Hoe hydrateer je je lichaam op natuurlijke wijze?

Comment s'hydrater naturellement

Omdat hydratatie een van de beste manieren is om de huid gezond te houden, biedt L’Occitane een breed assortiment verzorgingsproducten die je lichaam op natuurlijke wijze hydrateren. Lees hier onze tips en trucs om het juiste vochtinbrengende product en de beste ingrediënten voor jouw huid te kiezen.

Wat moet je kiezen: een lotion, crème of olie?

QUEL HYDRATANT CHOISIR
Afhankelijk van de behoeften van je huid kun je kiezen uit verschillende soorten lichaamsverzorging. Deze producten bieden een optimale hydratatie voor een mooie huid.
 
  • Lotion, crème en melk voor alle huidtypes
Melk, lotions en crèmes hebben een lichte, niet-kleverige textuur en dringen snel in de huid door, terwijl ze voldoende hydrateren om je huid zacht te maken. Deze producten zijn ideaal voor de dagelijkse hydratatie en bieden bescherming tegen de schadelijke invloeden van koud winterweer of vervuiling.
 
  • Vochtinbrengende balsem en bodybutter voor de gevoelige huid
Vochtinbrengende balsems en bodybutters voeden de huid en bieden deze dagelijkse bescherming. Ze zijn rijk aan vetstoffen en daarom zijn ze uitstekend geschikt voor een gevoelige of zeer droge huid.
 
 
Quel produit hydratant choisir
  • Huidolie voor de droge tot zeer droge huid
Olie is het perfecte verzorgingsproduct als je een zeer droge huid hebt die een hoge dosis hydratatie en voeding nodig heeft. Het voedt de huid diep, herstelt en kalmeert. Plantaardige oliën, zoals zoete amandelolie of kokosolie, staan bekend om hun heilzame werking voor het lichaam, maar dat niet alleen: ze zijn ook goed voor je haar. Anders dan je zou denken, laat een droge huidolie geen vettig laagje achter.

 
Tip: welke textuur je ook kiest, bij het aanbrengen van een hydraterende crème is het essentieel dat je hierbij zachtjes je lichaam masseert. Het product dringt dan beter door in de opperhuid en komt dieper in de huid voor een stimulerend effect.

Welke ingrediënten hebben de voorkeur?

Hydratation ingrédient naturelle
Besteed vooral veel aandacht aan de keuze van de ingrediënten. Je huidtype (droog of vet), de conditie (gevoelig of niet), je leeftijd, het te hydrateren gebied (lichaam of gezicht) en het gewenste product (biologisch, hydraterend, voedend, herstellend): dit zijn uiteraard allemaal factoren die meetellen om te bepalen welke ingrediënten belangrijk voor jou zijn in een lotion, crème, serum, gel of olie. En daar komt nog eens bij dat mannen en vrouwen elk hun eigen productlijnen hebben, die elk hun eigen voordelen bieden.

Op ieder product van ons vind je een volledig overzicht van de ingrediënten: water, bloemenwater, biologische olie, arganolie, melk, plantaardige boters zoals kokos- of karitéboter, etherische oliën en plantaardige oliën in plaats van oliën afkomstig uit de petrochemische industrie. 
 
Ingrédient naturel l'occitane
Bij L’Occitane streven we ernaar producten voor gezichts- en lichaamsverzorging te produceren op basis van zeer hoogwaardige natuurlijke ingrediënten. Dit zijn maar liefst 200 botanische ingrediënten, waarvan een kwart biologisch gecertificeerd is. Amandel, kersenbloesem, shea, lavendel en verbena zijn enkele van onze populairste ingrediënten. Omdat transparantie essentieel is, zijn de meeste van onze ingrediënten traceerbaar.
Bij L’Occitane geloven we dat voor jezelf zorgen betekent dat je ook voor de planeet moet zorgen.

Essentiële oliën in een moisturizer?

