F.A.Q

In het kort, hoe zou je het recyclingbeleid van L'OCCITANE samenvatten?
 • Ons doel is om alleen gerecycled plastic te gebruiken (te beginnen met onze flessen) en om recycling over de hele wereld te bevorderen. Om dit te doen, streven wij ernaar onze klanten voor te lichten over het belang van recycling door in onze winkels een recyclingservice aan te bieden en hen aan te moedigen samen met ons te recyclen.
 • Wij zoeken naar manieren om onnodig plastic (verpakkingen, plastic spatels) te elimineren en zijn van plan die te vervangen door milieuvriendelijker alternatieven. Wij hebben ook een beleid om plastic tassen, plastic bekers en plastic rietjes te verbieden, en wij bieden eco-vullingen voor een aantal van onze best verkopende producten.
 • Wij evalueren momenteel verschillende projecten om het probleem van de plasticverontreiniging te verminderen.
  Wij zullen initiatieven helpen financieren die een meer verantwoord en duurzaam gebruik van plastic aanmoedigen.
 

Veel beauty merken vertellen over hun samenwerking met TerraCycle®. Wat maakt de jouwe anders?
 • Wij hebben ons eerste partnerschap met TerraCycle opgezet in 2014, in Frankrijk. We kunnen dus zeggen dat we pioniers waren op dit gebied. Er zijn nu veel schoonheidsmerken die hetzelfde doen, en daar zijn we blij om. Wat ons betreft, wij werken eraan om onze samenwerking met TerraCycle® uit te breiden tot zoveel mogelijk landen.
 • Ons doel is om in al onze winkels een TerraCycle-punt te hebben, van de kleinste tot de grootste. Het is ook een echte differentiatie van andere merken.
 

Hoe zit het met recycling in de L'OCCITANE fabrieken? In de kantoren?

Onze 2 fabrieken recycleren 70% van hun afval en de rest wordt verbrand (0 afval gaat naar een stortplaats). In onze kantoren hebben we recycling in landen waar ze publieke recycling faciliteiten hebben. Wij onderzoeken hoe wij dit kunnen uitbreiden tot alle landen waar wij kantoren hebben.


Gebruikt L'OCCITANE gerecycleerd plastic in de verpakking?
 • Wij werken al vele jaren aan een verhoging van het percentage gerecycled plastic in onze flessen en zitten nu op 30%, met als doel 100% in 2025.
 • Wij hebben ons ook ten doel gesteld om tegen 2025 van de huidige 84% naar 100% technisch recycleerbare plastic flessen te gaan, terwijl wij ook met gespecialiseerde leveranciers blijven samenwerken om lichtere verpakkingen te ontwerpen die in het algemeen voorrang geven aan gerecycleerde materialen.

 
Hoe helpen eco-refills? Vertel me over je eco-refill strategie.
 • We hebben in 2008 voor het eerst eco-refills geïntroduceerd en bieden momenteel 25 producten in L'OCCITANE eco-refills aan.
 • Naast het gebruik van tot 90% minder materiaal dan de originele containers (wat een besparing betekent van 121 ton in 2018!), verminderen eco-refills de CO2-uitstoot dankzij de vermindering van het producttransport.
 • Ons doel is ons aanbod uit te breiden (tot 25 eco-refills tegen 2022) om een maximaal aantal klanten te bereiken en het equivalent van 10% van het verbruik te besparen.
 • Wij maken ook gebruik van ons partnerschap met TerraCycle om innovatieve oplossingen te vinden voor het recyclen van materialen die moeilijk te recyclen zijn, zoals deze eco-refills.

 
Hoeveel plastic gebruiken eco-refills?
 
Eco-refills gebruiken tot 90% minder plastic dan de originele verpakkingen (een besparing van 121 ton in 2018, een vermindering van 6,4% van ons totale plastic in de detailhandel).

Welke materialen gebruikt L'OCCITANE voor de eco-refills? Is het plastic recyclebaar?
 • 25 van onze producten zijn verkrijgbaar in eco-refills, die tot 90% minder materiaal verbruiken dan de oorspronkelijke verpakkingen. In 2018 komt dit neer op een totale besparing van 121 ton materiaal.
 • Onze eco-refills zijn gemaakt van een combinatie van PET en PE. De doppen zijn gemaakt van PE. Momenteel bestaat er geen openbaar recyclageproces voor deze combinatie. Het totale milieueffect van deze eco-refills is echter positief, gezien de hoeveelheid plastic die wordt bespaard.
 • L'OCCITANE ontwikkelt een partnerschap met TerraCycle® en andere in-store recyclingdiensten zoals i-Cycle om innovatieve oplossingen te vinden voor het recyclen van moeilijk te recyclen materialen - zoals eco-refills - in Frankrijk, het VK, Ierland, Australië, de VS, Canada, Japan, Korea en Maleisië (i-Cycle). Wij zijn van plan deze programma's uit te breiden naar andere landen, zoals China en Singapore.