producent van immortelle in de velden in corsica

Catherine Sanci

Producent van de Immortelle-essentiële olie Corsica, Frankrijk

DE PERSISTENTIE, DE KRACHT EN DE KUNST VAN HET DISTILLEREN

Van wildbloemplukker tot deskundige distilleerder

Ooit een handplukker van wilde immortelle bloemen, is Catherine Sanci vandaag een van de belangrijkste producenten die samenwerkt met L'OCCITANE. Ze heeft zich als vrouw op Corsica verder verdiept in de moeilijkere weg om de geheimen van de immortelle bloem te ontdekken - en de spannende rol van kweker en distilleerder op zich te nemen.
 
Van haar eerste jaren in haar ruwe thuisland tot haar huidige status als deskundige distilleerder, Ontdek  hier Catherine's inspirerende verhaal: over haar onafhankelijkheid, vrijheid en beheersing van de kracht van de immortelle bloem.

ONTDEK DE SCHATTEN VAN HET EILAND

Oogst Immortelle bloem

Haar familie heeft altijd op Corsica gewoond, Catherine is een vrouw van het eiland. Als kind was ze het gelukkigst in de open lucht en ontdekte ze de geheimen van haar land. Ze bracht vele dagen van haar jeugd door met haar jeugdvriendinnetje - een natuurliefhebber die gepassioneerd was door de unieke flora van Corsica.

Hierdoor kon ze een grondige kennis van de kruidengeneeskunde opdoen. "Omdat [mijn vriendin] me altijd met essentiële oliën heeft verzorgd, wilde ik meer leren over aromatische planten", legt ze uit.

Vrouw met Immortelle bloemenboeket

Het delen van Corsicaanse kennis
 

In 2008 ontmoette Catherine een lokale producent van immortelle en begon een duurzame relatie met deze karakteristieke Corsicaanse fabriek. Ze begon de beste manieren te leren om deze gele bloemen te plukken die elke zomer op het eiland groeien.

"Ik moest de plant en de bloeifasen begrijpen, leren omgaan met een sikkel en de volumes en oogsttijd inschatten. Je hoeft niet te wachten tot alle bloemen open zijn om ze te plukken, je moet ze op het juiste moment observeren en plukken. Mijn activiteit als plukker werd bepaald door het leven van deze bloem: ik stond om 4 uur 's ochtends op om in mijn regio te plukken en ik transporteerde mijn planten in jute-doeken voordat ze bij een distilleerder werden afgeleverd".

 

distilatie immortellebloem
Leren distilleren met een Corsicaanse mentor
 


Catherine wilde elke stap van het proces beheersen, van het planten van de immortelle zaden tot het leren van de geheimen van het distilleren van de kostbare olie na de oogst. Ze vond een mentor, een gepensioneerde 65-jarige immortelle distilleerder, die vond dat het tijd was om zijn vaardigheden door te geven aan iemand die hij kon vertrouwen. Hij onthulde langzaam de magie van de distillatie, en Catherine ontdekte wat een "ontroerende en belonende" ervaring het was. Ze houdt van het proces van het werken met aromatische planten en het leren kennen van deze planten voordat ze zelf een unieke hoeveelheid essentiële olie ging produceren.

DE ONAFHANKELIJKHEID AANMOEDIGEN

Logo L'OCCITANE engagement producent

Na de opening van haar eerste distilleerderij in 2013 moedigde Stephan Francisci, Catherine's vriend en collega-producent, haar aan om L'OCCITANE te leren kennen. Een beetje onzeker in het begin, de fel onafhankelijke producent - die alleen bloemen distilleert die ze zelf heeft gekweekt - stemde in het begin in met een partnerschap van een jaar.

Tijdens die 12 maanden hielp het team van L'OCCITANE haar om enkele problemen op te lossen en gaf het haar de kans om onafhankelijk te zijn, en het werd duidelijk dat de samenwerking zou bloeien.

