gezichtsdroogte

Droge huid in het gezicht: kenmerken, oorzaken, advies & verzorgingsroutine!

Ben je bekend met droge, strakke en schilferige huid? Je hebt misschien een droge huid. Wat zijn de kenmerken en oorzaken? Wat is de beste gezichtsroutine om aan te nemen? We geven jou alle tips om dit type huid te begrijpen en het ongemak ervan te verhelpen.

Samenvatting:

1. Hoe weet je of je een droge huid hebt?

droge huidskenmerken
De droge huid heeft gebieden van droogte, dagelijkse krapte en ongemak. Het kan ruw aanvoelen en gevoelig zijn voor schilferen - het verlies van de oppervlakkige lagen van de opperhuid.

Als je een droge huid hebt, zul je ook merken dat het makkelijker expressielijnen markeert!

Afgezien van deze ongemakken is het uitzicht van de huidkorrel regelmatig en zijn de poriën relatief dicht en niet erg zichtbaar (de droom van een vette huid).

Heb je nog steeds twijfels? Ontdek hoe je je huidtype kent.

 

2. Wat is het verschil tussen een droge en een gedehydrateerde huid?

droge of gedehydrateerde huid
Terwijl een droge huid een huidtype is, is een gedehydrateerde huid een aandoening, en de verzorging die men moet aannemen is daarom niet hetzelfde. Je kunt last hebben van uitdroging en een vette of gemengde huid hebben!

Ontdek de verschillen:
  • Gedehydrateerde huid zal water nodig hebben, terwijl droge huid voeding nodig heeft.
  • Voor een gedehydrateerde huid is een strakheid af en toe een probleem.
  • Deze staat van uitdroging komt vaak voor in de winter (contrast tussen verwarming en kou, koude en droge wind, vervuiling).
  • Het is vaak mogelijk om de uitgedroogde huid te verhelpen. Een droge huid is vaak afhankelijk van interne of genetische factoren en is daarom recalcitranter.

 

3. Wat veroorzaakt een droge huid?

droge huid oorzaken
Veel factoren kunnen een droge huid veroorzaken. Er zijn externe en omgevingsfactoren zoals zon, kou en wind die bijdragen aan dit fenomeen, maar ook interne factoren zoals hormonen.

Deze hebben een belangrijke invloed op het uiterlijk en het evenwicht van de huid! Ook de leeftijd is een element waarmee rekening moet worden gehouden. In de loop der jaren verliest de huid namelijk vocht en heeft ze de neiging om droger te worden, waardoor fijne lijntjes en rimpels worden bevorderd.

Daarom is het belangrijk om de juiste rituelen te hebben om de ongemakken te beperken.
 

4. Hoe zorg je voor een droge huid?

droge huid
Om dit type huid te verzorgen, raden wij je aan een aantal goede gewoontes aan te nemen:
  • Allereerst, zorg voor je lichaam van binnenuit! Een goede hydratatie is essentieel, drink elke dag voldoende water, 1,5 liter, het equivalent van 6 tot 9 glazen water.
  • Een dieet rijk aan vitamine B5 (avocado, cashewnoten), vitamine E (hazelnoot, amandel, olijfolie) en lipiden. Essentiële vetzuren dragen bij tot de hydratatie van de bovenste lagen van de opperhuid.
  • Gebruik huidverzorgingsproducten die zacht voor de huid zijn en niet schurend, geschikt voor de gevoelige huid. De voorkeur gaat uit naar zeer voedzame producten zoals ons assortiment sheaboter, op basis van sheaboter, een ingrediënt dat rijk is aan omega 6 en keratine.

