.
Meer weten

Milieuvriendelijk

Een duurzame ontwikkeling

L'OCCITANE ontwikkelt producten die het lichaam en de wereld waarin we leven respecteren. Wij voorzien eco-refills en een groot aantal van onze verpakkingen zijn vervaardigd uit recycleerbare materialen en onttrokken uit hernieuwbare bronnen of duurzaam gehouden bossen.

Wij stellen alles in het werk om onze ecologishe voetafdruk te verkleinen door zo min mogelijk gebruik te maken van vliegtransport, indien mogelijk hernieuwbare energie te promoten en onze producten per boot, train of voertuig te vervoeren. 

Wij bevorderen de biodiversiteit door middel van duurzame ontwikkelingspraktijken en formules steeds natuurlijker worden: 92% van onze producten die in 2016 geproduceerd werden bevatten minstens 90% natuurlijke ingrediënten, en 57% bevatten meer dan 95% natuurlijke ingrdiënten. 

Samen tegen blindheid

Kinderen zijn onze toekomst

Toegang tot oogverzorging is van fundamenteel belang: 80% van wat een kind leert is gelinkt aan het visueel leerproces. L'OCCITANE is vastberaden om oogverzorging universeel toeganklijk te maken.

Sinds het jaar 2000, hebben we wereldwijd verschillende acties gesteund om de strijd tegen kinderblindheid tegen te gaan en we zijn betrokken bij verschillende projecten om screeningstesten, medische zorg en brillen aan te bieden. Sinds 2017, versterken we onze inzetten dankrij een internationale samenwerking met UNICEF.
Ontdekken

Steunen van vrouwelijk ondernemerschap

Een duurzame samenwerking rond Shea

Sinds 1980 werkt L'OCCITANE reeds samen met vrouwen uit Burkina Faso die Sheaboter produceren in ondersteunde samenwerking en co-ontwikkeling. In 2006 heeft de L'OCCITANE Foundation haar acties gericht op het ondersteunen van vrouwelijk ondernemerschap om op deze manier de emancipatie van Burkinese vrouwen te bevorderen. Vandaag de dag hebben 30 000 vrouwen steun gekregen bij het ontwikkelen en verbeteren van hun activiteit!
Meer weten