Verzorging voor mannen: hoe krijg ik een mooie huid?

Waarom hebben mannen specifieke producten nodig?

soin visage homme

Man/vrouw: wat is het verschil?

Ten eerste, de dikte van de huid: de mannenhuid is ongeveer 10% dikker dan de vrouwenhuid en bevat meer collageen. Bij mannen zijn verouderingsverschijnselen dan ook later zichtbaar dan bij vrouwen.

Maar zodra de eerste tekenen van veroudering zichtbaar worden, verslechtert de situatie sneller en worden de rimpels dieper!
De bovenste laag van de mannenhuid is dunner dan die van vrouwen, wat betekent dat de huid gevoeliger is voor aantasting van buitenaf.
Mannen produceren tweemaal zoveel talg als vrouwen, hun huid is dus vetter en gevoeliger voor acne. En dan is er natuurlijk het probleem van gezichtshaar.

Het is dan ook essentieel om de huid te verzorgen met passende gezichtsverzorgingsproducten voor mannen 

3 stappen voor een mooiere huid

belle peau homme

1. Reinig de huid en bereidt hem voor

Het reinigen van je  huid is essentieel om het er fris te laten uitzien en klaar te zijn om alle voordelen van je  volgende stappen te absorberen. Zoals eerder vermeld is de bovenste laag van de huid van een man gevoeliger voor agressies van buitenaf. Het is daarom essentieel om alle onzuiverheden en overtollig talg te verwijderen voor de huidverzorging.  

Cédrat Pure Reinigingsgel reinigt de mannenhuid intensief en verwijdert dode huidcellen en onzuiverheden. Hij is perfect voor de normale en gemengde huid en zal de huid energie geven.
gamme cédrat

2. Behandel je probleem gericht

 
Verfris de vermoeide huid en voorkom zwelling van de ogen met gerichte producten zoals de oogcontour.  
 
Gebruik hem om de gevoelige huid rond de ogen te revitaliseren en te hydrateren. Mannen zijn bijzonder gevoelig voor wallen en kringen, daarom moet je de oogomtrek goed verzorgen!
soin hydratant homme

3. Bescherm en hydrateer

Met een goede hydratatie blijft je huid jonger en gezonder. Cédrat Globale Gezichtsgel heeft een drievoudige werking ter bestrijding van de droge huid. Hij hydrateert, maakt mat en verkwikt, zodat de mannenhuid minder vet is zonder uit te drogen.

Als je huid de neiging heeft om droog te zijn, is de hydraterende Cade Complete Verzorging een ongelooflijk 5-in-1 product waardoor je huid zacht en comfortabel aanvoelt en de zichtbare tekenen van veroudering bestreden worden.

En scheren?

rasage homme

Een nieuw ritueel voor mannen ...

 

Scheren is een van de aangenaamste momenten in de huidverzorging voor mannen. Er is niets zo heerlijk als het gevoel dat je glad geschoren bent.
Dat weten wij bij L'OCCITANE natuurlijk en we hebben dan ook een manier gevonden om dit moment nog aangenamer te maken, door een extra etappe aan het zintuiglijke gevoel van een goede scheerbeurt toe te voegen.

Elke ideale ritueel begint met een warme douche. Breng onze Cade Scheerolie onder de douche aan om het grove gezichtshaar te verzachten en de huid eronder te voeden. Zo gaat het scheren sneller en is het resultaat gladder. Deze olie is perfect voor mannen met haast of op reis.
Maak vervolgens opnieuw kennis met comfort na het scheren dankzij Cade Aftershave Balsem. De combinatie van shea butter en extract van berkensap helpt rode vlekken en het branderige gevoel te verminderen. En de houtachtige geur is ongelooflijk lekker!

Weg met opgeblazen ogen

Zie je er momenteel vermoeid uit?
De helft van de mannen tussen 20 en 30 jaar heeft last van wallen en kringen onder de ogen. Hierdoor kun je er ouder, vermoeid en teneergeslagen uitzien - en dat soort negatieve dingen heb je niet nodig in je leven!
Om wallen te voorkomen, kun je deze massagetechniek gebruiken die lymfedrainage wordt genoemd.
soin des yeux
Stap 1. Breng een oogcrème of -gel aan op uw wijsvinger en klop zachtjes rond uw ogen. Probeer onze L'OCCITANE oogcontourproducten!

Stap 2. Druk zachtjes een of twee maal op de holte aan de binnenkant van de ogen, bij het contactpunt tussen de wenkbrauwen.

Stap 3. Ga met je vingertop rond je ogen - aan de bovenkant, door de wenkbrauwen, tot de buitenste ooghoek en naar achteren. Herhaal een paar keer en ga vervolgens de andere kant op.

Stap 4. Veeg licht onder de ogen vanuit de binnenste ooghoek tot de jukbeenderen.

Stap 5. Herhaal dezelfde route rond de ogen met kleine rondgaande bewegingen.