FAQ

Mijn account

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat moet ik doen?
 1. Ga naar de rubriek "Mijn account"
 2. Klik op "ik ben mijn ID en/of mijn wachtwoord vergeten"
 3. Geef uw e-mailadres van de inschrijving waarnaar wij uw wachtwoord naar moeten zenden.
Hoe wijzig ik mijn persoonlijke gegevens?
 1. Ga naar de rubriek "Mijn account" en identificeer u
 2. Klik op "gebruikersgegevens"
 3. Breng de gewenste wijzigingen aan en klik op "opslaan"

Mijn bestelling

Kan ik producten ruilen of terugzenden?

U heeft 7 (zeven) dagen vanaf de dag van ontvangst van uw bestelling door uzelf of door de ontvanger van de bestelling, om op uw kosten de volledige bestelling terug te zenden en, naar keuze, de producten te ruilen of het bedrag van de bestelling terugbetaald te krijgen.

Het terugzenden van producten, die niet binnen het kader van een garantie of recht op een retourzending vallen, moet formeel tussen u en L'OCCITANE overeengekomen zijn. Dit leidt in het voorkomende geval tot uitschrijving van een tegoedbon in uw voordeel. De portkosten blijven voor uw rekening.

In alle gevallen dienen de terug te zenden artikelen in hun originele verpakking, zonder ze gebruikt te hebben en vergezeld van een kopie van de rekening, teruggezonden te worden naar: L'OCCITANE Desguinlei 6, 2018 Antwerpen, België

Bel nummer 0032 (0)3 880 60 30 voor het bespreken van de modaliteiten voor het terugzenden of ruilen.

Wat zijn de details en de kosten voor levering?

Leveringsmethodes

Uw pakket werd bezorgd na ondertekening door de transporteur. De bijdrage aan de leveringskosten bedraagt € 5,90. Dit tarief betreft een levering in België. Het leveren vindt over het algemeen plaats 48u tot 72u na overhandiging van het pakket door L'OCCITANE aan de Exapaq. L’OCCITANE kan niet aansprakelijk gesteld worden voor een vertraagde levering door Exapaq.

Paketten worden geleverd door Exapaq in ruil voor een handtekening. In geval van afwezigheid, krijgt u een afspraakkaartje waarop staat waar je het pakket kan afhalen. Op aanvraag kan een tweede levering bij de ontvanger verzekerd worden.

Als u het pakket niet binnen de door Exapaq aangegeven termijn komt ophalen, keert dit terug naar ons magazijn, en worden de leveringskosten u in rekening gebracht. De bestelde producten worden, na akkoord van L’OCCITANE, terugbetaald (rekening gecrediteerd) of opnieuw verzonden worden. In dat geval gebeurt dit tegen terugbetaling van de leveringskosten.

Is mijn betaling beveiligd?

Onze site maakt gebruik van de SSL-technologie, de gebruikelijke veiligheidsnorm voor verkoopsites. SSL maakt gebruik van een 128-bits codering, die garandeert dat de verstrekte informatie vertrouwelijk blijft.

Hoe kan ik mijn bestelling wijzigen of annuleren?

Gelieve nummer 0032 (0)3 880 60 30 te bellen of een mail te sturen naar de klantenservice. Wij kunnen u niet garanderen dat de gevraagde wijzigingen in aanmerking genomen kunnen worden, aangezien de bestellingen snel verwerkt worden.

Kan ik mijn creditcard veilig op uw site gebruiken?

Onze site maakt gebruik van de SSL technologie, de gebruikelijke veiligheidsnorm voor verkoopsites. SSL maakt gebruik van een 128-bits codering, die garandeert dat de verstrekte informatie vertrouwelijk blijft.

Hoe kan ik een artikel cadeau doen?
 1. Bezoek onze cadeauwinkel en kies uit een uitgebreide selectie cadeauverpakkingen.
 2. Stel zelf uw cadeau samen met de producten en verpakking van uw keuze.

U heeft de mogelijkheid een persoonlijke boodschap toe te voegen en te vragen om de prijzen niet op de rekening te vermelden.

Hoe kan ik een promotiecode gebruiken?

Typ op het moment van uw betaling uw code in het vakje "promotiecode" in. U moet op OK klikken om deze code te valideren.

Wij herinneren u er aan dat onze promotieaanbiedingen slechts één keer per persoon geldig zijn, zolang de voorraad strekt en dat deze niet met andere aanbiedingen te combineren zijn.

Als u exclusieve aanbiedingen wilt ontvangen, schrijf u dan in op onze newsletter.

Kan ik mijn pakket naar het buitenland verzenden?

De site verzendt niet naar het buitenland. Om na te kijken of uw land een verkoopsite heeft, gaat u naar www.loccitane.com.

Newsletter

Wat zijn de voordelen wanneer ik mij inschrijf?