5. Welk gezichtroutine toepassen?

droge huidreiniger

#1 REINIGER

Om een droge huid te reinigen, wordt een milde gezichtsreiniger aanbevolen. Hiervoor zal onze Infusion Crème Mousse Cleanser perfect zijn. Een romige textuur die smeuïg smelt op de huid en een delicaat schuim achterlaat om je gezicht effectief en zacht te reinigen. Geschikt zelfs voor de gevoelige huid! Voor het verwijderen van make-up raden wij de Melk-in-Olie Make-up Remover aan. Doordrenkt met calendula en immortelle verwijdert het zelfs de meest hardnekkige onzuiverheden zonder de huid te beschadigen.
droog huisserum

#2 SERUM

Het serum heeft kleine moleculen die gemakkelijker door de epidermis worden geabsorbeerd. Rijk aan actieve ingrediënten die gericht zijn op de specifieke behoeften van de huid, is het serum de perfecte bondgenoot voor een mooie, goed gevoede en vollere huid. Breng elke avond, na het reinigen van je gezicht, ons Reset Nacht Serum aan. Masseer de huid zachtjes om het product te laten doordringen. Het hydrateert de huid, waardoor deze er stralend en zichtbaar jonger uitziet.

Omdat het belangrijk is om je oogzone - een bijzonder gevoelige zone die gemakkelijk kan uitdrogen - niet te verwaarlozen, breng je ons Reset Nacht Serum Look aan. Na slechts 1 nacht gebruik zien je ogen er uitgerust uit, donkere kringen en wallen zijn minder zichtbaar, fijne lijntjes zijn gladgestreken*.

*gebruikstest op 119 vrouwen
droge huidcrème

#3 CRÈME

Om de droge huid te verzorgen, breng 's morgens en 's avonds (na het serum) een voedende crème aan. Om het comfort van een zachte, vollere huid te herwinnen, kies je voor onze Ultrarijke Shea Crème, waarvan de uitzonderlijke concentratie Shea (25%) de droge tot zeer droge huid voedt. Als dit laatste iets te rijk voor jou is, vooral overdag, breng dan onze Lichte Shea Crème aan, en 's avonds de rijkere.

Voor de rijpere huid, die ook een verzorging met anti-aging voordelen nodig heeft, kies je voor onze Immortelle Divine Crème, een complete jeugdige verzorging verrijkt met organisch Immortelle-extract uit Corsica, is een natuurlijk alternatief voor Retinol.  

Als je droge huid ook tekenen van uitdroging vertoont, wissel dan af met Aqua Réotier Ultra Hydraterende Crème. Dit zal een "anti dorst" effect teweegbrengen.
gerichte behandeling voor droge huid

#4 MASKER, OLIE...

Vergeet niet om je droge huid gericht te verzorgen! Het toevoegen van deze producten aan jouw routine is belangrijk om comfort te bieden die verder gaat dan de dagelijkse voeding die je geeft.

Breng ons Aqua Réotier Mineraal Hydratiemaskerk aan, waarvan de rijkdom aan mineralen en hyaluronzuur de dorst van je huid intens zal lessen wanneer deze het meest nodig is. Als je huid strak en oncomfortabel aanvoelt, breng dan ons Kalmerend Gezichtsmasker aan. Het brengt zachtheid en comfort vanaf het eerste gebruik.
droge huid van het gezicht
Voor de momenten dat je huid droge gebieden heeft, voeg onze Shea Comfort Olie toe aan je routine. Het is geschikt voor de gevoelige huid en biedt voeding en comfort.

Het essentiële gebaar om aan te nemen dat wij aanbevelen om de huid te drogen: spuit altijd een nevel van mineraalwater op je gezicht nadat het in contact is geweest met leidingwater.

Leidingwater bevat kalksteen dat de huid daadwerkelijk kan aanvoelen, waardoor deze strak en oncomfortabel aanvoelt. Heb je nooit dat onaangename gevoel gevoeld na je douche? Kies dan voor onze Réotier Water Mist of onze Shea Comfort Mist.

 

Wishlist Droge Huid

Zie al onze producten voor de droge huid

Meer advies nodig?

beauty tips gezichtsverzorging

Ontdek al onze Gezichtsverzorgingstips

Het juist gebruiken van je gezichtsverzorging, het behandelen een specifiek probleem, vind je op maat gemaakte routine... ontdek al onze adviezen om voor je gezicht te zorgen!
Ontdekken