AMANDEL: een bron van zachtheid voor je huid en haar

L’OCCITANE gebruikt amandelen uit de Haute Provence, afkomstig van familiebedrijven en een verantwoorde keten. In het hart van dit kleine ingrediënt ontdekte L’OCCITANE amandelolie, een werkstof die bekend staat om zijn voedende eigenschappen en die je terugvindt in onze heerlijke Almond collectie.

Wat is amandel?

Groene amandel
Amandel is een van de hoofdingrediënten van L'OCCITANE. We houden er zo van dat we een heel assortiment hebben gewijd aan dit kleine fruit met meerdere eigenschappen.

Aan het begin van het zachte voorjaar is de amandelboom de eerste fruitboom die zich bedekt met delicate bloemen. Zo ongeduldig om zich op zonnige dagen te laten zien dat de witte, soms roze tot rode bloemen voor het blad uitkomen. Deze mooie voorjaarsbloemen worden van half juni tot eind augustus omgevormd tot vruchten: de AMANDELEN.

Een fluweelachtig omhulsel, een zacht vruchtvlees, een lichtgroene kleur, de dop beschermt een noot met zaden, de amandelen. De plantaardige olie die uit deze amandelen wordt gewonnen is vooral bekend om zijn voedende en verzachtende eigenschappen. 

Een ingrediënt in alle glorie

Dit ingrediënt, een ware schat van de natuur, rijk aan vitaminen, is het meest bekend in de vorm van plantaardige olie. Hydraterende, voedende, verzachtende amandelolie is geweldig voor onze verzorging.
Maar amandel kan ook in andere vormen dan olie worden gebruikt. Bij L'OCCITANE gebruiken we amandel in allerlei texturen, olie, boter, geplette schalen, eiwitten en melk. Zo profiteren we van alle pluspunten en alle texturen van dit heerlijke ingrediënt! 
zachte amandelschil

AMANDELOLIE

Gewonnen door eerste koude persing van meestal gebroken amandelen. Deze amandelen waren oorspronkelijk bedoeld voor consumptie en worden normaal gezien weggegooid.
Het helpt om de huid te voeden en te versterken door de hydrolipidenfilm van de huid te bevorderen. Het helpt de huid te verzachten en staat bekend om het kalmeren van de huid.

zachte amandelmelk

AMANDELMELK

Een vakkundig mengsel dat wordt verkregen dankzij een emulsie tussen amandelolie en water.
Het zorgt voor een gehydrateerde en zachte huid.

zachte amandelolie

AMANDELSCHIL

Een product in de cosmetische sector, amandelschalen worden op een specifieke manier gemalen om een afgeronde vorm te verkrijgen. Deze ronde vorm vermijdt elke irritatie.
Het exfolieert zachtjes.

amandelboter

AMANDELBOTER

Een slimme mix van o.a. amandelolie en sheaboter.
Helpt de huid te voeden, te hydrateren en te kalmeren.

amandeleiwitten

AMANDELEIWITTEN

Co-product van de cosmetische sector. Gemaakt van amandel, net als de olie, maar dan in de vorm van een waterig extract. 
Helpt de huid te hydrateren, te verzachten en een soepele huid te verkrijgen.

Zoom op Zachte Amandelolie: de essentials

Bekend en aanbevolen voor de fragiele, gevoelige en zeer droge huid. Het is een plantaardige olie die bekend staat voor gebruik bij massage op het lichaam, bij het aanbrengen op het gezicht, de handen en op de hoofdhuid. Het zal helpen om de kwetsbare, beschadigde en geïrriteerde huid te kalmeren. Het helpt ook om de huid te voeden, te versterken en te verstevigen, en het te verzachten. Het helpt dus om de uitdroging van de huid te beperken. Op hoofdhuid, zal het helpen om zich te bevrijden van roos. Het is bekend dat de Almond de conditie van de huid, zoals striae, verbetert op het lichaam. Op het gezicht is het bekend dat het glans geeft aan een doffe en vermoeide huid.
 
Het is een essentiële olie in cosmetica. Alle eigenschappen die het ons biedt maken het een onmisbaar element in onze Almond Collectie. 

Wat is amandelolie?

Het is een plantaardige olie die zeer veel in cosmetische producten wordt gebruikt. De olie wordt gewonnen uit de pit van de vrucht van de amandelboom en het bevat vitamine E en is rijk aan vetzuren zoals omega 9 & 6 en bevat omega 3. Deze samenstelling geeft alle eigenschappen die amandelen zo interessant maken voor de cosmetische zorg.

Bij L’OCCITANE gebruiken we het in veel van onze verzorgingsproducten voor het lichaam. Het voedt, hydrateert en beschermt het hydrolipidenlaagje van de huid (dat uit water en vetten bestaat) zodat de hydratatie van de huid door de tijd heen behouden blijft.

Wat zijn de voordelen?

Voordelen van zachte amandelolie
  • Hydrateert, voedt, verzacht en beschermt
  • Helpt de huidelasticiteit te verbeteren
  • Voorkomt striae (perfect voor zwangere vrouwen)
  • Geschikt voor baby's en kinderen
  • Voedt droog, broos en krullend haar
  • Helpt de huid weer stralend te maken
  • Geschikt voor alle huidtypen
  • Voedt zelfs de droogste huiden
  • Geschikt voor gevoelige huid

Wil je onze tips voor het gebruik ervan?

amandel in de zon
Verwarm na het baden of douchen een kleine hoeveelheid van je zachte Almondolie of Almond Crème Melkconcentraat in de palm van je propere handen. Masseer met langzame, cirkelvormige bewegingen, altijd beginnend bij het onderste deel van je lichaam. Door je lichaam te masseren voor het aanbrengen van je verzorging kan je het product beter doordringen en zo profiteert de huid van alle deugden en de bloedcirculatie wordt ook nog eens verbeterd.


Om de droge huiden te kalmeren, kan je kiezen voor een massage met meer producten op de droogste plekken volledig door te dringen.
Om te zorgen voor een goede hydratatie van het lichaam, breng je je hydraterende Almond verzorging best dagelijks aan.

Nog meer advies voor dit ingrediënt:

zachte almond doucheolie
Tijdbesparing: onze Almond doucheolie is verrijkt met amandelolie. Het is een perfecte verzorging om je lichaam snel te hydrateren en te verzachten tijdens je dagelijkse douche of na het bad.

Nagelverzorging: denk aan dit magische product! Onze voedende nagel- en nagelriemolie, met Sheaboter en zachte Almondolie hydrateert en verzacht de fijne huid rond de nagel. Een perfect gebaar om te verrichten voor je manicure.

Onze Almond producten

Al onze Almond producten
Amandelproducent

Onze ALMOND collectie

(Her)Ontdek al onze producten die dit biologische product bevatten en de verschillende voordelen.

Ontdekken
producten van de Almond collectie

Onze producent

Ontdek het verhaal van Jean-Pierre Jaubert, onze amandelproducent op het plateau van Valensole in de Provence

Ontdekken