U kunt het hele jaar door als eerste de nieuwtjes ontdekken en profiteren van persoonlijke aanbiedingen en adviezen.

Verder kunt u uw mening over onze producten geven.

Kan ik mijn e-mailadres zonder risico doorgeven?

De gegevens die u doorgeeft, worden alleen intern gebruikt en worden strikt vertrouwelijk behandeld. Wij geven deze niet door aan derden. Deze gegevens stellen ons in staat u beter te kennen en u derhalve beter aan uw verwachtingen te voldoen.

U kunt deze trouwens op ieder moment wijzigen in de rubriek "Mijn account".

Tenslotte kunt u uw inschrijving op de newsletter eenvoudig annuleren door te klikken op de link "Inschrijving annuleren", die systematisch in iedere e-mail vermeld wordt.

Het Merk

Waar kan men L'OCCITANE vinden?

L'OCCITANE is sinds 1987 gevestigd in Manosque (Frankrijk) waar de creatie- en productieactiviteiten aanwezig zijn. L'OCCITANE verdeelt zijn producten wereldwijd via een netwerk van ca. 1100 boetieks, verdeeld over een zestigtal landen.

Onze Beloften

Wat doet L'Occitane ten gunste van de duurzame ontwikkeling?

Ons beleid op het gebied van Duurzame Ontwikkeling sluit aan op de logica van een continue verbetering van onze werkzaamheden, om het evenwicht op het gebied van milieu, economie en de maatschappij nog beter te respecteren. Onze zorg voor het milieu uit zich in het bijzonder door de keuze van onze ingrediënten en onze milieuvriendelijke verpakkingen:

 • Onze actieve ingrediënten zijn van plantaardige oorsprong en zoveel mogelijk afkomstig uit de biologische landbouw.
 • Ons verpakkingsmateriaal wordt vervaardigd uit kringloopmateriaal en wij vermijden zoveel mogelijk onnodige oververpakkingen.

Deze zorg om het milieu uit zich verder door een permanente analyse van onze manier van werken om zo verantwoord mogelijk te werken. Enkele voorbeelden:

 • De goederen worden voor 95% over de weg en over zee vervoerd en wij zoeken naar nieuwe wegen om de impact op het milieu door onze logistieke keten nog kleiner te maken (bestudering van rail-routevervoer).
 • Op onze locatie van Manosque werken we volgens een Bedrijfsvervoerplan (carpooling, pendelbus voor de werknemers).
 • Wij zijn bezig met een energiebesparingsplan op al onze locaties (bewegingsdetectoren, spaarlampen, bewustwording werknemers).

Bij L'OCCITANE betekent duurzame ontwikkeling ook dat de onderneming economische en sociale verantwoordelijkheden neemt:

 • Ten opzichte van de leveranciers: wij vragen al onze leveranciers onze ethische richtlijnen te ondertekenen en samen met hen kiezen wij voor een duurzame relatie, waarbij wij hen soms begeleiden bij een gezamenlijk ontwikkelingstraject, zoals dit het geval is met de vrouwengroepen uit Burkina Faso voor de bevoorrading van karitéboter.
 • Ten opzichte van onze werknemers: zij hebben nu toegang tot het kapitaal van L'OCCITANE via de winstdeling. Sociaal overleg is een prioriteit (personeelsvergaderingen, sociale barometer). Op de locatie van Manosque wordt er gewerkt aan een bedrijfscrèche.
 • Ten opzichte van de maatschappij: L'OCCITANE; de grootste werkgever in Manosque, draagt bij aan de integratie van “moeilijkheden ondervindende groepen” in het arbeidsproces (gehandicapten, mensen zonder opleiding). Deze sociale verantwoordelijkheid ten opzichte van de maatschappij uit zich tevens in de door de Stichting L'OCCITANE ondersteunde projecten ten gunste van slechtzienden, vrouwen in arme landen en van het behoud van kennis van de Natuur.
Is de verpakking van de producten van L'OCCITANE recycleerbaar? Wat doet L'OCCITANE om het milieu te beschermen?

Onze zorg voor het milieu uit zich door de keuze van milieuvriendelijke recycleerbare verpakkingsmaterialen (karton, glas, recycleerbaar plastic, aluminium) en het zoveel mogelijk beperken van onnodige oververpakkingen. Wij geven bijvoorbeeld voorrang aan milieuvriendelijk papier en karton: kraft adour verkregen uit het uitdunnen van het woud van Les Landes, papier met een Ecolabel, uit het recycleren van algen uit de lagune van Venetië verkregen papier en kringlooppapier. Verder moedigen wij onze klanten aan de verpakkingen te recycleren. Zo helpen we samen de natuurlijke hulpbronnen te besparen door afval te hergebruiken en de hoeveelheid begraven en verbrand afval te verminderen.

