Collectie
Lavender

Het Blauwe Goud van de Provence

Hoe kan men zich de Provence voorstellen zonder deze iconische plant op te roepen? Zijn blauwe kleur en zijn zo karakteristieke geur doordringen de geest en maken hem herkenbaar bij iedereen. De geur van vakantie in de Provence parfumeert ook onze badkamer.

NIEUW Exfoliërende Lichaamszeep Lavender

Verrijkt met Lavendel Essentiële Olie van Haute-Provence BOB en Amandelschil poeder, deze zeep reinigt de huid zachtjes en exfolieert, waardoor het licht geparfumeerd wordt met de geur van Lavendel.

Ontdek onze bestseller van de Lavender collectie

Lavendel wordt gewaardeerd om zijn delicate parfum, maar ook om zijn kalmerende en geneeskrachtige eigenschappen. L'OCCITANE heeft er een iconische collectie van gemaakt terwijl het deze uitzonderlijke bloem beschermt.

L'OCCITANE heeft er een iconische collectie van gemaakt terwijl het deze uitzonderlijke bloem 
MEER WETEN OVER LAVENDEL

Ontdek onze iconische Lavender collectie

Lavender, een hartendief

Amandel, lavendel en verbena zijn onze steringrediënten. Wil je een kijkje nemen in de Provence waar deze prachtige ingrediënten groeien? Klik op de video hierboven!

We vieren samen de oogst van de lavendel in de Provence

De Week van de Lavendel!

De oogst vindt plaats van eind juni tot augustus, wanneer de warmte de inhoud van de essentiële olie in de lavendelbloemen doet toenemen.

Ik ontdek

De lavendel nodigt zich uit in ons huis

Ontdek onze home producten op basis van lavendel

Zijn karakteristieke geur, zo herkenbaar, symboliseert je huis. Ontdek enkele van onze bestsellers om je huis te verrijken en een echte plek van sereniteit te creëren.

Hoe helpt L'OCCITANE Lavendel te beschermen?

lavendelbloemenstelen
De afname van de lavendelvelden is een realiteit.

Sinds 2012 ondersteunt L'OCCITANE Franse onderzoeksinstituten bij het zoeken naar ecologische oplossingen voor het behoud van lavendel. Om bij te dragen aan de lokale economie, kopen we lavendel uitsluitend van coöperaties in het zuiden van Frankrijk.
Meer weten