L’OCCITANE Foundation ondersteunt

De L’OCCITANE Foundation, opgericht in 2006, steunt de economische emancipatie van de vrouwen in Burkina Faso. Door middel van partnerschappen met andere lokale organisaties, is de Foundation in staat om de verbetering van geletterdheid van vrouwen te ondersteunen en om de ontwikkeling van hun opbrengende activiteiten te vergemakkelijken.

De L’OCCITANE Foundation werkt samen met NGO Aide et Action sinds 2009 om alfabetiseringsprogramma’s te volgen en te ontwikkelen voor vrouwen in Burkina Faso. Eenendertig alfabetiseringscentra werden gesteund door dit partnerschap en meer dan 400 vrouwen per jaar zijn in staat om te leren lezen en schrijven.

De Foundation steunt ook microkredietprogramma’s in Burkina Faso in samenwerking met Entrepreneurs for the World. Dit gemeenschapspaarprogramma laat toe om vrouwen hun eigen kleine zaak op te starten en te ontwikkelen. Daarnaast ondersteunt de Foundation trainingsprogramma's die lokale vrouwen verder in staat stellen om economisch geëmancipeerd te worden.

Tot op heden hebben meer dan 7000 vrouwen genoten van de acties van de L’OCCITANE Foundation.