Hyaluronzuur, de molecule die je helpt je huid mooi te houden

Behoud een mooie huid

Zoals je gemerkt hebt, wordt hyalouronzuur steeds meer geïntegreerd in de cosmetica producten die je dagelijks gebruikt. Dit is geen toeval of een rage. Als dit ingrediënt zo populair wordt, is het simpelweg omdat deze molecule, die van nature in het menselijk lichaam zit, voordelen heeft die het een krachtige bondgenoot maken in je dagelijkse schoonheidsroutine. Dit geldt in het bijzonder voor het bevochtigen van je huid. Ontdek alles wat je moet weten over het gebruik van hyaluronzuur in cosmetische producten.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur werd iets meer dan 80 jaar geleden ontdekt door twee Duitse onderzoekers. Het is een molecule die van nature aanwezig is in het menselijk lichaam. Met een glazige en transparante textuur is het te vinden in de spieren, in het oog... maar de huid is het orgaan dat het meeste bevat (de lederhuid bevat meer dan de opperhuid).

Hyaluronzuur speelt een essentiële rol bij het behoud van de hydratatie, de kwaliteit en het uiterlijk van de huid. Net als een spons kan de structuur ervan tot 1000 keer zijn gewicht in water vangen en vasthouden en zo het vochtgehalte van de huid behouden door een soort beschermende barrière te creëren die de huid gladder en voller maakt.

De productie is constant en draait in reële omzet. Helaas neemt na verloop van tijd en naarmate de huid ouder wordt, met herhaalde oxidatieve schade, de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid af. De hoeveelheid hyaluronzuur in de huid neemt af. Dit leidt vooral tot uitdroging van de huid en het verschijnen van fijne lijntjes op het gezicht.
Hyaluronzuur wordt op grote schaal gebruikt in de vorm van injecties in de schoonheidsgeneeskunde. Voor iedereen die niet van spuiten houdt, wordt hyaluronzuur ook opgenomen in gezichtsbehandelingen en helpt het de huid om huidveroudering tegen te gaan, rimpels te verminderen en de hydratatie van de huid te behouden.

Een crème, serum of masker met hyaluronzuur zorgt voor een goede hydratatie van de huid van uw gezicht en helpt haar haar vitaliteit te herstellen.

Maar wees voorzichtig, er zijn verschillende soorten hyaluronzuur en niet allemaal hebben ze dezelfde voordelen omdat ze niet op dezelfde manier in de huid doordringen. Het hangt allemaal af van hun grootte. Dit is het belangrijkste verschil tussen de verschillende soorten hyaluronzuren.
 

2 soorten hyaluronzuur

Hyaluronzuur « XL » (hoog moleculair gewicht)

Zoals de naam al doet vermoeden, is hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht een groot molecuul. Het werkt op het oppervlak van de opperhuid. Het wordt gebruikt voor oppervlaktehydratatie wanneer de huid niet erg getekend is door de tekenen van veroudering. Ideaal om rimpels en expressierimpels te verminderen en de huid frisheid te geven.

Hyaluronzuur « XS » (laag moleculair gewicht)

Omgekeerd is hyaluronzuur met een laag molecuulgewicht een klein molecuul (tussen 20 en 50 k Dalton). Deze XS-grootte maakt het mogelijk om verder door te dringen en zo in te werken in de lagen van de opperhuid om de huid dieper te revitaliseren.
In dit geval zou de toepassing van dit actieve ingrediënt op de huid ook helpen om de synthese van natuurlijk hyaluronzuur te stimuleren.

Hyaluronzuur, een partner voor welk profiel?

Zoals je wel weet, is hydratatie van de huid een essentieel onderdeel van de huidverzorgingsroutine. Er is geen leeftijdsgrens om te vertrouwen op de voordelen van het hyaluronzuur in sommige cosmetica. Elk profiel heeft zijn eigen behandeling!

Voor jonge huiden zal het gebruik van deze natuurlijke molecule met een hoog moleculair gewicht helpen de eerste tekenen van veroudering te voorkomen en de huid goed te hydrateren.  

Voor de rijpere huid zal het kleine hyaluronzuur ook helpen om de huid dieper te "vullen" en zal ook helpen om haar mooier, gladder en voller te maken.
 

L’acide hyaluronique dans les soins L'OCCITANE

Aqua Réotier Collectie met hyaluronzuur
Aqua Réotier Collectie : Voorbereiden en Hydrateren
Hyaluronzuur « XL »


Om uw gezicht elke ochtend van een eerste hydraterende basis te voorzien, is Aqua Reotier Moisturizing Essence het ideale product. Verrijkt met Reotier water en hyaluronzuur, geeft het je een frisse en stralende teint.

Breng onmiddellijk daarna de UltraQuenching Gel of Crème aan. De gel, bestaande uit duizenden microbellen, lest de dorstige huid en zorgt de hele dag door voor hydratatie. De crème van haar kant maakt de huid van het gezicht voller en revitaliseert de huid van het gezicht zeer zacht.

' s Avonds verandert de reinigingsgelei, in contact met water, in een zacht en delicaat schuim. Het verwijdert effectief alle onzuiverheden die zich gedurende de dag hebben opgehoopt zonder de opperhuid uit te drogen, zodat de teint dagelijks fris en stralend blijft.
Waardevolle collectie met hyaluronzuur
Waardevolle Collectie : Vernieuwen en Egaliseren
Hyaluronzuur « XS »

In onze waardevolle formules werkt de essentiële olie van Immortelle in harmonie met een dynamisch hyaluronzuurcomplex. Dit complex combineert hyaluronzuur "XS" en silicium - een essentieel mineraal dat als drager fungeert en hyaluronzuur dieper in de opperhuid brengt.

Ons dynamisch complex is in staat om de natuurlijke productie van hyaluronzuur in de huid te verviervoudigen. De onsterfelijke etherische olie helpt de celvernieuwing te stimuleren, terwijl de onsterfelijke etherische olie de cellen helpt om te "rijpen", zodat de huid zich sneller kan vernieuwen.

Fijne lijntjes worden gladgestreken, de huid wordt gehydrateerd en de textuur wordt verbeterd. Klinisch bewezen: na slechts 10 dagen van waardevol routinematig gebruik, toonden de tests een aanzienlijke versnelling aan van de natuurlijke vernieuwing van de huid!

Al onze L'OCCITANE producten met hyaluronzuur

De voordelen van hyaluronzuurmaskers

Hyaluronzuur masker
Om ervoor te zorgen dat je je huid blijft stralen, vergeet dan niet om je huid een beetje tijd te geven.... Een of twee keer per week een masker laten aanbrengen, het zal je goed doen.... Het Aqua Reotier Mineraal Vochtinbrengend Masker stelt je in staat om de dorst van alle huidtypes te lessen wanneer ze het nodig hebben.

Om te genieten van de voordelen van dit gezichtsmasker, heb je twee opties:
  • bij een nachtmasker, breng je de crème in een dun laagje aan voor je gaat slapen en spoel je het af als je wakker wordt.
  • bij een vochtinbrengende crème, breng je een royale laag aan en laat je het tien minuten intrekken voor je de overtollige hoeveelheid verwijdert met een vochtig wattenschijfje.

Als je op reis gaat, denk dan aan het enkele dosis vochtinbrengende gezichtsmasker. Dit garandeert een stralende huid, waar je ook bent, dankzij de voordelen van hyaluronzuur!