Verzorging voor mannen: alles over baardolie

Huile à barbe

Van een volle, woeste baard tot een korte, mooi getrimde baard, baarden waren nog nooit zo modieus. Een baard is een gezichtsbepalende uiting van jouw eigen stijl en daarom verdient die het om met respect behandeld en verzorgd te worden. Als je je baard goed wilt verzorgen, kun je er het beste elke ochtend een paar druppels baardolie op aanbrengen. Dit is een relatief nieuw product in het assortiment verzorgingsproducten voor mannen, dus misschien vraag je je af wat het nut ervan is. We zullen het je haarfijn uitleggen.

Wat is baardolie?

Qu'est ce que l'huile de rasage
Baardolie is speciaal ontwikkeld voor de verzorging van gezichtshaar, dat dikker is dan hoofdhaar. Het bestaat uit speciaal geselecteerde essentiële oliën die de haren van wortel tot punt voeden, waardoor je baard zachter, zijdeachtiger en gemakkelijker te onderhouden wordt. Het is de oplossing voor je dagelijkse baardverzorging.

Daarnaast hydrateert een baardolie de huid en verzacht en vermindert die een droog gevoel. Omdat baardolie vaak geparfumeerd is (onze Cade Baardolie bijvoorbeeld geeft een betoverende geur van kaneel, muskus en sandelhout af), laat die een heerlijke geur achter op je gezicht.
Baardolie is trouwens een droge olie, die de huid en de baard hydrateert zonder een vette laag achter te laten, in tegenstelling tot scheerolie: dit is een wat vettere olie die ervoor zorgt dat het scheermes makkelijker over je gezicht glijdt. 

Wat zijn de voordelen van baardolie?

effet d'une huile à barbe
Het is om verschillende redenen essentieel om baardolie te gebruiken:
  1. Baardolie maakt je baard gezonder. De olie hydrateert elke haar, waardoor de haren gevoed en zachter worden, en beter behouden blijven.
  2. Baardolie helpt je je huid te beschermen. De bovenlaag van de huid is meestal wat dunner en doorlatender, waardoor er meer vochtverlies optreedt en de huid uiteindelijk uitdroogt. De olie dringt gemakkelijker door in de huid onder je baard en kan zo dit gedeelte van je gezicht rehydrateren.
  3. Baardolie kan een rebelse haardos temmen. Een dun laagje olie maakt je baardhaar zachter, zodat je je baard netter kunt afwerken en beter in bedwang kunt houden. Bovendien kun je hiermee je baard stylen voor een mooi effect.
  4. Baardolie kan helpen gevoelens van ongemak onder je baard te verlichten. De olie werkt als een barrière voor je huid en voorkomt daarmee uitdroging en irritatie.
Dagelijks aanbrengen is een van de beste adviezen die we je kunnen geven.

Hoe kies je een baardolie?

choisir une huile à barbe
Bij het kiezen van een baardolie gaat het niet alleen om de parfum. Je moet vooral letten op de samenstelling, vooral als je een gevoelige huid hebt. Kies bij voorkeur een baardolie van volledig natuurlijke ingrediënten, zoals onze Cade Baardolie.

Deze bevat biologische essentiële olie van de Zuid-Europese jeneverbes, verkregen van duurzame landbouw bij de natuurlijke verwijdering van struikgewas in de bossen van de Ardèche. Het hardhout van deze doornige boom, dat de herders van de Provence vroeger gebruikten om omheiningen te bouwen voor hun kuddes, staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen. De kalmerende essentiële olie vermindert ook de talgproductie en wordt gewaardeerd om zijn huidverzorgende eigenschappen.

Hoe breng je baardolie aan?

appliquer l'huile à barbe
Je kunt baardolie het beste 's ochtends meteen na het douchen aanbrengen, wanneer je poriën en haarzakjes nog open zijn van de stoom. Daardoor kan je huid de goede stoffen beter absorberen en wordt die beter gehydrateerd.
  1. Doe een kleine hoeveelheid olie op de handpalm. Neem wat meer als je een lange, volle baard hebt en iets minder als deze erg kort is.
  2. Wrijf de olie zachtjes tussen je handen om hem wat te verwarmen.
  3. Breng de olie aan op je baard en snor, door in kleine bewegingen met je handen naar boven, naar de wortels toe te masseren, zodat de olie goed in de huid dringt. Ideale beweging om de droge huid te hydrateren.
  4. Kam je baard naar beneden toe, met je vingers, kam of een baardborstel.

Wanneer moet je baardolie gebruiken?

Routine Soin Visage et Huile à barbe
Wanneer je baard lang genoeg is om te worden gekamd, is het de moeite waard om te investeren in een olie om je baard goed te hydrateren. Je kunt dit product alleen gebruiken of na je gebruikelijke gezichtsverzorgingsroutine.

Zo krijg je een beter verzorgde en beter gehydrateerde baard! Een speciale baardolie verzacht je mooie baard en kalmeert je huid voor een vlekkeloze look. En dankzij de Cade-collectie van L'Occitane kun je je producten met een gerust hart kiezen in de wetenschap dat ze afkomstig zijn uit de biologische landbouw, uit de weelderige bossen van de Ardèche.
 
Bovendien geeft onze baardolie een peperige geur af die doet denken aan een wandeling in de zonnige dennenbossen van de Provençaalse kuststreek. 

Al onze producten voor mannen om deze goede adviezen toe te passen:

Raad nodig?

beauty tip man

Vind hier al onze beauty tips voor mannen

Kies de scheerproducten, draag zorg voor zijn huid en vind het ideale geschenk... laat je leiden door onze experts!
Ik ontdek