Hydratation huiles essentielles
Aromatherapie is inmiddels gemeengoed geworden en speelt een steeds belangrijkere rol bij de ontwikkeling van producten voor lichaamsverzorging. Bij L’Occitane baseren we ons op de algemene principes van de aromatherapie om de meest effectieve formules te ontwikkelen.
Sommige van onze vochtinbrengende producten bevatten etherische oliën voor extra zintuiglijke prikkels. Zo zit er bijvoorbeeld essentiële lavendelolie in onze voetcrème, handcrème en bodymilk met lavendel voor een betere ontspanning en gebruiken we etherische immortelle-olie in onze Immortelle Precious en Immortelle Divine gezichtsverzorging om zijn antioxidantwerking.
 
Voor zwangere vrouwen wordt het gebruik van verzorgingsproducten met essentiële oliën niet echt aanbevolen. Daarom hebben we een aantal producten ontwikkeld waaraan deze natuurlijke ingrediënten niet zijn toegevoegd. Zo bevatten onze hydraterende oliën voor het lichaam, die heel goed van pas komen tijdens de zwangerschap, geen etherische oliën, zodat ze veiliger zijn in gebruik.

Waarom is het goed om het lichaam te hydrateren?

bénéfices de l'hydratation du corps
Elke huid heeft, ongeacht type en conditie (normaal, droog, gevoelig of atopisch), hydratatie nodig. Je lichaam hydrateren betekent in de eerste plaats dat je je huid beschermt door uitdroging te voorkomen en de huidbarrière te versterken.

Aantasting van buitenaf komt vaker voor dan je zou denken: vervuiling, weer (hitte en zon in de zomer, koude in de winter, wind in het voor- en najaar...) of gewoon temperatuursveranderingen. Deze maken de opperhuid kwetsbaarder. Door je lichaam te hydrateren, voeg je het water toe dat nodig is voor een gezonde huid en verbeter je de elasticiteit en stevigheid. Een hydraterend verzorgingsproduct dat de huid ook voedt (vet toevoegt), is de beste combinatie om de verschillende bestanddelen van de huid (water en talg) te leveren.

Bovendien zal deze schoonheidshandeling de veroudering van de huid door het oplopen van de leeftijd vertragen: door dagelijks een rijke crème aan te brengen herstel je de soepelheid van de huid.
 

Kan ik dezelfde crème voor mijn gezicht gebruiken?

Hydratation du corps sur le visage
We adviseren om voor lichaam en gezicht niet dezelfde producten te gebruiken, omdat beide hun eigen bijzonderheden hebben. We raden dus aan om voor elk lichaamsdeel een specifieke crème te gebruiken.

Het gezicht wordt veel meer blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vervuiling, zon en wind. Het is een veel gevoeliger deel en daarom is het raadzaam om hiervoor zachtere crèmes te gebruiken met een specifieke werking (zoals een anti-acnecrème of een anti-rimpelcrème).
Voor je lichaam zul je je moisturizer voornamelijk kiezen op basis van je voorkeur voor textuur en geur. Een balsem of een olie voor de droge huid, of een melk of een crème voor de vette of normale huid. De geurkeuze voegt dan een zintuiglijke dimensie toe aan je schoonheidshandeling.
Baume hydratant 100% naturel
Voor de bijzonder droge delen, zoals knieën, hielen en ellebogen, heeft L’Occitane Le Petit Remède gecreëerd. Een balsem met meerdere goede eigenschappen voor de behandeling van dergelijke droge en geïrriteerde gebieden. Deze balsem is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Hij bevat karitéboter, biologische essentiële immortelle- en lavendelolie en zoete amandelolie. Het is het perfecte product om je lichaam optimaal en op natuurlijke wijze te hydrateren.

Retrouvez tous nos produits pour hydrater naturellement votre corps :

Ontdek al onze producten om je lichaam op natuurlijke wijze te hydrateren:

Soin du corps

Retrouvez toutes nos astuces beauté soin du corps et soin des mains

Envie de tout savoir sur l'hydratation, les savons solides, l'art du gommage ou encore préparer sa peau pour l'été ? 
Retrouvez tous nos conseils pour prendre soin de son corps et ses mains au quotidien.. 
Je découvre