L'Occitane au Brésil : het begin van een nieuw waargebeurd verhaal

Olivier Baussan
Carte Brésil

““Brazilië staat gekend voor een fantastische levenskracht. Deze energie is voelbaar op ieder ogenblik in de natuur, in de steden en in de beeldende kunst”. Olivier Baussan, Stichter van L'Occitane


Tijdens zijn reis naar Brazilië schreef Olivier Baussan alles nauwkeurig in zijn notitieboekje: de naam van een schilder, een muzikant, ingrediëntenlijsten, de tekening van een bloem, een adres, een zin. Het project L’OCCITANE au Brésil heeft zo haar weg gevonden. Drie woorden hebben de doorslag gegeven: Feito no Brasil - geproduceerd in Brazilië.

Nieuwe collectie


L'Occitane au Brésil viert de Braziliaanse biodiversiteit met een nieuwe collectie van schoonheidsproducten: parfums en verzorgingen voor het gezicht en het lichaam. Iedere lijn verbindt een uniek ingrediënt, afkomstig uit één van de regio's in Brazilië, op een duurzame manier met de locale producenten. Het concept van de verpakking is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen Olivier Baussan en enkele Braziliaanse kunstenaars. L'Occitane au Brésil is de vrucht van een samenwerking tussen de locale cultuur en het respect voor de natuur van L'Occitane.