Verbena zeldzaam en kostbaar

VERBENA: ZELDZAAM & KOSTBAAR

Onze producenten beoefenen 100% biologische landbouw. Er worden geen pesticiden of meststoffen gebruikt, zelfs niet diegene die zijn toegestaan volgens de regels van de biologische landbouw. Ze kiezen ervoor om hun velden klein te houden, zodat ze hun volledige aandacht krijgen, aangezien ze elk jaar herplanten en het wieden met de hand gebeurt. Kwaliteit heeft voorrang op kwantiteit.

VERBENA BIJ L'OCCITANE

Een iconisch gamma sinds 1981
1000 bladeren  per liter bloemenwater 
2 jaarlijkse oogsten in de zomer en de herfst

EEN DUURZAAM PROCES

verbena-oogst

OOGST

Elk jaar in mei herplanten onze producenten hun velden met Verbena omdat dit delicate gewas de strenge winters niet kan overleven. Ze geven de nieuwe kiemplanten zorgvuldig water en voeden ze tijdens het groeiseizoen drie keer met organische meststoffen. De geoogste bladeren worden nog dezelfde dag gedroogd.

verbena bladeren

DISTILLATIE

Een week later worden de gedroogde bladeren gedistilleerd in de Bleu Provençaalse Distilleerderij van Philippe Soguel door middel van een stoomdestillatieproces. Het proces duurt 2 uur. De hoofdingrediënten zijn waterbloem en een beetje essentiële olie.

verbena-productie

PRODUCTIE

Het L'OCCITANE Verbena assortiment is een eerbetoon aan deze bijzondere plant: eau de toilette, bodymelk, douchegel, badschuim, vaste en vloeibare zeep! Hun frisse en sprankelende geur met citroenachtige noten is ideaal voor de zomer.

TRACEERBAARHEID VAN L'OCCITANE VERBENA

EEN NATUURLIJKE OMGEVING

verbena bladeren

DE BIODIVERSITEIT

In 2018 hebben we besloten om een biodiversiteitsdiagnose door het onafhankelijke ecologische ingenieursbureau Naturalia Environnement te financieren.

Deze diagnose stelde ons in staat om een nauwkeurig beeld te krijgen van de situatie en om onze verbena gewassen te beschouwen als een "groene oase" van biodiversiteit, door het ontdekken van een aantal beschermde fauna- en florasoorten, waaronder bedreigde prairieplanten. 
MEER WETEN

EEN PLANT MET VEEL VOORDELEN

Verbena heeft vele deugden: 
  • Het ontspant, kalmeert en werkt in op de zenuwen
  • Het heeft een stimulerend vermogen
  • De frisheid van de citroen maakt lichaam en geest wakker.
  • In een badschuim zal ze haar verkwikkende krachten verspreiden
  • Als lichaamsverzorgingsproduct zal het je huid verstevigen en zacht en glad maken.

ONZE VERBENA PRODUCTEN

verbena collectie

Onze Verbena collectie

Onze Verbena-collectie is perfect voor liefhebbers van frisse en sprankelende geuren. Vloeibare en vaste zepen, bodymelk, eau de parfum, douchegel... Je vindt vast en zeker wat je zoekt!

ONTDEKKEN
verbena producent

Onze Verbena producenten

De teelt van verbena is zeer veeleisend in termen van zorg: het is dan ook geleidelijk aan achteruitgegaan in de Provence om plaats te maken voor meer winstgevende gewassen. Het biologische verbena dat we gebruiken is afkomstig van het landgoed van de heer en mevrouw Maria, op de grote site van Saint Victoire.

ONTDEKKEN