Onze Eco-Refills: alles wat je moet weten

In 2018 stemde de Europese Unie voor een verbod op kunststoffen voor eenmalig gebruik tegen 2021 - een belangrijke stap in de richting van een vermindering van de vervuiling van de zee.  Momenteel wordt 91% van de gebruikte kunststoffen niet gerecycled en veel van deze kunststoffen drijven uiteindelijk naar het buitenland. Naast het vernietigen van de schoonheid van onze stranden en koraalriffen, lopen ook de zeedieren gevaar. Dieren kunnen kleine, felgekleurde plastic scherven verwarren met voedsel, of vast komen te zitten in de grotere stukken.

Milieubewustzijn maakt een goede overgang naar milieuvriendelijkere verpakkingen mogelijk, zoals hervulbare zeepdispensers ter vervanging van wegwerpverpakkingen die worden weggegooid zodra ze leeg zijn - een natuurlijke keuze. 

Ontdek het aandeel van L'OCCITANE in deze milieu-uitdaging die plasticvervuiling is.
Onze doelstellingen tegen 2025: dat 100% van de L'OCCITANE winkels ons TerraCycle® recyclingprogramma aanbiedt (meer details hieronder!) en dat 100% van onze producten gemaakt zijn van gerecycled plastic.

De Eco-Refills beschikbaar sinds 2008

In de afgelopen tien jaar hebben steeds meer bedrijven hun kunststofverbruik verminderd en we zijn er trots op dat we tot de pioniers van deze beweging behoren. 
Onze eerste eco-refill werd meer dan 10 jaar geleden gelanceerd: de vloeibare zeep met verbena, verrijkt met rustgevende sheaboter en de delicate citroengeur van verbena bladeren. 
Vandaag bieden wij 13 modellen aan, en er zullen er binnenkort nog veel meer komen. 

De impact van onze eco-refills

Vorig jaar konden we 124 ton plastic vermijden dankzij onze eco-refills: een grotere hoeveelheid dan het gewicht van een blauwe walvis!

Onze eco-refills verbruiken 65 tot 90% minder plastic dan de eerste fles. Dus voor elke eco-refill die je koopt, voorkom je dat het equivalent van 50 plastic bekers, 300 rietjes of 3.000 wattenstaafjes onze oceanen binnendringen. 

 

Economisch en ecologisch

Onze eco-vullingen zijn ook goedkoper.
Bijvoorbeeld onze Verbena vloeibare zeep refill:
- In 500ml kost de eco-refill €14,-
- In een standaardfles kost de 500 ml €18,-
De eco-refill zorgt voor een besparing van €4,- voor dezelfde hoeveelheid product. 

Hier is een geweldige manier om je kleine acties voor de planeet te belonen. 

Onze kleine veranderingen die het verschil maken

Bij L'OCCITANE koesteren we de natuur. 
Van de voedende eigenschappen van Afrikaanse sheaboter tot de ontspannende en unieke geur van lavendel uit de Provence, het behoud van het milieu is belangrijk voor ons. Zo hebben we bijvoorbeeld nooit plastic zakken, wegwerpbekers of rietjes gebruikt. 

Natuurlijk kunnen we het altijd beter doen!
Zo vervangen we beetje bij beetje onze cellofaan door een biologisch afbreekbare versie, installeren we eco-spatels voor onze stalen in de winkel, verwijderen we ook de spatels van elke verpakking om het plastic voor eenmalig gebruik maximaal te beperken...

Ons recycling programma

Dankzij onze samenwerking met TerraCycle® wordt je opgebruikte verpakking omgezet in nieuwe producten.

Het enige wat je hoeft te doen, is met je oude verpakking naar sommige van onze winkels gaan (naast plastic accepteren sommige winkels ook aluminium afval zoals lippenbalsempotjes en metalen kisten zoals lippenstiftbuizen).

U geniet dan van een korting van 10% op het L'OCCITANE product naar keuze, voor drie retourpakketten.

Dit programma is momenteel enkel in Frankrijk actief.

Onze aanbevolen artikelen