Winterse rommelmarkten in de Provence

Het wordt een zachte winter voor liefhebbers van voorwerpen, boeken of meubels. Overal in de Provence worden vele rommelmarkten gehouden. Een paradijs voor verzamelaars.
Anaïs Chabalier

De bewoners van de Provence slenteren zowel in de zomer als in de winter graag over rommelmarkten. Om de traditie voort te zetten of hun huis op een speciale manier te decoreren, zoeken ze regionale symbolen. De mediterrane snuffelaars zijn dus dol op vondsten bij antiquairs, die souvenirs uit Provençaalse woningen verzamelen, van de broodkast en lokale stoffen tot terracotta tegels.

Modeliefhebbers komen op zondag 18 januari naar Marseille, waar een dressing-sale van merkkleding gehouden wordt. De zondag daarop komen fans van literatuur in Nice aan hun trekken op een boekenbeurs. En verzamelaars vinden vast wat ze zoeken in Apt, op zondag 1 februari. De kramen zullen daar vol liggen met ansichtkaarten, pins en telefoonkaarten!

In Aix-en-Provence wordt elke dinsdag, donderdag en zaterdag een rommelmarkt gehouden op het Place de Verdun. Hier worden antiquiteiten en lokale ambachtelijke producten gepresenteerd, tot groot genoegen van schatzoekers! Voor de allerkleinsten wordt in Hyères elk weekend een kleding- en speelgoedbeurs gehouden. En filatelisten kunnen op zondag 1 februari andere postzegelverzamelaars ontmoeten in Aubagne, om zeldzame exemplaren te vinden en hun collectie uit te breiden.

Winterse rommelmarkten in de Provence
Winterse rommelmarkten in de Provence
Het wordt een zachte winter voor liefhebbers van voorwerpen, boeken of meubels.
© Getty - Carmen Martínez Banús
Winterse rommelmarkten in de Provence
Winterse rommelmarkten in de Provence
Frankrijk (84) - Vaucluse - Isle sur la Sorgue
Fotografie : José Nicolas

Nieuwste artikelen

5 tips om langer bruin te blijven

5 tips om langer bruin te blijven

Na de vakantie droomt u ervan om de weldaad van de zomer te behouden, waaronder de prachtige bruine kleur die de zon u heeft gegeven. L'Occitane onthult u de juiste manier om ook in de herfst nog te stralen.
Het geheim van een herstellende nachtrust

Het geheim van een herstellende nachtrust

Als essentieel onderdeel van een goed evenwicht speelt slapen een cruciale rol in het lichamelijke en geestelijke welzijn. Maar in de zomer is het niet altijd eenvoudig om in te slapen, vanwege de ritmewijziging en de hoge temperaturen. Ontdek het advies van l'Occitane om zonder moeite in Morpheus' armen weg te zakken.
3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

Luieren in de zon op het fijne zand is één van de zoete beloften van de zomer. Om te kunnen profiteren van de heilzame gevolgen van uw verblijf op het strand, onthult L'Occitane de misstappen die u na een dag aan zee moet vermijden. Volg ons advies!