Het logo "Point Vert" op onze etiketten geeft aan dat L'OCCITANE deel neemt aan de Europese afvoer- en recyclingprogramma's voor alle componenten van de verpakkingsmaterialen.

Wat doet L'OCCITANE op het gebied van duurzaamheid betreffende de productie van haar belangrijkste ingrediënten?

De basis van de formules van de verzorgingsproducten van L'OCCITANE wordt gevormd door natuurlijke ingrediënten en onze criteria op het gebied van kwaliteit en traceerbaarheid zijn streng en veeleisend. En om de geschiedenis van onze producten te doen voortleven: beschermen wij bepaalde zeldzame soorten – In 2003 begint L'OCCITANE met een eerste, grote plantage van immortelle op Corsica. Wij zetten ons in voor het opnieuw planten van "vergeten" gewassen. In 2004 heeft L'OCCITANE actief deelgenomen aan het programma voor het opnieuw kweken van amandelbomen in de Provence, onder leiding van het departement Alpes de Haute-Provence. Wij helpen traditionele gewassen te promoten, in het bijzonder lavendel, waarvan wij de problemen omtrent de teloorgang van dichtbij volgen.

Waar komt de “in de zepen gebruikte palmolie” vandaan?

L'OCCITANE is een maatschappelijk betrokken, verantwoorde onderneming die zich inzet om de impact van haar handelingen en producten op het milieu zo veel mogelijk te beperken.

Palmolie wordt veel gebruikt voor de voeding en ook in de cosmetica (minder dan 5% van het totale verbruik). L'OCCITANE is er zich bewust van dat de zeer rendabele teelt van oliepalmen de kwekers in bosrijke gebieden aanzet het bos te vervangen door oliepalmplantages. Er is een ronde tafel voor de duurzame productie van palmolie (RSPO) opgezet om een duurzame palmolie te produceren, ontbossing te bestrijden en de biodiversiteit te beschermen. Toch wist Greenpeace de vinger te leggen op de grenzen van deze ronde tafel ten opzichte van de ontbossing.

Wij denken dan ook na over de oprichting van een speciale "palmolie"-commissie:

 • Ons onderzoeks- & ontwikkelingslaboratorium werkt aan een oplossing om de palmolie in onze zepen te vervangen.
 • Wij hebben al onze leveranciers een brief geschreven over onze zorgen betreffende het gebruik van palmolie en hun gevraagd naar substitutiemiddelen te zoeken.
 • Wij werken samen met een vakbekwame organisatie, Hom&Ter, voor de sourcing van een bio-fairtrade palmolie.
 • Op de lange termijn willen wij dezelfde uitdaging aannemen als met de Karitéboter in Burkina Faso door de bestaande palmtuinen te vernieuwen met inachtneming van de biodiversiteit.
Hoe zet L'Occitane zich in voor de fairtrade?

Al meer dan 20 jaar halen wij onze karitéboter uit Burkina Faso volgens een fairtrade proces:

 • wij hebben zo een partnership opgezet met meer dan 11000 vrouwen,
 • wij kopen de verwerkte boter ter plaatse, een activiteit die deze vrouwen meer oplevert dan wanneer wij alleen de vruchten kopen,
 • In 2007 kochten wij meer dan 330 ton karitéboter, ofwel 3/4 van de voor de cosmetica geproduceerde en door Burkina Faso geëxporteerde karitéboter.
 • wij betalen 80% van de waarde van de orders op voorhand (de regel voor de fairtrade is 30%), zodat men in staat is de noten te verkrijgen en zich te bevoorraden,
 • wij volgen regelmatig de productie en de behoeften van deze coöperatieve verenigingen door hier één keer per jaar naar toe te gaan.
Met welke programma's ondersteunt L'OCCITANE de plaatselijke sectoren in haar regio?
 • Al 30 jaar ondersteunen wij de plaatselijke sectoren die op traditionele wijze produceren. Wij bevoorraden ons rechtstreeks bij de plaatselijke producenten: coöperatieve verenigingen uit de Haute-Provence voor de essentiële lavendelolie uit Haute Provence A.O.C., een oliefabriek in Gard voor de amandelolie, een molen uit de Haute-Provence voor de biologische A.O.C. olijfolie, een producent-distilleerder uit Corsica voor de essentiële immortelle-olie.
 • De oorsprongsbenaming (A.O.C.) betekent dat het product uit een bepaalde regio of plaats komt, waarvan de kwaliteit of de kenmerken voornamelijk te danken zijn aan deze geografische ligging. Dit is het resultaat van de combinatie van de productie en een streek, die tot uiting komt in de knowhow van de mensen.
Waarom vindt men teksten in braille op de producten van L'OCCITANE?
 • Wij zetten ons in voor slechtzienden en doen dit op de volgende wijze:
 • het gebruik van braille op onze producten vanaf 1996, zodat ook slechtzienden het plezier hebben zelf hun producten te kiezen en in het Engels, om voor een zo groot aantal mensen te begrepen te worden,
 • de oprichting van een vereniging, "Provence dans tous les sens" door de werknemers van L'OCCITANE, die stages organiseert om kinderen en blinde mensen in te wijden in het maken van parfum,
 • onze financiële ondersteuning van ORBIS (www.orbis.org), een internationale niet-gouvernementele organisatie die blindheid in de armste landen bestrijdt door middel van trainings-, preventie- en verzorgingsprogramma's.

