Onze producenten ondersteunen

Sinds 2013 distilleert Catherine Sanci de Corsicaanse immortelle bloem, die het vlaggenschip is geworden van onze L'OCCITANE huidverzorgingsproducten. Gepassioneerd door haar inheemse eiland en haar schatten, kweekt Cathy elk perceel wilde immortelle op een duurzame manier, om de omgeving niet te verstoren. Dit prachtige avontuur dat Cathy en L'OCCITANE verenigt, is een verhaal van vertrouwen dat duurt en dat het mogelijk maakte om deze "Gouden Zon" met zijn 1001 deugden te bottelen...

Over Catherine Sanci
Onze ingrediënten - en dus onze producenten - zijn de ziel van L'OCCITANE. Zonder hun harde werk, toewijding en vaardigheden zou het voor ons onmogelijk zijn om zulke unieke en authentieke producten te maken. Dialoog, respect en transparantie staan centraal in onze relatie met onze producenten en sommige van onze partnerschappen duren al meer dan 30 jaar!

Onze missie als merk

De toekomst van de producenten wordt bedreigd
Als we niets doen, verliezen we tot 400 landbouwbedrijven in Frankrijk en 1.200 in Europa.

Eerlijke handel

ONZE DOELSTELLING :

tegen 2025 een eerlijke handel creëren met al onze producenten.

TWEE MANIEREN OM HET TE DOEN: 

1. Samenwerken met producenten om ervoor te zorgen dat al onze relaties gebaseerd zijn op eerlijkheid.

2. Samen op een verantwoorde en duurzame manier produceren.

WAT IS EERLIJKE HANDEL?

Eerlijke handel bestaat voornamelijk uit stabiele prijzen en inkomens, fatsoenlijke arbeidsomstandigheden, het mondig maken van boeren en arbeiders en het garanderen van een eerlijk deel van de voordelen van hun producten.
Het betekent steun aan producenten, hulp bij het verbeteren van hun levenskwaliteit, het opbouwen van een duurzame toekomst voor henzelf en hun gezinnen en de zorg voor mensen en de planeet.

Een eerlijke relatie

Een eerlijke relatie met onze producenten

DE PRINCIPES:

1- Eerlijke betalingen (eerlijke prijzen, eerlijke lonen)
2- Eerlijke handelspraktijken (vooruitbetalingen, langlopende contracten)
3 - Transparantie, verantwoording en respect (collectieve besluitvorming, communicatie op alle niveaus van de toeleveringsketen)
4 - Goede werkomstandigheden (schema's, veiligheid, enz.)
5- Respect voor het milieu (duurzaamheid, energie-efficiëntie)
6- Bewustwording van de consument
 

De eerlijkheid bij L'OCCITANE

De eerlijkheid bij L'OCCITANE

ONZE ACTIES, ONZE OVERTUIGINGEN

Bij L'OCCITANE is er geen sprake van het exploiteren van onze producenten!
Wij betalen de eerlijkst mogelijke prijs en tekenen niet-exclusieve langetermijncontracten - zodat zij kunnen rekenen op een stabiel inkomen en tegelijkertijd vrij zijn om met andere partners samen te werken. 
Wij zorgen voor de nodige aanbetalingen. Wij ondersteunen boerenfamilies die gepassioneerd zijn over hun beroep en hun vaardigheden en land willen overdragen aan toekomstige generaties. Wij kennen onze producenten persoonlijk en werken het hele jaar door met hen op het terrein. 

Enkele belangrijke cijfers

traceerbaar ingrediënt: bloem

28 traceerbare bevoorradingsketens, waarvan meer dan de helft biologische ketens zijn

lokale producenten

98 producenten en meer dan 10.000 plukkers

lavendelvelden

40 contracten, waarvan 24 met een looptijd van meerdere jaren

Maak kennis met onze producenten

Onze ingrediënten - en dus onze producenten - zijn de ziel van L'OCCITANE. Zonder hun harde werk, toewijding en vaardigheden zou het voor ons onmogelijk zijn om zulke unieke en authentieke producten te maken.

Dialoog, respect en transparantie staan centraal in onze relatie met onze producenten en sommige van onze partnerschappen duren al meer dan 30 jaar!

Ontdek hun inspirerende & spannende verhalen. 
ONTDEKKEN