Gezichtshydratatie: Hoe hydrateer je je huid?

Hydrater la peau

Je huid zacht en glad houden is een dagelijkse uitdaging. De huid van je gezicht wordt blootgesteld aan zon, kou of vervuiling en is dan ook de hele dag onderhevig aan aantastingen van buitenaf. Om je opperhuid te beschermen, heeft L’OCCITANE een scala aan lichaams- en gezichtsverzorgingen op basis van plantaardige en natuurlijke ingrediënten om je 's ochtends en 's nachts comfort en hydratatie te bieden. Ontdek de geheimen van een gehydrateerd gezicht en een volle huid!

Waarom je huid hydrateren?

Behalve dat het comfortabel aanvoelt, is een gehydrateerde huid ook een belangrijke factor in hoe je huid zich na verloop van tijd zal ontwikkelen. Sterker nog, een goed gehydrateerde huid, van binnen en van buiten, zal over het algemeen stralender zijn, minder dof, en vooral minder gevoelig voor de kleine fijne lijntjes die meestal verschijnen wanneer uitdroging optreedt. Jawel, dagelijks zorgen voor een gehydrateerde huid vertraagt de veroudering van de huid, omdat de huid voller en steviger wordt.

Zoals hierboven vermeld is hydratatie essentieel om een volle en stralende teint te hebben. Leer je huid en de behoeften ervan kennen door ze elke dag te observeren en je routine aan te passen aan de problemen waarmee ze wordt geconfronteerd. Wees je ervan bewust dat het hydrateren van je huid wordt benaderd vanuit twee verschillende invalshoeken: inwendige en uitwendige lichaamshydratatie, die beide belangrijk zijn. 

#1 Hydrateer van binnenuit

nettoyant visage

Je huid van binnenuit hydrateren betekent dagelijks de hoeveelheid water drinken die nodig is voor de behoeften van je lichaam, 1,5 tot 2 liter per dag, volgens de aanbevelingen van het Franse Programme National Nutrition Santé. Dit zijn ongeveer 9 glazen water. Als je daar moeite mee hebt, kun je het water aromatiseren met vers citroensap en een paar muntblaadjes of terugkerende alarmen op je telefoon instellen om je eraan te herinneren.

Voedsel eten dat rijk is aan water en mineralen is ook een goede manier om de hydratatie van je lichaam te optimaliseren. Denk aan watermeloen, komkommer, aloë vera, kokoswater... Zo doe je je smaakpapillen én je lichaam een plezier.
 

#2 Je huid reinigen is essentieel

demaquiller-peau

Je huid goed hydrateren wordt beschouwd als de eerste schoonheidshandeling, ze reinigen als de eerste stap in elke routine voor een gezonde en schone huid. Met een goed uitgevoerde reiniging kun je immers alle onzuiverheden verwijderen, make-upresten die voorkomen dat vocht in de opperhuid dringt.

Bovendien voorkomt een perfect gereinigde huid verstopping van de poriën, het verschijnen van zwarte puntjes en andere oneffenheden. Zo is je huid klaar om een hydraterende cocktail te ontvangen en deze diep te absorberen.

Gebruik ons Infusion Micellair Water of onze Infusion Reinigingsmelk volgens je voorkeur. Door de stap van het make-up verwijderen in te bouwen, reinig je de gemaquilleerde huid of het gezicht grondig bij het ontwaken, waardoor resten, overtollige olie en andere onzuiverheden van de opperhuid worden verwijderd.

Perfectioneer de reiniging door micellair of toning water aan te brengen op je gezicht om kalksteenresten te verwijderen en je teint te verfrissen.

Wekelijks een gezichtsmasker aanbrengen is cruciaal om specifieke problemen aan te pakken waarmee je huid kan worden geconfronteerd. Je kunt een zuiverend masker aanbrengen als je huid te maken heeft met oneffenheden, of om je poriën te desinfecteren, gebruik in dat geval ons Zuiverend Gezichtsmasker.

