Hoe hydrateer je je lichaam als je een droge huid hebt?

Hydratation peaux sèches

Een droge huid is een schoonheidsprobleem waar veel mensen mee kampen. Het veroorzaakt een trekkerig gevoel, jeuk, kloofjes en irritatie, en heeft dus grote gevolgen voor onze huid en ons dagelijks leven. Er is een oplossing voor de problemen van dit type huid: hydratatie. Lees hier onze tips en trucs om dit type huid te herkennen en om te leren hoe je een droge huid verzorgt en welk product je het best kunt gebruiken.

Hoe herken je een droge huid?

reconnaître la peau sèche
Om dit type huid te herkennen, moet je om te beginnen vertrouwen op je eigen waarnemingen. Een trekkerig gevoel, een huid die onprettig en hier en daar soms een beetje ruw of gespannen aanvoelt, zijn signalen van een droge huid.

Bij een zeer droge huid kan er zelfs een branderig gevoel en jeuk optreden.
Wetenschappelijk gezien bestaat de huid uit water en talg. Bij een droge huid kan de zuurmantel, die wordt gevormd door lipiden, niet meer genoeg talg produceren om verdamping van vocht te voorkomen en de huid goed te beschermen. De huid droogt dan elke dag uit.

Daarom moet dit type huid worden verzorgd met een voedend verzorgingsproduct met lipiden (vet), en niet alleen met een crème die uitsluitend voor hydratatie zorgt. We hebben dus voeding nodig. De juiste combinatie voor een zeer droge huid is een product dat de opperhuid hydrateert en daarnaast voedt voor een duurzame verzorging.

Hoe zit het met de gevoelige huid?

Soin peau sensible
Een gevoelige huid wordt vaak verward of alleen geassocieerd met een droge huid, maar het is strikt genomen geen huidtype. Een vette huid kan net als een normale of een droge huid gevoelig zijn. Het is meer een conditie.

De gevoelige huid wordt gekenmerkt door een reactieve opperhuid, die snel kriebelt, warm wordt en jeukt. Deze huid kan minder goed tegen schadelijke invloeden van buitenaf, agressieve producten of stress, en reageert daar dan ook sterk op.

Een huid die zowel droog als gevoelig is, zal grotere ongemakken geven, en dan moet je een serieuze routine van zachte en effectieve zorg implementeren.

Essentiële lichaams- en gezichtsproducten voor een droge huid:

texture hydratation corps
Zowel voor mensen met een droge huid als voor zwangere vrouwen is het essentieel om het lichaam te hydrateren en te voeden met speciaal geschikte producten die de huidbarrière versterken en de huid zo helpen haar vochtbalans te behouden. Dit zal al deze onaangename sensaties verlichten.

Het is raadzaam om een verzorgingsproduct te gebruiken dat niet alleen water maar ook lipiden (vet) toevoegt. En nu de voeding die een lichaamsbalsem, een olie of een rijke, voedende crème kan geven.
huile pour le corps
 
Vertrouw op het wijze advies van de schoonheidsadviseurs van L’Occitane. Zij zien in een paar minuten of je een vette, normale of droge huid hebt en kunnen je het juiste verzorgingsproduct adviseren voor jouw behoeften en de ideale textuur voor het gebruik: crèmes, oliën, biologische producten, balsems of melk.

Vrouwen en mannen met een rijpere huid moeten een product kiezen dat is aangepast aan hun leeftijd. De beste optie is om een voedende olie te gebruiken.   

Tip: neem bij het aanbrengen van je hydraterende en voedende crème de tijd om je lichaam goed te masseren, zodat het product diep in de huid doordringt. 

Een goede hydratatie in de winter

Hydratation en hiver
Het is van essentieel belang om de gevoelige huid dagelijks te hydrateren en te voeden. Een goede tip om de schadelijke effecten van de winterkou tegen te gaan, is om je lichaam en gezicht 's ochtends en 's avonds te hydrateren met een hydraterende en voedende melk of crème met een plantaardige oliecomponent, zoals kokosolie of arganolie, of op basis van essentiële oliën.

Vergeet de verzorging van je handen niet! Dit deel van het lichaam heeft het extra zwaar te verduren tijdens koude perioden en de huid kan dan al snel barsten. Het is enorm belangrijk dat je dagelijks je handen insmeert met een hydraterende crème.

Bij L’Occitane gebruiken we een van de beste ingrediënten voor een droge huid: sheaboter.

Neem nu onze iconische Shea Handcrème: deze is rijk aan biologische sheaboter (20%), hij dringt gemakkelijk door in de huid en helpt je je handen dagelijks te voeden, te beschermen en te verzachten. Je vindt dit bijzondere ingrediënt met zijn vele goede eigenschappen ook in de meeste andere handcrèmes van L'Occitane.

Een 100% natuurlijke balsem voor de droogste zones

baume 100% naturel
Sommige delen van ons lichaam en gezicht zijn meestal droger dan andere: ellebogen, hielen, knieën, handen, lippen ... Hiervoor is een meer gericht natuurlijk product de oplossing: een 100% natuurlijke, veelzijdige balsem.

Bij L’Occitane is ons product Le Petit Remède de oplossing voor de vele problemen die worden veroorzaakt door een zeer droge huid. Deze unieke olie-in-balsemformule bevat de beste natuurlijke ingrediënten van plantaardige oorsprong: karitéboter, zoete amandelolie, etherische lavendelolie. Ideaal voor een hydratatieverwenmoment.

Al onze producten om de droge huid te hydrateren:

Besoin de conseils ?

Soin du corps

Retrouvez toutes nos astuces beauté soin du corps et soin des mains

Envie de tout savoir sur l'hydratation, les savons solides, l'art du gommage ou encore préparer sa peau pour l'été ? 
Retrouvez tous nos conseils pour prendre soin de son corps et ses mains au quotidien.. 
Je découvre