DIY L'OCCITANE

Plasticvervuiling is overal. Als we een schonere toekomst willen, moeten we het plasticafval - en het afval in het algemeen - verminderen.
Jij weet het. Wij weten het. En samen kunnen we verschil uitmaken. Denk eens na over je afval verminderen, hergebruiken en recyclen!


Bij L'OCCITANE gebruiken we steeds meer gerecycled plastic en eco-refills, wij zetten ons ook in om moeilijk te recyclen verpakkingen te veranderen in iets nuttigs.
Je recyclet et scheidt waarschijnlijk al zoveel mogelijk. Maar heb je upcycling geprobeerd? Dat is een uitstekende manier om afval te verminderen, je verpakkingen te hergebruiken en creatief bezig te zijn! 

Voor elk type afval bestaan er vele creatieve DIY-ideeën! Wij hebben creaties samengesteld die het milieu een handje helpen en je afvalbeheer verbeteren! Met een beetje verbeeldingskracht kun je veel afval (plasticflessen, waterflessen enz.) recyclen door er nieuwe voorwerpen van te maken die heel anders gebruikt kunnen worden!

BEN JE CREATIEF? PROBEER UPCYCLING!

creation pot cactus upcycling

Voor je plantjes zorgen?

Verander je potjes Almond Melkconcentraat in onweerstaanbare plantenpotjes! Makkelijk: maak de pot goed schoon, doe er een beetje compost in en voeg een van je mooiste plantjes toe. Een geweldig idee voor je badkamer!

rangement cuisine upcycling

Je keuken organiseren?

Als je Aqua Réotier-gezichtscrème op is, maak je de pot schoon en gebruik je deze om je kruiden en zelfs klein fruit als kersen, tomaten en kerstomaten in te bewaren ... Hij staat perfect op je keukenkastje!

rangement bijoux bougie upcycling

Je schatten opbergen?

Verlies je favoriete sieraden niet meer! Als je geurkaars op is, verwijder je het restje was en de lont en gebruik je de mooie pot om je kettingen, ringen en oorbellen op te bergen.

GEEF JE ECO-REFILLS EEN TWEEDE LEVEN

suspension plante upcycling

MAAK EEN PLANTENHANGER

Breng de natuur naar binnen door je eco-refill van L'OCCITANE op een originele manier te gebruiken. Een eenvoudige DIY die zometeen trots in je tuin of woonkamer staat! Wie had gedacht dat je plastic met rustiek kunt combineren?

PROBEER HET!
recyclage eco recharge

DE HELE ZOMER FRIS

Dit is een van onze eenvoudigste recycling-ideeën. Neem een lege eco-refill, vul hem voor tweederde met water, doe de dop erop en zet hem in de vriezer. Dit is de beste manier om je zomerse picknick koel te houden of je op te frissen als het warm is!

cadre plantes fleurs upcycling

SUBLIMEER JE PLANTEN EN BLOEMEN

Geef je eco-refill-verpakking een nieuw leven! Verander hem in een trendy decoratie-element, gewoon door er een houten lijst aan toe te voegen! Dit unieke voorwerp zal je huis sublimeren!

WEES CREATIEF!

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE UPCYCLING-DIY

vase macrame upcycling

MAAK EEN TRENDY VAAS MET EEN DOUCHEGEL

Er zijn oneindig veel decoratie-ideeën met verpakkingen! Neem je de uitdaging aan? Kies voor macramé rond je lege fles douchegel en maak een prachtige hangende vaas in de kleur van je keuze! Zo verander je je plasticafval in hoogwaardige decoraties dankzij upcycling!

bricolage rangement upcycling

GEBRUIK CRÈMEPOTJES OM JE TE ORGANISEREN

Ben je dol op knutselen en DIY? Je kan dit kleine opbergvoorwerp maken om je kleine bureauartikelen of heel veel andere kleine dingen op te bergen! Het is mooi, handig en perfect als je een ingewikkelder knutselproject zoekt!C'est joli, pratique et parfait si vous voulez vous lancer dans un projet de bricolage plus complexe !

NEEM DE UITDAGING AAN!
porte tablette upcycling

VERANDER JE GIFTSET IN EEN TABLETSTEUN

Waarom zou je je giftset weggooien als je hem ergens anders voor kunt gebruiken en van het mooie ontwerp kunt blijven genieten? Als je handig bent en vaak je tablet gebruikt, is deze recyclingoplossing perfect voor je!Si vous êtes agile et que vous utilisez fréquemment des tablettes, cette solution de recyclage est parfaite pour vous !

BEGINNEN MAAR!
bougeoir pot upcycling

MAAK EEN PRACHTIGE KANDELAAR DANKZIJ JE CRÈMEPOTJE

Een aantal van onze potjes gezichtscrème zijn van glas, en die kun je natuurlijk recyclen. Ze zijn zo mooi dat het zonde is om ze gedag te zeggen zodra je crème op is! Waarom zou je er geen kandelaar van maken, die een warme, lichte noot aan je interieur toevoegt?

LAAT HET LICHT MAAR KOMEN!
bricolage mangeoire oiseaux upcycling

VERANDER JE SHAMPOO IN EEN VOEDERBAKJE VOOR VOGELS

Als je je shampoo opgebruikt hebt om je haar te voeden, kan je de fles daarna gebruiken om de vogels te voeden. Dit is vast en zeker onze moeilijkste recyclingoplossing, maar het is de moeite waard!

BEGINNEN MAAR!
systeme arrosage plantes upcycling

GEEF JE PLANTJES WATER MET EEN LEGE SHAMPOOFLES

Je hebt plantjes die regelmatig water moeten hebben en dat is altijd een probleem als je op vakantie gaat ... Waarom zou je geen lege shampoofles nemen en die gebruiken om er een druppelaar van te maken? Het is heel eenvoudig en je plantjes zullen je dankbaar zijn!

DE VIDEO BEKIJKEN!