CADE

De stekelige en robuuste jeneverbes - ook wel bekend als cade - groeit in de zonovergoten rotsachtige bodems van de Middellandse Zee. Generaties Provençaalse herders hebben het sterke, rotvrije hout gebruikt om hokken te bouwen, terwijl de antiseptische essentiële olie hielp de wonden van hun dieren te genezen.
 
Onmogelijk om te cultiveren, moet cade in het wild worden geoogst. Bij L'OCCITANE werken we samen met lokale boswachters die de Cade kappen en zo de paden vrijhouden voor wandelaars en het risico op brandgevaar verminderen. Door het distilleren van de essentiële olie voegen we waarde toe aan een product dat anders zou worden verspild.
CADE hout

De Cade verdient het om bekend te zijn en gewaardeerd te worden

Te vettig om als brandhout te verbranden - en ook bedoeld voor de bouw van hokken en omheiningen - wordt cade uit de bossen van de Ardèche elk jaar door L'OCCITANE gered. We redden deze kostbare boom omdat we zijn geheim kennen: de waardvolle essentiële olie van dit hout.

Het is een essentiële olie die niet eenvoudig wordt verdiend: het duurt lang om cadehout te laten groeien en het moet twee jaar drogen voordat het kan worden gedistilleerd.

Ingrediënt CADE

De kracht bij het gebruiken van Cade

Er wordt gezegd dat cade duizend en één deugden heeft. Deze uitspraak kan een beetje overdreven zijn. Maar de essentiële olie is bijzonder veelzijdig. Vroeger gebruikt door Provençaalse boeren om huidziekten te behandelen, zijn de antiseptische eigenschappen ervan bekend in het Middellandse Zeegebied.

Het is niet alleen antiseptisch, maar werkt ook als een zeer goed exfoliant. Zijn reinigende aard laat het haar en de huid perfect schoon achter, beperkt overtollig talg en helpt roos te verminderen. Een ander voordeel van cade is de uitgesproken mannelijke geur: aards, houtachtig en warm.

Wist je dat?

cade's traceerbaarheid

Traceerbaarheid

Ons cadehout wordt traditioneel in het wild geoogst, op een 50 hectare groot landgoed in het zuiden van de Ardèche. En het is 100% biologisch gecertificeerd.

cade's biodiversiteit

Biodiversiteit

De Cade wordt geoogst in het kader van de inspanningen om de bossen in de Provence te ontginnen op een goede manier, en onze kweker Michaël Comte zet zich in voor ons Charter voor Duurzame Oogst.

cade producten

Een gepatenteerde formule

Onze gepatenteerde mix van Cade en Rozemarijn essentiële oliën is magisch! Antioxidant, antimicrobieel en ontstekingsremmend, het helpt de huid te kalmeren.

Cade en L’OCCITANE

cadehout
Bij L'OCCITANE hoorden we over de unieke voordelen van cade dankzij de passie van onze producent Michaël Comte. Opgroeiend in het rijke bosrijke landschap van de Zuidelijke Ardèche, bracht hij zijn jeugd gepassioneerd door met het oogsten van dit ingrediënt. 
 

Als volwassene bracht zijn werk voor het bosbeheer van de Ardèche hem weer in contact met dit hout. Omdat hij het niet kan verdragen om deze boom, waarvan de olie zo kostbaar is, weggegooid te zien worden, besluit hij dit hout naar onze distilleerder Philippe Soguel te brengen. Hieruit ontstaat een partnerschap en verschijnt in onze huidverzorgingsproducten voor mannen de gepatenteerde mix van essentiële oliën van cade en rozemarijn.

Michaël Comte - in zijn eigen woorden

cade oogst
De man die de regio van de Cade uit de Ardeche herstelt 

"Als kind hielp ik m'n vader met het snijden van cade om wijnstokken te maken. Mijn grootvader gebruikte ook cade om hokken voor zijn schapen te maken. We gingen cade ophalen tijdens onze wandelingen in het bos."

"Toen ik begon met het helpen bij de lokale boswachterscommissie, kwam ik hier om cadehout te kappen. Mijn neef, die de wereld van de cosmetica kende, deed me denken aan de antiseptische en kalmerende eigenschappen van de etherische olie van cade en gaf me het idee: misschien kan ik het distilleren. Destijds was er geen markt voor deze essentiële olie, maar ik wilde dit hout, dat typisch is voor mijn regio, promoten".

Onze Cade verzorging voor Mannen

CADE collectie

Onze CADE collectie

Maak kennis met onze CADE-hout kweker, Michaël COMTE, en ontdek zijn geschiedenis en zijn werk in het zuiden van de Ardèche.

Ontdekken
Kweker CADE

Onze CADE producent

Een collectie met een typisch mannelijke geur: aards, houtachtig en warm! Vind de etherische olie van Cade in onze collectie van Gezichtsverzorgingsproducten voor Mannen.

Ontdekken