DE BESTE VERZORGINGSPRODUCTEN VOOR DROOG HAAR

droog-haar

Droog haar moet goed verzorgd worden om het weer in een levendige bos haar te veranderen. Dit is des te meer waar omdat het vaak broos, dof, gespleten of moeilijk in model te brengen is ... Het haar heeft hydratatie, passende verzorging en voeding nodig om zijn natuurlijke glans terug te vinden.

WAAROM WORDT HAAR DROOG?

waarom-droog-haar
Om te begrijpen waar het probleem van droog haar vandaan komt, moeten we de reactie van het haar begrijpen. De oppervlakte van het haar is bedekt met een laag schubben die elkaar overlappen. Als het haar gezond, goed gevoed en gehydrateerd is, liggende schubben mooi vlak en is de oppervlakte glad. Maar als het haar beschadigd raakt, gaan de schubben openstaan. Dan laten ze water door dat kan verdampen, en zo wordt het haar droog. Verschillende factoren kunnen droog haar veroorzaken: de zon, klimaatschommelingen, gebruik van een droger en styler, herhaalde kleuringen of te vaak wassen met een shampoo die niet geschikt is voor dagelijks gebruik. Droog haar is kwetsbaarder en heeft een speciaal haarritueel nodig. Hoe moet droog haar verzorgd worden? Zoom op het ritueel en de beste producten van L'OCCITANE voor droog haar.

AROMACHOLOGY: EEN SPECIALE COLLECTIE VOOR DROOG EN BESCHADIGD HAAR !

collectie-aromachology

De collecties Aromachology intensief herstel en Aromachology voedendvan l'OCCITANE zijn speciaal ontworpen om droog en beschadigd haar te herstellen, versterken en verzachten. Ze omvatten speciale verzorgingsproducten die de haarvezel en het hoofdhuid respecteren. De verzorgingsproducten uit de collectie Aromachology intensief herstel zijn samengesteld met een cocktail van essentiële oliën en actieve ingrediënten. De eigenschappen van de verschillende planten herstellen, versterken en verzachten droog haar. De collectie Aromachology voedend voedt droog haar intens, maakt het glad en hult het in zachtheid.
 

Stap 1: Dof en vermoeid haar voeden

verzorging-droog-haar

Eén keer per week kun je je haar verwennen met een oliebad (argan of kokos), dat je een paar uur (of de hele nacht) laat intrekken op je haar voordat je het wast. Dit zorgt voor extra verzorging voor het wassen. Je kunt ook kiezen voor onze Aromachology geïnfuseerde voedende olie voor het wassen, die ideaal is om het haar intens te voeden en van de wortels tot de punten zacht te maken. Dit voedende bad is een stap die je niet mag negeren om je haar op de lange termijn te versterken. 

Stap 2: Herstellende shampoo

verzorging-droog-haar
Het wordt aanbevolen om een zachte crèmeshampoo te gebruiken, die speciaal is samengesteld voor de versterking van droog, beschadigd haar. De Aromachology verzorgende shampoo intensief herstel is een haarverzorging zonder sulfaat en zonder silicone. De textuur omhult droog tot zeer droog haar, dat zo wordt gevoed en beschermd tegen uitdroging.
Deze shampoo is een basisverzorgingsproduct voor schoon en gezond haar. Je hoeft je haar er niet elke dag mee te wassen of er veel van te gebruiken: twee druppeltjes zijn genoeg. Deze beschermende shampoo zonder silicone met 5 essentiële oliën - engelwortel, lavendel, geranium, ylang-ylang en sinaasappel - bevat veel plantaardige aminozuren die broos haar herstellen. Zonnebloemolie en provitamine B5 in deze shampoo maken het haar zacht en laten het glanzen. Was je haar om de drie dagen als volgt: maak het nat, breng een klein beetje shampoo aan op de lengtes en masseer de hoofdhuid zachtjes om te laten schuimen. Spoel uit met veel water en verpak het haar in een handdoek, zonder te wrijven.

Stap 3: Conditioner om droog haar te ontwarren

gebroken haar
Nadat je het haar hebt gewassen, is dit ideaal om het haar te versoepelen en te ontwarren. Kies een haarvriendelijke formule zoals de Aromachology voedende conditioner van L'OCCITANE. Deze heeft een gel-crèmetextuur die het haar ontwart, de haarvezels glad maakt en het haar subtiel parfumeert.
Deze siliconevrije crèmeconditioner werkt aan de oppervlakte van het haar zodat je het eenvoudig in model kunt brengen. Essentiële olie van citroen voor een natuurlijke geur, olijfolie om te versoepelen en verzachten, essentiële olie van lavendel om te ontspannen, kamille-extract om te kalmeren en essentiële olie van eucalyptus om te verfrissen: dit verzorgingsproduct maakt gebruik van de natuurlijke eigenschappen van vele planten. Nadat je je haar hebt uitgewrongen, breng je een beetje conditioner op de halve lengtes en de punten aan. Laat 3 minuten inwerken en spoel uit met veel water.
 
 

Stap 4: Een voedend masker aanbrengen

verzorging-beschadigd-haar
Een masker is een onmisbaar onderdeel van je ritueel om de haarvezel te voeden en het haar te verzorgen. Ons Aromachology voedend verzorgingsmasker heeft een romige textuur met 5 essentiële oliën die droog broos en beschadigd haar herstelt en versterkt. Een keer per week onder de douche, na de shampoo en de conditioner, breng je wat product aan op het haar (vergeet de punten niet) en masseer je zacht. Laat een paar minuten intrekken en spoel af moet schoon water. Je haar wordt zacht en nog eenvoudiger te ontwarren.

Stap 5: Het haar drogen

Het zou ideaal zijn om je haar aan de lucht te laten drogen, maar als je je haardroger of styler niet kunt missen, kun je je haar met een extra verzorgingsproduct beschermen. Onze Beschermende disciplinerende mist  is ideaal voor het temmen ven rebelse lokken en bevat geen silicone; hij is samengesteld met essentiële oliën en jojobaolie. Zijn verzachtende formule helpt het haar te disciplineren en beschermt het tegen verwarmende apparaten dankzij een actieve werkstof tegen de warmte. Je verstuift het gewoon op je haar voordat je het in model brengt of droogt.

ONZE AROMACHOLOGY COLLECTIE