Back

Producten

Onze formules

L'OCCITANE biedt schoonheidsproducten en zintuiglijke parfums van hoge kwaliteit die geïnspireerd zijn op de mediterrane levensstijl en ontwikkeld zijn volgens de principes van de fytotherapie en aromatherapie. Het gebruik een L'OCCITANE product gaat steeds gepaard met een onvergelijkbaar moment van welzijn en plezier. Wij volgen een strikt formuleringscharter om de beste kwaliteit, de beste doeltreffendheid en een optimaal gebruiksgenot te garanderen, met respect voor de mens en het milieu. Wij geven de voorkeur aan traceerbare natuurlijke ingrediënten: we gebruiken meer dan 300 ingrediënten van plantaardige oorsprong (waarvan 1/4 biologisch gecertificeerd zijn), die zorgvuldig geselecteerd zijn voor hun efficiëntie, hun vermogen om uw huid de voedingsstoffen te geven die het nodig heeft om mooi te zijn. Ze worden geïntegreerd in onze samenstellingen op het hoogste concentratieniveau. We geven prioriteit aan natuurlijke ingrediënten - we maken bijvoorbeeld gebruik van plantaardige oliën in plaats van minerale oliën, omdat ze een grotere affiniteit met de huid hebben. Om een ​​product echter te voorzien van een optimale veiligheid en doeltreffendheid kunnen we gebruik maken van synthetische moleculen, altijd volgens het voorzorgsbeginsel en als er geen betrouwbaar en efficiënt natuurlijk alternatief beschikbaar is. 

Een aangetoonde traceerbaarheid

We kopen onze producten aan bij lokale en duurzame landbouwers uit de Provence of het Middellandse Zeegebied. We gebruiken ook ingrediënten met een beschermde oorsprongsbenaming (BOB), zoals de BOB-lavendel uit de Haute-Provence.

Eerbiedige cosmetica

Van de planeet: we ontwikkelen onze producten met respect voor de natuur, door de impact op het milieu te beperken en door ons dagelijks in te zetten voor duurzame ontwikkelingsacties, door middel van programma's voor het behoud van bedreigde soorten. Van uw huid: al onze producten zijn dermatologisch getest in onafhankelijke laboratoria om de veiligheid te garanderen. Van de dieren: we gebruiken geen producten van dierlijke oorsprong, met uitzondering van producten uit de bijenteelt (honing, propolis, koninginnegelei).

Een voortdurende verbetering

Wij zijn voortdurend bezig met het verbeteren van onze formules om producten te verkrijgen die steeds natuurlijker en meer doeltreffend zijn, op basis van de laatste innovaties.

Onderzoek en innovatie

L'OCCITANE investeert veel in onderzoek en heeft een eigen onderzoekslaboratorium voor natuurlijke cosmetica en een eigen fabriek gelegen in het hart van de Haute-Provence, in Manosque.

Een team deskundigen

Een team van 80 onderzoekers is voortdurend bezig met de ontwikkeling van de beste formules, die regelmatig worden gepatenteerd, als bewijs van het unieke en efficiënte gebruik van onze bestanddelen van natuurlijke oorsprong.
L'OCCITANE investeert veel in onderzoek en beschikt over een eigen onderzoekslaboratorium voor natuurlijke cosmetica en een eigen fabriek gelegen in het hart van de Haute-Provence, in Manosque.
Onze onderzoekers staan ook borg voor de goede productie van onze producten in onze fabriek in Manosque. We beheersen zo alle fasen van ontwerp en productie.

