Oogomtrek

Hoe verzorg ik mijn oogomtrek?

De ogen vormen een spiegel van onze schoonheid en reflecteren ons gevoel van welzijn. Je oogomtrek, waarvan de huid zeer delicaat en zacht is, is een van de eerste delen waar de zichtbare tekenen van veroudering verschijnen. Om donkere kringen, wallen en rimpels te verminderen, wordt het gebruik van specifieke producten aangeraden. Het is tijd om je beste troef in de verf te zetten! Volg nu onze beauty tips voor een jeugdige uitstraling van de oogomtrek.

Waarom moet je je oogomtrek verzorgen?

hoed
De huid rond de ogen is veel dunner dan de rest van het gelaat en verliest sneller haar elasticiteit. De oogomtrek is een zeer gevoelige deel: meer gevoelig aan UV-stralen, aan externe agressies en aan de omgeving. Hij reflecteert onze vermoeidheid en leeftijd. Het is juist daarom zo belangrijk om specifieke en aangepaste verzorgingen voor deze zone te gebruiken

Grootmoeders tips voor een heldere blik

EEN MASSAGERITUEEL OM DE OGEN TE STIMULEREN

Masseer zachtjes de drukpunten rond de ogen voor een optimale absorptie van de verzorging. Tip: Voor een optimale efficiëntie, voer de massage iedere ochtend uit vooraleerje je Divine Immortelle Eyes verzorging aanbrengt. Begin ter hoogte van de wenkbrauwen en werk van binnen naar buiten toe. Vervolgens masseert je vanaf de ooghoek naar buiten toe.

Ontdek

Tegen gezwollen ogen of wallen onder de ogen

Tasse de the - l'Occitane

3 TIPS

Breng een koude kompres aan. Het kompres moet koud zijn, maar niet té koud. Ga op je  rug liggen en ontspan je. Bedek je ogen met frisse en vochtige theezakjes of komkommerschijfjes. Ze verminderen irritatie, omdat ze rijk zijn aan anti-oxidanten.   

 

Ben je moe en heb je last van gezwollen ogen? Ontdek de kalmerende eigenschappen van Kamille. Breng Kamillebloemen aan de kook met water. Zeef vervolgens de thee en zet deze in de koelkast. Dep katoenen watjes in de afgekoelde theewater en plaatst deze op je ogen gedurende 15 minuten, terwijl je neerligt. 

 

Gebruik een koude lepel. Masseer je onderoog met een lepel om snel en efficient de zwelling van de onderogen te verminderen.

Ontdek onze oogverzorgingscollectie

Gouden regels om je oogomtrek te verzorgen

Cotton - l'Occitane

1

Gebruik specifieke en aangepaste producten voor de oogomtrek.

Daily eye cream - l'Occitane

2

Gebruik iedere dag oogverzorging aangepast aan de noden van je oogomtrek, om de huid te beschermen en verjongen.

Divine oil - l'Occitane

3

Verwijder je make-up met een katoenen watje om te vermijden dat de huid trekkerig en droog wordt.

Fresh juice - l'Occitane

4

Draag een grote zonnebril om je ogen en oogomtrek te beschermen tegen de zonnestralen.

Water - l'Occitane

5

Drink 8 à 10 glazen water per dag om de elasticiteit van de huid te behouden.

Protect from sun - l'Occitane

6

Drink een sapje op basis van selder, citroen, spinazie en komkommer om je lichaam te detoxen en voor extra vitamines, mineralen en enzymen.

Sleep well - l'Occitane

7

Verminder je zoutinname. Zout kan ervoor zorgen dat het vocht in je lichaam langer wordt opgehouden waardoor de huid onder de ogen extra gezwollen kan lijken.

Rest - l'Occitane

8

Probeer om je hoofd op te heffen tijdens je slaap. Slaap op je rug en voeg een extra kussen toe zodat het vocht van onder je ogen wordt afgevoerd.

Salt - l'Occitane

9

Rust uit. Gebrek aan slaap en rust is slecht voor de huid. Een goede nachtrust is synoniem aan een mooie huid!