Hoe kun je bruine vlekken verminderen?

Eclat visage

De eerste discrete, bruine vlekken kunnen gaandeweg de huid binnendringen als je er niet voor zorgt. Wat is de oorzaak van dit verschijnsel? Is het alleen het gevolg van huidveroudering of spelen er andere triggers die verantwoordelijk kunnen zijn? Welke oplossingen bestaan er om je te helpen deze onooglijke vlekken tegen te gaan? Ontdek de essentie om bruine vlekken beter te begrijpen, te bestrijden en ze te reduceren tot een perfecte teint.

Waar komen die bruine vlekken vandaan?

Ze worden vaak beschouwd als tekenen van het verstrijken van de tijd, zodanig dat ze zelfs ze doorgaans "ouderdomsvlekken" worden genoemd. Toch is leeftijd, in tegenstelling tot wat de volkswijsheid zegt, niet de enige factor bij het verschijnen van bruine vlekken op de huid. Verschillende factoren en gebeurtenissen in het leven kunnen leiden tot hun verschijning. De vlekken, van beige tot donkerbruin, kunnen op bijna elke leeftijd voorkomen.

De hoofdoorzaak? Een te frequente blootstelling aan de zon. Deze sterk gelokaliseerde hyperpigmentatie is het gevolg van een overmatige productie van melanine - het natuurlijke pigment dat onze huid zijn kleur geeft. Melanine werkt als een natuurlijke zonnebrandcrème voor je huid door je te beschermen tegen ultraviolette stralen, wat verklaart waarom mensen bruinen in de zon. Maar wanneer de blootstelling te frequent, te lang en de huid slecht beschermd is, neemt de hoeveelheid melanine toe en kunnen de vlekken zich vroeg, min of meer intensief manifesteren.

Gelukkig kunnen een paar dagelijkse voorzorgsmaatregelen en handelingen helpen om het fenomeen te stoppen en weer een egalere en lichtere huid te krijgen.

Een essentieel gebaar: de huid reinigen

nettoyer la peau de son visage
Gedurende de dag kunnen onzuiverheden het huidoppervlak verstoppen en voorkomen dat de huid ademt doordat de poriën verstopt zijn. Het resultaat is een doffe, vermoeide teint en een huid zonder spanning.

De reinigings- en scrubfase is cruciaal om de huid weer volledig te laten stralen en fris te maken. Maar let op welk scrubmiddel je gebruikt. Het is het beste om over te stappen op een zacht, fijnkorrelig product dat alle sporen van onzuiverheden verwijdert zonder de huid te beschadigen. L’OCCITANE heeft de Reine Blanche Glow Scrub ontworpen om de huid glad te maken, te verzachten en op te fleuren met respect voor de huid. Bij regelmatig gebruik, twee keer per week, krijg je een stralende en egale teint.
 

Een serum voor diepe werking

sérum éclaircissant visage
Lichter dan een crème, zeer vaak meer geconcentreerd in actieve ingrediënten, wordt gemakkelijk en snel geabsorbeerd door de huid, waardoor het ontvankelijker wordt voor de volgende behandelingen. Het kan immers de traditionele verzorgingsproducten versterken en een specifiek probleem aanpakken, zoals het verschijnen van bruine vlekken. Na zorgvuldige reiniging biedt het aanbrengen van een serum met gerichte eigenschappen een nauwkeurige antwoord op de behoeften van de opperhuid om deze gelokaliseerde hyperpigmentatie te bestrijden.

Met dit in het achterhoofd bedacht L’OCCITANE het Serum Glow. Met het extract van de moerasspirea, een bloem met "zelfverlichtende" krachten, vermindert het zichtbaar de verschijning van bruine vlekken en herstelt het de helderheid en glans van de doffe teint. Een essentiële en doeltreffende handeling om weer een egale en glanzende teint te krijgen. 

Hydrateren terwijl je de huid helderder maakt

Soin visage éclaircissant
Hydratatie is een essentiële stap, ongeacht de behoeften en kenmerken van je huid. Zodra er echter bruine vlekken verschijnen, moet dit worden aangevuld met een gerichte actie met verhelderende eigenschappen om de teint te verlichten en de onregelmatigheden veroorzaakt door de bruine vlekken te verminderen.

Stralende Crème van L’OCCITANE is verrijkt met extracten van de moerasspirea en combineert de twee acties in één handeling voor een effectief en gericht schoonheidsritueel. Gehydrateerd is de huid onmiddellijk voller en voelt ze comfortabel aan. Deze stralende gezichtsbehandeling helpt de teint egaliseren door bruine vlekken en andere pigmentaire onregelmatigheden van de opperhuid te verminderen. Vanaf de eerste toepassing ziet de teint er helder en fris uit. Een doeltreffende en onmisbaar handeling in de strijd tegen bruine vlekken. 

Bescherm je huid elke dag

soin éclat au quotidien
Bruine vlekken zijn voornamelijk het gevolg van het schadelijke effect van UV-stralen, je huid beschermen is een essentiële handeling om ze te beperken.

Een essentiële en onstuitbare eerste stap tegen deze oorzaak is het vermijden van een te lange en te regelmatige blootstelling aan de zon, vooral tussen 12 en 16 uur.
Niettemin kan een tweede stap erin bestaan om in je schoonheidsroutine beschermende verzorgingsproducten met SPF op te nemen om deze externe aanvallen zo goed mogelijk te weerstaan.

L’OCCITANE biedt een op maat gemaakte oplossing aan met zijn Reine Blanche Light Shield-verzorging. Wanneer deze dagelijks wordt aangebracht, werkt ze als een beschermende laag tegen UV-stralen en helpt ze zo het verschijnen van bruine vlekken tegen te gaan. 
Of ze nu al veelvuldig aanwezig zijn of nog discreet, bruine vlekken zijn niet onvermijdelijk.
Met de juiste handelingen en verzorgingsproducten kun je je ertegen beschermen en hun impact op de schoonheid van de huid zichtbaar verminderen.

Vind al onze gezichtsbehandelingen voor een stralende en verlichte huid