Rose

De Provence is een streek met geheimen en legendes die velen nog niet kennen. De dochters van de graaf van Forcalquier, zo mooi als de rozen waar ze met veel liefde voor zorgden, zoals de roos uit de Grasse, de roos uit Bulgarije, de roos uit Marokko en de roos uit Turkije, trouwden een voor een met een koning. Zo werden Eleonore, Sancie en Beatrix de 4 koninginnen van Forcalquier. Het parfum van hun lievelingsrozen heeft de Roses & Reines collectie geïnspireerd om subtiele en supplementaire geuren voor alle soorten vrouwen te creëren.
Rangschik op

EN PROVENCE

Rozen plukken in de Provence

Rozen plukken in de Provence

In Roumoules, op het Plateau van Valensole, kweekt Emmanuelle Ravel een roos. En niet zomaar een roos! De centifolia, welbekend bij parfumeurs. Samen met haar plukkers oogst zij in de maand juni deze bloem met haar heerlijke geur. Wij zijn met hen meegegaan.
De Abdij van Valsaintes en de tuin van duizenden geuren uit de Provence

De Abdij van Valsaintes en de tuin van duizenden geuren uit de Provence

Bij Simiane-le-Rotonde, tussen Carpentras en Digne-les-Bains, op 600 meter hoogte, bevindt zich de Abdij van Valsaintes. Een plek die tot de Franse Revolutie door monniken bewoond werd en vandaag de dag is uitgegroeid tot een belangrijke attractie in de Provence, vanwege de rijke en grote rozentuin en een driehonderd jaar oude eik.