L'Occitane x Antik Batik

Antik Batik & L’OCCITANE laten de tradities van de Provençaalse Indiennes herleven deze zomer. De Collectie is beschikbaar vanaf 29 jun

EEN ZONNIGE COLLECTIE

Gabriella Cortese, de ontwerper en oprichter van Antik Batik, heeft een zonnige collectie ontworpen in navolging van het DNA van het Provençaalse merk. Deze handgemaakte items vormen een ware eerbetoon aan de Immortelle, de iconische bloem die al vele collecties heeft geïnspireerd bij L'OCCITANE. 

Bekijk hieronder de accessoires en behind the scenes van de samenwerking.
 

HET TASJE

Perfect om uw beauty essentials overal naartoe mee te nemen.

DE ENVELOPE BAG

Als casual shoudertas of als een chique clutch 's avonds.

DE PAREO

Kan vastgebonden worden rond de nek, de taille of in de haren.

DE ONTMOETING

Ze delen dezelfde waarden en dezelfde wens voor langdurige partnerschap in het dagelijkse leven door vertrouwensrelaties op te bouwen met hun producten. 

De samenwerking tussen L'Occitane &  Antik Batik draait rond deze gedeelte gemeenschappelijke waarden. Ontdek aan de hand van beelden de geschiedenis van de samenwerking tussen L'Occitane & Antik Batik .
 

DE BATIK, EEN WARE KUNSTVORM

Antik Batik x L'Occitane werd vervaardigd in Jaïpur in Indië. Voor deze collectie werd de batik-methode toegepast, een druktechniek op oude stof van meer dan duizend jaar oud. 

De stoffen werden bedrukt met de hand, met behulp van houten pads die ook met de hand vervaardigd zijn. Deze houten pads worden 'block prints" genoemd. 

TRADITIE EN INSPIRATIE

Dankzij deze wijze van produceren, zorgt Antik Batik voor de zichtbaarheid en behoud van deze eeuwenoude expertise & kennis. 

Deze druktechniek met verschillende toepassingen, die ook toegepast werd in de Provençe, heeft in het verleden ook Olivier Baussan geïnspireerd bij het opdruk van verschillende flacons van L'OCCITANE En Provence.