Huisparfum: welzijnsgebaren voor het huis

Alle positieve effecten van huisparfum

Huisparfum is onmisbaar om je huis een persoonlijke sfeer te geven en te tonen dat je je interieur verzorgt.
In de Provence is een geparfumeerd huis een teken van gastvrijheid - het kalmeert of verkwikt, de lucht is zuiver en gedeodoriseerd, met een heerlijke geur. De huisparfums van l'OCCITANE worden samengesteld met de meest verfijnde Provençaalse ingrediënten en nemen de vorm aan van interieurparfums, parfumverspreiders, geurkaarsen, kussennevels en essentiële oliën voor een warme, ontspannende geur in huis.
Hier zijn onze tips en adviezen om je zintuigen wakker te schudden en de goede eigenschappen van huisparfums en de bijbehorende rituelen te ontdekken.

#1 Interieurparfum, voor een geparfumeerde sfeer

Een chic, geraffineerd interieurparfum is door een 'nez' samengesteld.
Het bevat geen chemische middelen en is ideaal om een ruimte op te frissen: een paar spuitjes zijn voldoende om nare geurtjes te verdoezelen en het huis onmiddellijk te parfumeren.

In tegenstelling tot kaarsen wordt dit parfum af en toe gebruikt en kan zelfs op stoffen als kussens, gordijnen of de bank worden gespoten.

Parfumverspreiders voegen elegantie aan je inrichting toe, terwijl ze je interieur aangenaam laten geuren. Dit is trouwen ook een ideaal cadeau: kies de parfumvloeistof naar wens, de giftset met de glazen fles en de houten stokjes, en je kunt er zeker van zijn dat je cadeau plezier doet. 

Wat geuren betreft, is er een uitgebreide keuze om een subtiel geurende omgeving te creëren: munt en rozemarijn zorgen voor frisheid en verkwikking en een gevoel van schoonheid, planten en bomen hebben een warm, geruststellend effect terwijl de zachte geur van lavendel en sinaasappel van onze ontspannende kussennevel van l'OCCITANE je in een wolk van sereniteit hult.


DE EXTRA TIP:
voordat je dit huisparfum gebruikt, moet je niet vergeten om je huis te luchten door de ramen ten minste 15 minuten per dag open te zetten om de lucht te verversen.

#2 Essentiële oliën om het huis te zuiveren

Essentiële oliën vormen een natuurlijke, ecologische en voordelige oplossing om een milde geur in huis te verspreiden, en staan bekend om hun ontspannende en antibacteriële eigenschappen. Een paar druppels zijn voldoende om een ruimte te reinigen, zuiveren en parfumeren.

Er zijn vele soorten essentiële oliën met elk zijn eigen eigenschappen verkrijgbaar in een breed geurenpalet. Het wordt echter aangeraden om essentiële oliën te gebruiken die geschikt zijn om in de lucht verspreid te worden.

Lavendel velden

Essentiële olie van Lavendel

Essentiële olie van lavendel is een van de meest populaire en staat bekend om zijn antibacteriële, antiseptische en antivirale eigenschappen. De rustgevende en kalmerend eigenschappen bevorderen de slaap. 

  • Exclusief web

14,00 €

Kopen
DE EXTRA TIP:

Giet wat druppels in je parfumverspreider. Denk er aan om deze 1 of 2 keer per maand schoon te maken, of als je van essentiële olie wisselt.

#3 Kussenmist, huisparfum om te slapen als een baby

Kussenmist is een cosmetisch product dat zich onderscheidt van huisparfums omdat het alleen bedoeld is voor gebruik op textiel.

Dit geraffineerde, subtiele parfum wordt verspreid op het kussensloop en bevordert de slaap. 2 spuitjes zijn voldoende om heerlijk te dromen en te slapen.

De lichte, 100% natuurlijke geur van de kussenmist, samengesteld met essentiële oliën en bloemenwaters, bevordert ontspanning en welzijn.

Ontspannende Kussenmist

Ingrediënten als lavendel, bergamot, mandarijn, sinaasappel en geranium staan bekend om hun ontspannende eigenschappen.
DE EXTRA TIP: 
Spuit rechtstreeks op de kussenslopen of in de slaapkamer, een kwartier voordat je naar bed gaat.
 

9 /10 (4)

19,50 €

Kopen

#4 Geurkaarsen, de pekelzonde voor het huis

Kaarsen zijn favoriete decoratievoorwerpen in de moderne huizen, die subtiel licht en geur mengen.


Deze kleine decoratieve voorwerpen zorgen voor een knusse sfeer, ze zijn rustgevend, ontspannend of romantisch en nodigen uit tot cocooning. Een zachte geur en een dansende vlam stimuleren de zintuigen en wakkeren lieve herinneringen aan.
 
Geurkaarsen zijn verkrijgbaar in vele geuren en mooie doosjes. Geef de voorkeur aan natuurlijke geuren en ingrediënten als immortelle en eucalyptus, deze zijn beter voor het milieu en je gezondheid.
 

DE EXTRA TIP: 
Plaats een kaars niet dicht bij een raam en zet hem niet op de tocht. Gebruik een kaarsendover: dit handige voorwerp voorkomt de nare geur als je op de vlam blaast.