Onze Formules

Worden de producten van L'Occitane op dieren getest?

Sinds de oprichting van de firma in 1976 hebben wij er voor gekozen onze producten niet op dieren te testen. Al onze tests worden uitgevoerd in laboratoria (in vitro) ofwel op vrijwilligers (in vivo). Volgens dezelfde logica hebben wij nooit van oorsprong dierlijke stoffen gebruikt, met uitzondering van producten uit de bijenkorf (honing, koninginnegelei, propolis) en wij waren één van de eersten die deze belofte op onze producten tevens vermeldden.

Wij maken gebruik van alternatieve tests voor ons en onze leveranciers en moedigen de ontwikkeling hiervan aan. De meeste grondstoffen die wij voor onze producten gebruiken, worden niet op dieren getest, waaronder onze belangrijkste actieve werkstoffen (essentiële oliën, karitéboter, honing...) of zijn al 20 jaar niet meer op dieren getest.

L'OCCITANE heeft de internationale standaard van de instantie One Voice ondertekend. Deze standaard staat voor de belofte geen eindproducten te testen op dieren en om oude, reeds bekende ingrediënten te gebruiken, of nieuwe, maar die volgens alternatieve methodes getest worden.
Waarom stopt u met dit product?

De beslissing met een product door te gaan of dit te stoppen wordt genomen na een onderzoek naar de voorkeuren van onze consumenten en en naar de diverse andere, reeds op de wereldmarkt verkrijgbare producten. Aarzel niet om advies te vragen in de winkel als uw lievelingsproduct niet meer te verkrijgen is. Men zal u dan andere oplossingen bieden die aan uw behoeften beantwoorden.

Zijn de producten van L'Occitane efficiënt?

Ja. Wij investeren in onderzoek en testen de doeltreffendheid van onze actieve werkstoffen. Voor de resultaten van deze onderzoeken wordt een patent aangevraagd. Wij controleren de doeltreffendheid van onze formules door middel van in vitro tests of op vrijwilligers, maar ook van gebruikstests voor de formules van onze gezichtsverzorgingsproducten.

Hoe worden de essentiële oliën en extracten verkregen?

De essentiële oliën worden verkregen door middel van het distilleren van planten (stelen, bloemen, wortels, schors…). Tijdens het distilleren worden stromen damp door de plant geleid die bij het afkoelen de essentiële olie en het bloemenwater of hydrolaat bevrijden. De extracten worden verkregen door middel van diverse extractieprocessen (weken, trekken,...) waarbij de plant in een oplossing wordt behandeld, die vervolgens verdampt kan worden totdat de gewenste consistentie bereikt is: vloeibaar of droog.

Hoe wordt de formule van uw parfums samengesteld?

Onze parfums worden samengesteld rond diverse natuurlijke geuren en beantwoorden aan restrictieve richtlijnen betreffende synthetische componenten (met name ftalaten) en allergenen.

Wat is een biologisch ingrediënt?

Het betreft een ingrediënt afkomstig uit de biologische landbouw dat, volgens de sinds 1991 van kracht zijnde Europese regelgeving, gecertificeerd moet zijn door een door de Staat erkende instantie (Ecocert, Qualité France, ...) en aan bepaalde basisregels moet beantwoorden:

 • de inachtneming van het ecosysteem door het toepassen van kweek- en teeltpraktijken, die het natuurlijke evenwicht respecteren
 • het verbod op het gebruik van chemische meststoffen en kunstmatige onkruidverdelgers
 • het verbod op het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen (GGO)
 • een verplichte certificeringscontrole voor de producenten en verwerkers van biologische producten
 • de traceerbaarheid van het perceel van het gewas, ongeacht het land van productie

Parallel hieraan werd er op internationaal niveau een regelgeving ingesteld in de VS, in 2002, NOP (National Organic Program) en in Japan, in 2000, JAS (Japan agricultural Standard).

Als een product “bio” is, wat is dan het % biologische ingrediënten?