Als uw huid de neiging heeft om te trekken en zeer droog te zijn, breng dan een voedend of hydraterend masker aan, zoals ons Aqua Reotier Mineraal Hydrerend Masker.

 

#3 Enkele gouden regels voor gezichtshydratatie

  • Een serum vermenigvuldigt de effecten van je crème. Breng daarom een geschikt serum aan na het reinigen van je huid, net voor je hydraterende crème. Ons Immortelle Reset Serum is perfect om het uiterlijk van je huid vanaf de eerste toepassing te verbeteren!
     
  • Het is ook belangrijk om te kiezen voor een dagcrème en een nachtcrème, die vaak rijker en regenererend is.
     
  • Vergeet niet om na elke douche of gezichtsreiniging thermaal water op je huid te spuiten om kalksteen uit kraanwater te verwijderen. Onze Aqua Reotier Verfrissende Hydraterende Mist leent zich hiertoe perfect.

#4 Kies producten die geschikt zijn voor je huid

Om je huid van buitenaf te hydrateren is het noodzakelijk om een verzorging te kiezen die is aangepast aan je huidtype en de verschillende problemen die ze kan ondervinden. Het is dus waar dat het complex kan zijn en niet zonder hinder om de verzorging te vinden die perfect bij je huid past. Maak je geen zorgen, wij zijn er om je te helpen uit de beste hydraterende crèmes degene te kiezen die het beste bij je past.

Tegenwoorden zijn er al heel wat verzorgingen ontwikkeld om de gezichtshuid te hydrateren. Er bestaan een massa formules om het hoofd te bieden aan de meest voorkomende problemen waarmee de verschillende huidtypen te maken kunnen krijgen.
hydrater-sa-peau
Als je een droge en/of uitgedroogde huid hebt:

Heb je het gevoel dat je huid voortdurend uitgedroogd is? Kies verzorgingen die speciaal zijn ontworpen om water naar je huid te brengen, zoals onze Aqua Reotier Evenwicht Herstellende Crème. Deze "antidorst"-crème bij uitstek is samengesteld uit hyaluronzuur en Reotier water en is in staat om het gebrek aan water bij verschillende huidtypen aan te vullen.

Voor een droge huid is een crème op basis van sheaboter ideaal. Sheaboter is rijk aan vitaminen en zal je opperhuid versoepelen en verzachten door ze te voorzien van de lipiden die ze nodig heeft. Neem hiervoor onze Shea Ultrarijke Comfort Crème. Ze zal zorgen voor een volle, gehydrateerde huid bij het ontwaken. Deze crème is geschikt de gevoelige huid die makkelijk last heeft van roodheid, ze kalmeert en hydrateert de opperhuid, terwijl ze een barrière vormt tegen aantastingen van buitenaf die de neiging hebben om de huid te laten trekken.
 
Als je een gemengde tot vette huid hebt: 

In tegenstelling tot wat men zou denken, heeft een gemengde of vette huid ook behoefte aan een dosis hydratatie. Het is inderdaad ingewikkelder om de waterbehoeften te identificeren van een huid die overtollige talg produceert, waardoor deze er glanzend en vettig uitziet. Men heeft al angst om textuur en materiaal toe te voegen. Maar dit huidtype heeft zeker zijn dagelijkse hydraterende cocktail nodig, je moet gewoon de juiste ingrediënten vinden!

Onze Pivoine Pure Matterende Vloeistof op basis van pioenroos, glycerine en zink, hydrateert en beschermt de huid in de diepte en beperkt overtollige talg. Als je verwijde poriën en wat onregelmatigheden hebt, kies dan in plaats daarvan voor onze Pivoine Perfectionerende Crème, die de huidkorrel verfijnt en de poriën doet vervagen. Gebruik 's nachts onze Aqua Réotier Ultra Hydraterende Gel, zodat de textuur snel in de huid dringt en ervoor zorgt dat je huid goed gehydrateerd is als je wakker wordt, zonder hem te overbelasten.

Onze hydraterende gezichtscrèmes: