sheanoten

SHEABOTER: HET VERHAAL VAN EEN BEGAAFD INGREDIËNT

L'OCCITANE ontsnapt uit de Provence om verliefd te worden op een uitzonderlijk exotisch ingrediënt. Sheaboter wordt in Burkina Faso geproduceerd door vrouwen met een ongeëvenaarde knowhow. Een schoonheidschat, die al duizenden jaren de meest gevoelige huid sublimeert.

Wat is Sheaboter?

Pure sheaboter
Het is een natuurlijk ingrediënt dat afkomstig is van een boom die vooral in West- en Centraal-Afrika voorkomt: Butyrospermum Parkii.
Het is uit de pitten binnenin de kariténoten, de vrucht van deze boom, dat de beroemde karitéboter wordt gemaakt. Door van de amandelen een pasta te maken die urenlang wordt gekneed, verkrijgen we een rauwe boter die zeer rijk is aan actieve bestanddelen.  

Vandaag de dag is deze boter in de hele wereld bekend om zijn verbazingwekkende esthetische voordelen en zijn voedende en beschermende deugden, die zeer gewaardeerd worden in onze cosmetische verzorgingsproducten.
 

Wat zijn de voordelen van Sheaboter?

Bienfaits du Burkina Faso
Dit natuurlijke multifunctionele ingrediënt, dat dagelijks wordt gebruikt en gemakkelijk in gebruik is, is nuttig van de voeten tot het hoofd, tot in het haar:
 • Het hydrateert het hele lichaam in de diepte. Perfect voor de droge huid!
 • Het kan als balsem worden aangebracht, vooral op zeer droge plekken zoals ellebogen en hielen.
 • Het kalmeert de huid na het ontharen.
 • Het is zeer effectief bij het verlichten en kalmeren van de huid na het scheren.
 • Het voorkomt striae.
 • Het geeft een goede hydratatie aan droog tot zeer droog haar.
 • In de winter is het ideaal als lippenbalsem voor lippen die door de kou zijn beschadigd.
 • In de zomer is het perfect als bescherming tegen de zon en verzacht het irritaties veroorzaakt door zonnebrand of insectenbeten.
 • Het heeft voordelen voor de elasticiteit van de huid.  
 • Het kan gebruikt worden voor baby's
 • Het bevat ook natuurlijke antioxidanten (vitamine A en E)

Extra tip: Voeg een lepel sheaboter toe aan warm badwater voor een zachte, gehydrateerde huid.

Hoe gebruik je Sheaboter?

Routine Sheaboter
Het is een volwaardig huid- en haarverzorgingsproduct.

Dit gemakkelijk te gebruiken ingrediënt met vele voordelen en deugden kan op het gezicht, het lichaam of de handen worden aangebracht om een droge huid te verlichten. Het herstelt ook de elasticiteit van de huid en is perfect geschikt voor de gevoelige huid.

Als masker of massage voedt het de huid intens, ideaal voor zeer droge zones zoals voeten, ellebogen en knieën.
Voor het haar kan het puur worden gebruikt of worden gecombineerd met andere actieve ingrediënten zoals plantaardige oliën of aloë vera.

Tip: Leg een kleine hoeveelheid crème in de palm van je hand om deze op te warmen en het product bij gebruik gemakkelijker te laten indringen.

Een ingrediënt in het hart van onze merkengagementen

Vrouwen van Burkina Faso

Vrouwelijk ondernemerschap ondersteunen

Door ons werk in Burkina Faso hebben we de vrouwen die onze karitéboter maken, in staat gesteld onafhankelijker te worden. Onze stichting heeft hen geholpen toegang te krijgen tot microkrediet, alfabetiseringsprogramma's en onderwijs voor hun kinderen. En elk jaar verkopen we solidariteitsproducten om het ondernemerschap van vrouwen te promoten.
Ontdek het verhaal van L'OCCITANE en de vrouwelijke producenten van karitéboter in Burkina Faso.
 

Ik ontdek
Het RESIST programma van L'OCCITANE

Het RESIST programma

Natuurlijke hulpbronnen beschermen door toegang tot biologische karitéplantages, duurzaamheid verbeteren door milieuvriendelijkere processen te gebruiken, het inkomen van vrouwen diversifiëren...

Ontdek alle doelstellingen en acties van ons programma ter verbetering van de levensomstandigheden van vrouwelijke karitéproducenten in Burkina Faso.

Ik ontdek