Een product dat als Biologisch gecertificeerd ismoet aan strenge voorwaarden voldoen, zoals beschreven door de Europese en Amerikaanse instanties, waaronder “Ecocert”, “BDIH”, “USDA Soil Association”, “Nature et progrès”…

De biologische cosmeticaproducten van L'OCCITANE beantwoorden aan de voorwaarden van Ecocert, die een lijst heeft opgesteld met ingrediënten die gebruikt mogen worden, met:

 • minimaal 95% natuurlijke of van oorsprong natuurlijke ingrediënten
 • minimaal 95% plantaardige, als biologisch gecertificeerde ingrediënten over het totaal van alle plantaardige ingrediënten
 • minimaal 10% als biologisch gecertificeerde ingrediënten over het totaal van alle ingrediënten
Wat is het verschil tussen BIO en Natuurlijk? Wat is een biologisch cosmeticaproduct?

De van oorsprong natuurlijke cosmetica-ingrediënten zijn afkomstig uit in de natuur aanwezige elementen en niet uit de chemie. Een biologisch cosmeticaproduct moet beantwoorden aan normen die strenger zijn dan die van de voor cosmeticaproducten geldende regelgeving..

Deze normen garanderen het respect van het milieu gedurende de hele productieketen, het respect van de consument en het nuttige gebruik van de natuurlijke stoffen met een hoogwaardige milieukwaliteit. Onze biologische cosmeticaproducten beantwoorden zo aan de voorwaarden van het "BIO" label van Ecocert (een onafhankelijke certificeringsinstantie), de hoogste kwaliteitseisen van Ecocert voor cosmeticaproducten op basis van natuurlijke stoffen, die een lijst heeft opgesteld met toegestane ingrediënten, met:

 • minimaal 95% natuurlijke of van oorsprong natuurlijke ingrediënten,
 • minimaal 95% plantaardige, als biologisch gecertificeerde ingrediënten over het totaal van alle plantaardige ingrediënten,
 • minimaal 10% als gecertificeerde ingrediënten over het totaal van alle ingrediënten,

Synthetische geur- en kleurstoffen, siliconen en minerale oliën zijn verboden. Alleen enkele noodzakelijke en niet in natuurlijke vorm te verkrijgen synthetische ingrediënten zijn toegestaan.

Waarom zijn niet alle cosmeticaproducten van L'OCCITANE biologisch?

Wij hebben een beredeneerde aanpak ten opzichte van biologische cosmetica. Wij willen dit aanbod ontwikkelen in samenwerking met Ecocert en daarbij rekening houden met de diverse verplichtingen: beschikbaarheid van de hulpbronnen uit de biologische landbouw, instandhouding van de kwaliteit op cosmetica- en sensorisch gebied, verkrijging van de beste doeltreffendheid. Hoe het ook zij, al onze producten beantwoorden altijd aan hoge eisen op het gebied van doeltreffendheid, kwaliteit en veiligheid.

Zijn de biologische producten beter voor de gevoelige huid?

De gecertificeerde biologische formules bevatten meestal een aantal potentieel allergene stoffen, door met hun hoge concentratie essentiële oliën en bloemenwater en zijn dan ook niet altijd geschikt voor alle huidtypes. Om die reden moeten er talrijke strenge tests worden uitgevoerd om hun volledige onschadelijkheid te valideren.

Wat is het percentage natuurlijke ingrediënten in de producten van L'OCCITANE?

Sommige van onze producten zijn 100% van natuurlijke oorsprong (Het herstellende concentraat met essentiële olie vanimmortelle, de Karitéboter, de Balsem maman&bébé…). Voor het merendeel van onze producten is het percentage natuurlijke of van oorsprong natuurlijke ingrediënten hoger dan 90%. Onze van oorsprong natuurlijke ingrediënten worden op de meeste van onze verpakkingen aangeduid met twee sterren ** ter hoogte van de samenstelling van onze producten.

Hoe kunnen wij stellen natuurlijk te zijn, terwijl we synthetische ingrediënten gebruiken?

Wij geven voorrang aan traceerbare natuurlijke kwaliteitsingrediënten (oorsprongsbenaming, biologische landbouw) die wij toegeleverd krijgen van plaatselijke boeren en volgens het programma voor duurzame ontwikkeling. Om echter een product te bieden dat een optimale veiligheid en doeltreffendheid garandeert, kunnen wij synthetische moleculen gebruiken, maar altijd volgens het voorzorgsprincipe en wanneer er geen betrouwbare, goede prestaties leverende natuurlijke alternatieven zijn.

Kan een product bestaan zonder conserveermiddelen?

Conserveermiddelen zijn moleculen, die helpen microbiologische besmetting van de cosmeticaformules tegen te gaan. Sommige producten, zoals EDT en parfums, bevatten 70% tot 80% alcohol en hebben deze dan ook niet nodig. De formules zonder water, type zuivere karitéboter, massageolie aromachologie, balsem maman bébé hebben ook geen toegevoegde conserveermiddelen nodig. De waterhoudende formules hebben over het algemeen conserveermiddelen nodig om in een normale verpakking gebruikt te kunnen worden (bewaren in de badkamer, dagelijks contact met de handen van de gebruiker). Voor ons assortiment voor de gevoelige huid Karité Coton, hebben wij een formule kunnen samenstellen zonder conserveermiddelen, door het aantal grondstoffen te beperken en alleen de stoffen te selecteren die niet gevoelig zijn of een rol spelen bij het conserveren van de formule (glycerine,zoethout, bisabolol…) en door deze te beschermen door een aangepaste verpakking.