Na het aangaan van een vertrouwensrelatie accepteerde Catherine een langdurig partnerschap dat ze echt authentiek vond. "Ik voel me vrij en gesteund in onze uitwisselingen," zegt ze.

EEN VROUW MET PASSIE EN KARAKTER

Woman cutting down immortelle flowers with a grass sickle in a land

Het kostte Catherine slechts vijf jaar om, na haar eerste wilde bloemenpluk expeditie, een deskundige en onafhankelijke distilleerder te worden. Ze is nooit bang geweest om complex werk te doen en nieuwe dingen te ervaren en herinnert zich de woorden van haar vader: "Als iets de moeite waard is om te doen, is het de moeite waard om goed te doen".

Ze schrijft haar succes ook toe aan het feit dat ze verliefd werd op haar werk. "Je kunt bergen beklimmen als je gepassioneerd bent over wat je doet," legt Catherine uit.

Wat houdt de toekomst in? "Nu heb ik het distilleren onder de knie, maar ik wil nog steeds planten ontdekken die ik niet ken," zegt ze. "Het is een avontuur dat mijn stoutste dromen overstijgt!"

Onze producten op basis van Immortelle bloemen

Onze Immortelle Divine collectie

De onsterfelijke bloem staat in het hart van onze Divine collectie. Een reeks behandelingen die speciaal zijn ontworpen om de tekenen van veroudering te behandelen dankzij de onmiskenbare krachten van deze bloem die nooit sterft.

ONTDEKKEN

Een kostbaar ingrediënt

Ontdek de voordelen van een buitengewoon ingrediënt: immortelle. Het is een echte magische bloem, die bekend staat om zijn heilzame werking op de huid. Ontdek hoe L'OCCITANE deze bloem heeft gebruikt om huidverzorgingsproducten te creëren die wonderen doen voor je huid.

ONTDEKKEN
Pascale Cherubin - Producente Immortellebloemen

Stephan Francisci

"Ik was de eerste die de Immortelle bloem op Corsica kweekte - hoewel het een wereld was die ik niet kende. Dit zijn jobs die vooral passioneel zijn vooraleer ze rendabel zijn. En dan op een dag, zonder het te beseffen, lukt het je om ervan te leven! Er zijn mensen die nooit hun droom verwezenlijken, en ik ben er trots op dat ik de mijne heb kunnen verwezenlijken"

Producent & Destilleerder van Immortelle bloemen
Prunelli di Fiumorbo, Hoog-Corsica
Catherine Sanci - Producente Immortelle

Catherine Sanci

"Het is wanneer de passie sterker is dat je door al die grillen heen komt. Ik heb vandaag de dag de distillatie onder de knie en heb nog steeds de wens om planten te ontdekken die ik niet ken. Achter de droom aan: het is een groot avontuur dat elke dag verder gezet wordt!"

Producente van Immortelle bloemen, 
Hoog-Corsica
Stephan Francisci - Producent Immortelle

Pascale Cherubin

"Het leven is gemaakt van kansen en zij zijn de leidraad voor ons! Dankzij deze omstandigheden teel ik nu 7 hectare immortelle bloemen. Deze grootte van de boerderij past bij de balans van mijn gezinsleven... Ook al werk ik niet dagelijks aan mijn gewassen, mijn familie en ik wonen in het hart van onze velden. De immortelle bloem geeft ritme aan ons leven en we leven er elke dag mee. »

Producente van Immortelle bloemen
Ghisonaccia, Hoog-Corsica

Maak kennis met onze producenten

Onze ingrediënten - en dus onze producenten - zijn de ziel van L'OCCITANE. Zonder hun harde werk, toewijding en vaardigheden zou het voor ons onmogelijk zijn om zulke unieke en authentieke producten te maken.

Dialoog, respect en transparantie staan centraal in onze relatie met onze producenten en sommige van onze partnerschappen duren al meer dan 30 jaar!

Ontdek hun inspirerende & spannende verhalen. 
ONTDEKKEN