Hoe hydrateer je je lichaam tijdens de zwangerschap?

Hydratation pendant la grossesse

Tijdens de zwangerschap wordt de huid van de moeder in spe vaak zwaar op de proef gesteld. Een zwangerschapsmasker, een droge huid en striae kunnen verschijnen ... Hoe kun je deze kwaaltjes voor en na de geboorte van je baby voorkomen? Lees al onze tips voor het bevorderen van de hydratatie van je gezicht en lichaam om een mooie huid te behouden.

Waarom verandert mijn huid?

peau pendant la grossesse
Tijdens de zwangerschap is er sprake van een hormonenpiek (cortisol) die ervoor zorgt dat de elasticiteit van de huid vermindert, terwijl je buik dan nog klein is.  De huid kan droog en gevoelig worden, met name op je buik of borsten. Door de zeer sterke uitrekking van de huid in deze twee gebieden kan er dus gemakkelijk striae verschijnen. Je moet extra opletten want ze kunnen door de toename van het gewicht door de zwangerschap ook op andere plekken van het lichaam verschijnen, zoals de bovenbenen of billen.

Deze zwangerschapsstriemen worden zichtbaar door middel van microscheurtjes, die in het begin een beetje rood of paarsig zijn, steeds zichtbaarder worden en witte strepen achterlaten die vaak niet meer weggaan. Het is dus belangrijk om in je verzorgingsritueel een natuurlijke hydratatie van je lichaam op te nemen en producten te gebruiken die de huid beschermen en het verschijnen ervan voorkomen. Welke vrouw wil zich nou niet mooi voelen als ze zich voorbereidt op het moederschap?

Welke producten kan ik gebruiken om mijn huid te verzorgen tijdens de zwangerschap?

Beurre de karité pur bio - texture
Voor het bevorderen van de hydratatie van de huid van moeders in spe is zachte amandelolie het geschiktst. Deze olie staat bekend vanwege zijn voedende eigenschappen en is rijk aan vitamine E. Hij draagt bij aan het behoud van een soepele en gehydrateerde huid en derhalve het voorkomen van striae.

De pure bio Shea boter van L'OCCITANE kan 's morgens en 's avonds op het hele lichaam worden aangebracht, vanaf het begin van de zwangerschap en na de bevalling. Dit rijke ingrediënt voedt, kalmeert en verzacht en zorgt voor het behoud van de hydrolipidenlaag van de huid. Het is een heerlijk verzorgingsproduct dat ervoor zorgt dat je je mooi voelt en de hele dag gehydrateerd bent. De subtiele geur maakt hem geschikt voor de versterkte geurwaarneming van zwangere vrouwen.  
 

Hoe kan ik na mijn zwangerschap voor mijn huid blijven zorgen?

Voorkomen is het sleutelwoord: begin al in de eerste weken van je zwangerschap met dagelijks hydrateren om je huid voor te bereiden op deze periode van verandering. De eerste striae verschijnen doorgaans aan het begin van de 4e maand. Het is dan ook nodig om vaker ('s morgens en 's avonds) een hydraterende crème aan te brengen ter ondersteuning van de uitrekking van de huid.

Bij deze gebruiksfrequentie is het belangrijk om het aan te brengen met de juiste handelingen en adviezen om de effecten van de hydraterende crème te vergroten en er zoveel mogelijk voordeel van te hebben:
 
Astuces hydratation grossesse
#1 Denk aan scrubben: met een keer per week een zachte scrubbehandeling verwijder je alle dode huidcellen van de huid, vereenvoudig je het aanbrengen van een hydraterend verzorgingsproduct en vertienvoudig je de effecten ervan.

#2 Maak masserende bewegingen: breng het hydraterende verzorgingsproduct aan en masseer het zacht in de huid om de circulatie te stimuleren en de crème, balsem of olie goed in te laten trekken.

#3 Laat de papa meehelpen: Beleef het verzorgingsmoment samen om te genieten van een teder moment met jullie toekomstige baby.

#4 Drink voldoende en blijf in de schaduw: zorg ervoor dat je goed bent voorbereid door je huid van binnenuit te behandelen en veel water te drinken voor het behoud van een maximale elasticiteit. Bescherm jezelf ook tegen de zon om je huid niet nog kwetsbaarder te maken. 

Zwangerschap en schoonheid.

Grossesse et beauté
Deze periode is ook van invloed op de schoonheid van de huid van het gezicht. Om te voorkomen dat er een zwangerschapsmasker verschijnt, waarbij je bruine vlekjes in je gezicht krijgt, is het belangrijk om een echte hydratatie aan te brengen, gecombineerd met een zonnebescherming, zoals een hydraterende zonnecrème met SPF 50+.

Deze overvloed aan hydratatie vanaf de ochtend biedt je gezicht bescherming en zachtheid en zorgt ervoor dat je huid is voorbereid op een lichte make-up.

Wat het hoofdhaar betreft worden vrouwen, dankzij hormonale schommelingen, heel vaak verrast met dikker en meer haar dat minder vet is. Over het algemeen is het hoofdhaar heel gezond en mooi tijdens de zwangerschap.

Hoe kan ik na mijn zwangerschap voor mijn huid blijven zorgen?

Maman et bébé
Na de bevalling wordt nieuwe moeders aanbevolen om door te gaan met hun routine met hydraterende verzorgingsproducten. De hormonen van de zwangerschap verdwijnen geleidelijk maar deze verandering vindt niet onmiddellijk plaats.

Als er tijdens de zwangerschap geen striae is verschenen op de huid van de buik, borsten of andere delen van het lichaam kunnen ze later nog verschijnen. Masseer 's morgens en 's avonds de betreffende gebieden om maximaal te blijven hydrateren, maar ook om de zwaar op de proef gestelde huid weer steviger te maken.

Heb je advies nodig?

Soin du corps

Retrouvez toutes nos astuces beauté soin du corps et soin des mains

Envie de tout savoir sur l'hydratation, les savons solides, l'art du gommage ou encore préparer sa peau pour l'été ? 
Retrouvez tous nos conseils pour prendre soin de son corps et ses mains au quotidien.. 
Je découvre