Een Co-Ontwikkelingsproject

In de jaren ‘80, bezocht Olivier Baussan, de oprichter van L’OCCITANE, Burkina Faso voor de eerste keer. Hij had gehoord over de lokale vrouwen die Shea boter produceren en was geïnteresseerd om er meer over te leren. Na de ontdekking van de ongelooflijke voedende eigenschappen van Shea boter, maakte L’OCCITANE haar eerste bestelling.

Om een duurzame relatie op te bouwen met onze Shea boter leveranciers, begon L’OCCITANE een co-ontwikkelingsprogramma in 1989. Dit programma bestaat vandaag de dag nog steeds, zodat de vrouwen die onze Shea boter produceren, kunnen genieten van alle voordelen van hun werk doordat men rechtstreeks bij hen aankoopt. De prijs betaald door L’OCCITANE dekt alle productiekosten, inclusief sociale lasten en milieukosten en laat een marge achter om te kunnen investeren.

Om de producenten verder te helpen met de productie en export, begon L’OCCITANE de oogsten voor te financieren met tot 80% in 1998.

In 2003, startte L’OCCITANE het organisch netwerk op dat de producenten verder helpt met het bereiken van financiële stabiliteit.

De L’OCCITANE Foundation werd opgericht in 2006 om het bedrijfsvermogen te verbeteren voor de impact op de gemeenschap.

In 2009 hebben we geholpen met de vrouwengroepen te professionaliseren door hun ECOCERT Fair Trade certificaat aan te vragen. Dankzij deze cruciale stap kunnen onze Shea boter producenten hun goederen beter promoten aan internationale klanten om zo duurzame emancipatie te bereiken.