Hoe verzorg je de oogcontour en voorkom je rimpels?

Oogomtrek

Jij bent uniek en je ogen zijn dat ook! Ze maken onlosmakelijk deel uit van je schoonheid en zijn zo kostbaar als juwelen. Het verzorgen ervan is essentieel, omdat de oogcontour met zijn dunne en delicate huid aandacht en schoonheidsrituelen nodig heeft om te stralen. Bovendien betreft het een van de eerste gebieden van het gezicht waar tekenen van het ouder worden of vermoeidheid te zien zijn. Volg onze tips en adviezen voor het verzorgen van de oogcontour en beperken van de impact van de tijd op je oogopslag.

Waarom moet je de oogcontour verzorgen?

hoed
Zoals je vast en zeker weet, kunnen zich in de oogcontour verschillende schoonheidsproblemen voordoen: wallen, kringen, rimpeltjes en uitdroging. We hebben al besproken hoe je kringen en wallen onder de ogen kunt laten verdwijnen. Laten we nu aandacht schenken aan antiagingverzorging en -rituelen die helpen om je oogopslag jeugdig te houden.

De huid van de oogcontour is veel dunner dan die van de rest van je gezicht, dus hij verliest zijn elasticiteit sneller en verslapt. Het is bijgevolg de plek waar de eerste rimpels verschijnen, zoals kraaienpootjes.

Daarom kunnen het aannemen van een gezonde levensstijl met een paar dagelijkse gewoontes en het gebruik van goede antirimpelproducten het gebied rond je ogen echt gladstrijken en de veroudering ervan verminderen.

Een paar gouden regels voor het langer behouden van een jonge oogopslag

Tasse de the - l'Occitane

1. HYDRATEER VAN BINNENUIT

We vertellen het je elke keer als het gaat over het verzorgen van je huid en het behouden van de jeugdigheid ervan: hydratatie is een essentieel onderdeel. Omdat alles van binnenuit begint, is het dus van essentieel belang om elke dag goed te drinken: 6 tot 9 glazen.
Onze favoriete kleine hydraterende cocktail: vruchtensap op basis van selder, citroen, spinazie en komkommer om je lichaam te reinigen en veel vitaminen, mineralen en enzymen binnen te krijgen.
 

2. GEZONDE VOEDING

Gezonde voeding eten is niet zo eenvoudig, want er zijn talrijke verleidingen met te veel suiker of te veel vet! Het is eenvoudigweg een kwestie van het vinden van een evenwicht: neem 5 stuks fruit en groenten per dag en kies voor voeding met antioxidanten, zoals gember, aardbei, amandel en appel. Deze zorgen voor het herstel van je cellen, wat uitstekend is voor het behouden van de elasticiteit van de huid. 
 

3. BESCHERM JEZELF TEGEN DE ZON

De oogcontour is gevoeliger voor uv-stralen, schadelijke invloeden van buitenaf en de omgeving. Het is een gevoelig gebied dat onze mate van vermoeidheid en leeftijd weerspiegelt. Zoals je ongetwijfeld weet, is de zon de eerste oorzaak van vroegtijdige veroudering van de huid. Draag een zonnebril met grote glazen en een goede zonnebeschermingsfactor , categorie 2 of 3, om zowel je ogen als het gebied eromheen goed te beschermen tegen zonnestralen. Gebruik altijd een crème met een SPF.

4. EEN GOEDE NACHTRUST

De kwaliteit van je slaap is meteen af te lezen aan je oogopslag! Herhaaldelijke korte nachten, een slechte kwaliteit van slaap ... deze factoren zijn slecht voor je huid. Rust dus goed uit, want er is niets beters dan een goede nachtrust. Zorg dat je hoofd hoger ligt tijdens het slapen, slaap op je rug en gebruik een extra hoofdkussen om het vocht onder je ogen af te voeren.
 

Antiagingverzorging voor je ogen

1. HET IS NOOIT TE VROEG

Des te vroeger je met een antiagingverzorging voor je ogen begint, des te beter blijft je oogopslag jeugdig. Door de oogcontour al voor het verschijnen van de eerste rimpels goed te verzorgen, behoud je langer een jeugdige oogopslag. Vanaf je 25e jaar beginnen met de juiste verzorging is een uitstekende stap voor je oogopslag.
 

2. REINIG ALTIJD JE OGEN

De eerste stap voor het aanbrengen van een verzorgingsproduct is het reinigen van je ogen. Na de nachtrust kunnen je ogen een beetje opgeblazen en de  rimpeltjes wat duidelijker zijn. Niets is beter dan een reiniging met koud water om je huid te laten ontwaken en je ogen een strakkere uitstraling te geven. Voer 's avonds dezelfde stap uit en kies een geschikt reinigingsmiddel (natuurlijke of uitgesproken make-up). Onze Melk-in-olie Gezichtsreiniger is perfect om de ogen op zachte wijze te reinigen en de huid van de oogcontour te verzachten, dankzij de zachte pH voor de huid.
 

3. BRENG EEN SERUM AAN

Nu je gezicht en je ogen volledig zijn gereinigd, is het tijd om een serum aan te brengen. Dit is een van de belangrijkste stappen, want het serum optimaliseert de effecten van de crème die vervolgens wordt aangebracht. Ontdek snel ons Immortelle Reset Nacht Oogserum, dat perfect is om in je avondritueel op te nemen. Als je wakker wordt, zijn je ogen zichtbaar uitgerust en lijken de rimpeltjes en kraaienpootjes minder zichtbaar.
 

4. BRENG EEN GESCHIKTE CRÈME AAN

Je ogen hebben het ook nodig om verwend te worden met een geschikte crème. Er zijn verzorgingsproducten gericht op specifieke actieve bestanddelen ontwikkeld om je een mooiere oogopslag te geven en rond je ogen de ontwikkeling van rimpels te verminderen. Onze Immortelle Divine Oogcontour is perfect voor ogen waarbij al de eerste tekenen van het ouder worden zichtbaar worden. Kies om het verschijnen van de eerste rimpels rond de ogen te voorkomen voor onze Immortelle Precious Oogbalsem, verrijkt met hyaluronzuur, de molecuul die je helpt om een mooie huid te behouden.
 

5. MASSEER DE OOGCONTOUR

De oogcontour een 'gladmakende' massage geven, is een schoonheidsritueel dat er bewezen voor zorgt dat je een jeugdigere oogopslag krijgt. Masseer de oogcontour tijdens het aanbrengen van je oogverzorgingsproduct. Masseer lichtjes de drukpunten  rond het oog om de doeltreffendheid van je verzorging te verbeteren en het product goed te laten intrekken. Begin ter hoogte van de wenkbrauw, van binnen naar buiten. Vervolgens van de binnenhoek naar de buitenhoek van het oog. Voor een optimale doeltreffendheid voer je deze massage elke dag 's morgens en 's avonds uit.
 

Ontdek onze verzorgingsproducten voor de oogcontour.