ECOCERT Fair Trade Legalisatie

Om de gezamenlijke ontwikkeling nog verder uit te werken, heeft L’OCCITANE een “ECOCERT Fair Trade” legislatie aangevraagd voor haar Shea boter netwerk in Burkina Faso. Hierdoor kunnen vrouwen een efficiëntere structuur opbouwen en het EFT label gebruiken om hun producten aantrekkelijker te maken voor andere internationale klanten, en biedt dit zo meer opportuniteiten voor de ontwikkeling.

Het EFT label wordt toegekend door ECOCERT met solidariteit en duurzaamheid in gedachte. Het is gericht op het vestigen van een benadering van duurzame ontwikkeling door middel van winkelketens gebaseerd op een nauwe samenwerking met producenten. Elk jaar wordt een grondige audit uitgevoerd op de productieplaats.

De EFT label heeft verschillende belangrijke impacten op de producenten in ontwikkelingslanden:
Ethisch : De verzekering voor de producenten om hun producten te verkopen aan een gegarandeerde minimumprijs zodat de werknemers een fatsoenlijk loon kunnen ontvangen.
Sociaal : Redelijke arbeidsvoorwaarden, collectieve organisaties en oprichting van fondsen voor de producentengemeenschap.
Gezondheid/Milieu :Een productie die de natuurlijke grondstoffen en de gezondheid van de producenten en werknemers respecteert.
Ontwikkeling : De aanpak betrof een duurzaam partnerschap met de kopers en autonomie van de producenten.
Leer er hier meer over www.ecocert.com