Zijn conserveermiddelen slecht voor de huid?

Conserveermiddelen zijn moleculen, die helpen microbiologische besmetting van de cosmeticaformules tegen te gaan. De meeste formules hebben deze nodig om onder normale omstandigheden gebruikt te kunnen worden (bewaren in een badkamer, dagelijks contact met de handen van de gebruiker).

Een conserveermiddel dat slecht is voor de huid zal niet door de autoriteiten van de verschillende landen gevalideerd worden voor een gebruik in cosmeticaproducten. Wij passen echter een logica van voorzorgsmaatregelen toe door conserveermiddelen onder de door alle wetgevingen wereldwijd toegestane dosis te gebruiken, zoals deze bepaald zijn door onderzoek naar huidtolerantie en door zo snel mogelijk aan onze formules essentiële oliën met antibacteriële eigenschappen toe te voegen, ter conservering van onze producten.

Wat zijn parabenen?

Les parabenen zijn conserveermiddelen, dat wil zeggen moleculen waarmee de microbiologische besmetting van de cosmeticaformules bestreden kan worden. Alle formules hebben deze nodig om onder normale omstandigheden gebruikt te kunnen worden (bewaren in een badkamer, dagelijks contact met de handen van de gebruiker).

Bij L'OCCITANE hebben wij deze altijd in zeer kleine dosis gebruikt als aanvulling op de actieve essentiële oliën tegen de verspreiding van bacteriën: tussen 0.3% en 0.5% terwijl de internationale wetgevingen 0,8% toestaan.

Met ons principe van voorzorgsmaatregelen trachten wij echter, als dat mogelijk is, de parabenen te vervangen door andere conserveermiddelen waarvan de toxicologische risico's beoordeeld zijn. Zo bevatten sinds 2005 de formules van onze nieuwe producten geen parabenen meer. Tegenwoordig heeft ca. 80% van onze producten geen parabenen.

Hebben de producten van L'OCCITANE geen risico's voor de huid?

Ja. De regels waaronder onze producten op Europees en wereldwijd niveau vallen, zijn zeer streng en worden permanent bijgewerkt aan de hand van de vorderingen op wetenschappelijk gebied. Onze producten bevatten geselecteerde ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit. Voor alle nieuw op de markt te brengen producten hebben wij trouwens een zeer compleet veiligheidsdossier.

Wij controleren systematisch de juiste tolerantie van de producten door de huidirritatie van al onze verzorgings- en hygiëneproducten te testen, de oogirritatie voor de producten, die in de buurt van de ogen toegepast worden, te testen en het gebruik gedurende meerdere weken onder controle van een dermatoloog en/of een oogarts te testen voor de gezichtsverzorgingsproducten. Alle controles worden uitgevoerd door onafhankelijke deskundigen, door het Ministerie van Volksgezondheid erkende laboratoria, om de uitstekende kwaliteit van al onze producten te kunnen garanderen.

Hoelang kan ik mijn product van L'OCCITANE bewaren?

Om onze consumenten een gebruik van onze producten onder de beste voorwaarden te garanderen, zetten wij een uiterste houdbaarheidsdatum op onze gevoelige producten: de producten bestemd voor baby's en de biologische producten. Deze datum is bepaald op basis van de resultaten van stabiliteitstests, die wij uitgevoerd hebben alvorens de producten op de markt te brengen.

Voor de andere producten, die langer dan 30 maanden bewaard kunnen worden, is een uiterste houdbaarheidsdatum niet verplicht en wij vermelden dan ook door middel van het symbool "Periode Na Opening" het aantal maanden waarin de producten nog optimaal gebruikt kunnen worden na het openen onder normale gebruiksomstandigheden.

Dit symbool staat niet op de producten die geen schade kunnen toebrengen, zoals eau de toilette en producten voor eenmalig gebruik, zoals proefverpakkingen.

Kan ik mijn producten in de koelkast bewaren?

U kunt onze producten in de koelkast bewaren, zij kunnen zo nog langer bewaard worden. Bovendien verbetert de koude de microcirculatie in de huid en wordt de opname van de werkstoffen geactiveerd zodat het verzorgingsproduct onmiddellijk werkt. Producten, die plantaardige olie of was bevatten, kunnen echter troebel worden bij een temperatuur onder de 10°C. Maak u niet ongerust, zij vinden hun helder uiterlijk weer terug op kamertemperatuur en de eigenschappen van de formule worden in geen geval aangetast.