De zoektocht naar natuurlijke ingrediënten

"Ons onderzoek wordt geleid door de waarneming van de natuur. Het gedrag van planten spreekt vaak boekdelen over hun eigenschappen - zoals de immortelle, een bloem die nooit verwelkt, met ongeëvenaarde anti-ageing eigenschappen. Na observatie van het gedrag van planten ontwikkelen we procedés die ons toelaten om de extracten met de hoogste concentratie actieve moleculen te verkrijgen. Ze worden onderworpen aan tal van testen om hun doeltreffendheid en veiligheid te bewijzen, in samenwerking met universiteiten en ziekenhuizen. We hebben een laboratorium opgezet dat de nieuwste wetenschappelijke innovaties gebruikt. We voeren geavanceerde onderzoeken naar de doeltreffendheid van onze producten door bijvoorbeeld te bestuderen hoe de genen kunnen reageren wanneer een cosmetisch product wordt aangebracht. Het doel is om in te grijpen bij de oorsprong van biologische processen om een optimaal rendement in combinatie met een zeer goede veiligheid te garanderen. "

Kerncijfers

• Een team van 80 onderzoekers
• Elk jaar 200 nieuwe formules
• 13 aangevraagde patenten sinds 2001
• Meer dan 500 veiligheids- en doeltreffendheidstesten uitgevoerd op onze producten
• Meer dan 300 ingrediënten van natuurlijke oorsprong
• Een partnerschap met 50 producenten die een optimale traceerbaarheid garanderen

Het ontwerp van de verpakking

De essentiële functies van verpakkingen zijn niet natuurlijk verenigbaar met het milieu. L'OCCITANE heeft besloten om voortdurend en geleidelijk de milieu-impact van haar verpakkingen te verminderen. Daarom hebben we gekozen voor een ecologisch ontwerp en gebruiken we alle hulpmiddelen die tot onze beschikking staan om dit te doen; we kiezen voor de minst vervuilende of reeds gerecycleerde materialen, gebruiken hernieuwbare bronnen of bronnen die afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen, ontwerpen makkelijk recycleerbare verpakkingen door sortering en recyclingsectoren te optimaliseren. Dit alles werd opgesteld in een intern Eco-Design charter. Voortaan proberen we zo snel mogelijk oververpakkingen te verwijderen, verminderen we het gewicht van de hoofdverpakking, evalueren we de milieu-impact van het concept tot de ontwikkeling van elk nieuw product, wat een essentiële factor wordt voor hun lancering. Om deze reden bieden wij meer en meer eco-navullingen voor onze hygiënische producten, omdat ze 80% minder plastic verbruiken dan de flacons, en geven we de voorkeur aan milieuvriendelijk plastic.

Hoe onze producten recycleren?

Enkele van onze producten zijn 100% recycleerbaar, maar voor het grootste deel moet u de recycleerbare componenten scheiden van degenen die dat niet zijn. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van recycleerbare materialen:
• Al onze etuis in karton
• Al onze plastic of glazen flacons
• De flessen, dozen of aluminium tubes.  
De pompen en metalen doppen zijn echter niet recyclebaar. In geval van twijfel, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of vraag raad aan uw verkoopadviseur!

Uw favorieten

Op zoek naar een geschenkidee of een dagelijks onmisbaar schoonheidsproduct? Vertrouw op het goede advies van gebruikers en kies, met de ogen toe, uit een van de favorieten: er is geen onpartijdigere jury dan de klanten van L'OCCITANE! De lijst met laureaten bevat alles voor de perfecte toilettas: verzorgingsproducten voor de handen, het lichaam, het haar, het gezicht en de eaux de toilette.

ONTDEK DE FAVORIETEN >

Onze onderscheidingen

L'OCCITANE is voortdurend bezig om onze consumenten te voorzien van producten die een doeltreffende en plezierige zintuiglijke ervaring bieden. Wij zijn altijd zeer vereerd en trots wanneer we positieve beoordelingen ontvangen van onze klanten, omdat het een erkenning is van de kwaliteit van onze producten, en dus van ons werk. In de loop der jaren, heeft L'OCCITANE talloze onderscheidingen ontvangen voor zowel de "Karité handcrème" als voor het "Immortelle" gamma, en we zijn altijd blij dat we ze kunnen delen met onze consumenten.

Nos récompenses FR

Nos récompenses US

Nos récompenses UK