Jean-Louis Pierrisnard Directeur R&D

Onze Principes Voor Formules

Eén van L’OCCITANE’s roepingen is om de Provence te beschermen. Met dit in gedachte kopen wij onze ingrediënten altijd bij lokale biologische boeren wanneer dit mogelijk is. In onze producten is het vaak het actieve ingredient dat biologisch is.

Sinds 2005 hebben wij 100% gecertificeerde biologische producten op regelmatige basis geproduceerd. Deze producten zijn eenvoudig te herkennen aan hun Cosmebio label. Wij hebben voortdurend voor de biologische oplossing gekozen wanneer de normen van ECOCERT overeenkomen met onze eisen. Natuurlijkheid combineren met effectiviteit, respect voor het milieu en de consument en producten met een authenticiteit.

De wereld van biologische producten houdt een groot potentieel vast en er zijn nog enorm veel mogelijkheden beschikbaar om te ontdekken. Dankzij onderzoek is er veel vooruitgang gekomen op het veld van ecovriendelijke en biologische schoonheidsproducten. Wij volgen nauw de ontwikkelingen zoals wij ook de biologische teelt nauw in de gaten hebben gehouden. Vooral dit jaar ben ik erg trots op wat wij hebben bereikt. De formules in de nieuwe schoonheidslijn met olijfextracten zijn nog niet 100% biologisch, maar al wel wonderbaarlijk effectief met unieke eigenschappen.