Waarom worden mijn producten troebel?

Sommige producten met een hoge concentratie plantaardige olie of was kunnen vertroebelen wanneer zij worden blootgesteld aan temperaturen onder 10°C. Zij krijgen hun heldere uiterlijk weer terug bij kamertemperatuur en de eigenschappen van de formule worden in geen geval aangetast.

Wat betekent "hypoallergeen”? Zijn de producten van L'OCCITANE hypoallergeen?

Een product is hypoallergeen wanneer de formule hiervan het risico op allergieën zo klein mogelijk houdt. Dat is het geval voor ons assortiment Karité Coton en voor sommige producten als de balsem maman-bébé.

Zijn de producten van L'OCCITANE "veganistisch"?

Ja, wij gebruiken geen van oorsprong dierlijke producten of bijproducten, met uitzondering van producten uit de bijenkorf, zoals honing en koninginnegelei.

Waarom bevatten sommige gezichtsverzorgingsproducten van oorsprong minerale filters?

Volgens ons principe van voorzorgsmaatregelen is het laboratorium van L'OCCITANE enkele jaren geleden gestart met een onderzoek om het gebruik van chemische filters te beperken. Minerale pigmenten vormen een onzichtbaar schild aan het huidoppervlak dat alle schadelijke straling terugkaatst en de huid laat ademen. Zo beschermen zij tegen de zon door een fysisch mechanisme dat de UV-straling terugkaast en hiermee verschilt van chemische filters (moleculen die de straling absorberen). De belangrijkste voordelen van minerale sunblocks zijn:

 • een lichtstabiliteit (niet-bewegende pigmenten garanderen een bescherming die niet langzaamaan afneemt)
 • een optimale huidtolerantie
 • een onmiddellijke doeltreffendheid direct na het aanbrengen op de huid (fysisch beschermingsprincipe) De Precious Protection SPF20 bevat uitsluitend van oorsprong minerale filters, die een efficiënte bescherming tegen de zon bieden.
Bevatten de deodorants van L'OCCITANE aluminiumzouten?

L'OCCITANE gebruikt aluminiumzouten als aanvulling op essentiële oliën in 2 deodorants met roller: De Roll-on Aromachologie en de roll-on L'Occitan. Een recent onderzoek uitgevoerd door een groep kankerspecialisten (gepubliceerd in september 2008 in het “Bulletin du cancer”) worden de hypotheses ontkracht, die stellen dat er een oorzakelijk verband bestaat tussen de aluminiumzouten in anti-transpiratieproducten en borstkanker, zoals dit de afgelopen jaren gesteld werd. Wij bieden echter ook alternatieven zonder aluminiumzouten, zoals de deodorantstick uit Les Baux en de Aluinsteen, een natuurlijk kristallijn poeder, die beide chemisch inert zijn. De “Pierre de Cristal” van L'OCCITANE, 100% aluinsteen, werkt door zijn samentrekkende en zuiverende eigenschappen als een natuurlijke deodorant.

Wat is aluinsteen?

Aluinsteen is een natuurlijk kristallijn poeder uit alumine en aluinsteen, die oxiden en aluminiumhydroxide bevatten. Zij zijn chemisch inert, dat wil zeggen dat zij niet reageren en om die reden zal de aluin het aluminium niet bevrijden. De “Pierre de Cristal” van L'OCCITANE, 100% aluinsteen, werkt door zijn samentrekkende en zuiverende eigenschappen als een natuurlijke deodorant.

Onze Adviezen

Vanaf wanneer moet men een verzorgingsproduct tegen de eerste tekenen van huidveroudering gaan gebruiken?

Vanaf 25 jaar wordt uw huid kwetsbaarder en wij raden u dan ook aan preventieve verzorgingsproducten te gebruiken: de producten van het assortiment Amandel-Appel, dat speciaal ontwikkeld is voor deze problematiek, dankzij een unieke combinatie van werkstoffen, dat de huid mooier maakt en haar helpen zich op efficiënte wijze te beschermen tegen de eerste tekenen van huidveroudering.

Moet er een speciale crème op de oogcontour worden aangebracht?

De huid van de oogcontour is dunner, kwetsbaarder en wordt sneller gemarkeerd dan de rest van het gezicht. Het verdient dan ook de voorkeur een verzorgingsproduct met een speciale formule voor de oogcontour te gebruiken, zoals Contour des Yeux Express Olive, de Oogbalsem Immortelle, de Extra Rijke Oogbalsem Karité. De formule van deze producten bevat geen parfum, noch kleurstoffen en is onder controle van een oogarts getest.

Is een nachtcrème echt nodig?

