La Flamme Marie Claire en L'OCCITANE

Het Project

L’Occitane zet zich in met de kaars van Marie Claire

De kaars van Marie Claire ondersteunt de opleiding en educatie van meisjes en vrouwen over heel de wereld. Sinds 2010 steunt het drie organisaties in Frankrijk, Cambodja en Burkina Faso en zamelde het al bijna 1,8 miljoen euro voor hen in. Sinds 2015, zet L'Occitane zich wereldwijd in voor female leadership door vrouwen te helpen toegang te krijgen tot onderwijs en microkredieten.

De Kaars

LA FLAMME MARIE-CLAIRE

Van 15 augustus tot 30 september 2017, kan u deelnemen aan dit project door een kaars te kopen ter waarde van €7,- met de geur van fresia & en rode vruchten. Alle opbrengsten* komen integraal ten goede aan de organisaties die worden gesteund dor dit project.

De verkoopsprijs in de winkel zonder transport- en productiekosten en belanstingen.

Entrepreneurs du Monde

In 1998 wordt de Franse organisatie Entrepreneurs du Monde opgericht. Ze bevordert de economische integratie van famillies die leven in bijzonder onzekere gebieden.

Sinds 2009, steunt L'Occitane Entrepreneurs du Monde in Burkina Faso om zo de socio-economische ontwikkeling van vrouwen te bevorderen met behulp van microkredieten, maar ook, en vooral, door hen te helpen hun vaardigenheden te versterken om zo zelfvoorzienend te worden.

Toutes à l'école

De organisatie Toutes à l'école, werd in 2006 opgericht door journaliste Tina Kieffer en steunt de ontwikkeling van de school "Happy Chandara". Deze school biedt onderwijs van een hoog niveau aan kansarme, Cambodjaanse meisjes. Het doel van de organisatie: de moeders van morgen opleiden, zodat zij op hun beurt het beste kunnen doorgeven aan hun kinderen.