De huid vindt 's nachts een gunstige omgeving, die niet wordt blootgesteld aan agressieve invloeden van buitenaf (verontreiniging, rook, UV-straling, temperatuurverschillen), terwijl overdag de huid zich moet "verdedigen", zodat de huid 's nachts actief werkt om haar schoonheid te behouden, terwijl zij ontvankelijker is voor verzorgingsproducten.

Welke cosmeticaproducten moeten zwangere vrouwen gebruiken?

Tijdens de zwangerschap wordt de huid droger en heeft zij last van ongebruikelijke mechanische belasting die in 60 tot 80% van de gevallen tot het ontstaan van zwangerschapsstriemen kan leiden. Het is dan ook noodzakelijk voedende, versoepelende en verstevigende producten te gebruiken om een gladde huid te behouden en het ontstaan van zwangerschapsstriemen te voorkomen. Zo wordt in deze gevallen het gebruik van de Balsem Maman Bébé Karité of bepaalde producten van het assortiment Amandel aanbevolen.

Betreffende de producten, die essentiële oliën bevatten: tijdens de zwangerschap worden producten met pure essentiële oliën of met een hoge concentratie menthol, kamfer of eucalyptol afgeraden. De te nemen voorzorgsmaatregelen worden vermeld op de etiketten van onze producten, die afgeraden worden voor de zwangere vrouw.

Welke producten te gebruiken voor de borstvoeding gevende vrouw?

De huid van de buste moet dagelijks versoepeld worden, het gebruik van een voedend verzorgingsproduct zoals de Balsem Maman Bébé Karité is dan ook belangrijk. U moet alleen vermijden de verzorgingsproducten aan te brengen vóór het voeden en de producten op de tepelhof en de tepel aan te brengen. Voor het gebruik van producten die essentiële oliën bevatten, zijn de aanbevelingen en voorzorgsmaatregelen voor gebruik dezelfde als voor zwangere vrouwen.

Welke cosmeticaproducten kan men voor kinderen gebruiken?

De producten voor de "gevoelige huid" van het assortiment Maman Bébé Karité zijn ideaal om de kwetsbare kinderhuid te beschermen en te voeden, omdat deze nog niet volledig zijn rol vervult tegen fysische en chemische agressieve invloeden die wij dagelijks ondergaan.

De te nemen voorzorgsmaatregelen worden vermeld op de etiketten van onze producten die afgeraden worden voor kinderen, zoals sommige producten op basis van essentiële oliën.

Kan mijn partner mijn verzorgingsproducten van L'OCCITANE gebruiken?

L'OCCITANE heeft een assortiment voor mannen ontwikkeld met producten die speciaal geschikt zijn voor hun huid en hun specifiek gebruik: de lijn CADE. De producten van de lijn CADE kunnen uiteraard worden aangevuld met het gebruik van andere producten van L'OCCITANE, aangezien al onze producten goed getolereerd worden door alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige.

Ik heb een gevoelige huid, wat kan ik als gezichtsverzorging gebruiken?

Het nieuwe assortiment Karité ultra comfort, met een geheel aan verzorgingsproducten (crème, masker, melk…), werd speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid en zorgt voor een afname van de rode vlekken.

Ons Huisassortiment

Wat betekent dit logo op de producten voor het interieur ?

Dit logo betreffende de onontvlambaarheid, conform de Europese regelgeving betreffende sfeerproducten, betekent dat het product niet in contact mag komen met open vuur of een intense hittebron. Dit logo heeft reliëf, zodat slechtziende personen ook gewaarschuwd worden over de te nemen voorzorgsmaatregelen.

Zijn de kaarsen en geurende wierook van L'OCCITANE veilige producten?

Ja, op de verpakking van deze producten staan uitgebreide informatie en de te nemen voorzorgsmaatregelen voor een eenvoudig en veilig gebruik van deze producten. Bovendien, aangezien de sfeerproducten onlangs ongunstig in het nieuws kwamen betreffende hun verbranding, heeft L'OCCITANE deze kwestie bestudeerd in haar hoedanigheid van producerend bedrijf dat samenwerkt met andere bedrijven in de regio, die sfeerkaarsen produceren en parfumproducenten en een universitair onderzoekslaboratorium in de arm genomen om te werken aan een internationale norm betreffende de dampen, die de rook van deze producten veroorzaken.

Wat betekent het driehoekje in reliëf op de sfeerproducten?

Net als het "onontvlambaarheids"-logo waarschuwt dit voelbare driehoekje slechtziende personen dat men voor het gebruik van dit product voorzorgsmaatregelen moet nemen en het vult zo de andere, reeds in braille genoteerde informatie, op onze verpakkingen aan.

Waarom staan er op de cosmeticaproducten niet dezelfde vermeldingen als op de sfeerproducten?

De sfeerproducten beantwoorden aan dezelfde regelgeving als de cosmeticaproducten. Zij worden voor andere doeleinden gebruikt en hebben dan ook niet dezelfde wettelijke vermeldingen op hun etiketten.