Wandeling tussen de amandelbomen

Midden in de winter ontwaken de amandelbomen in de Provence... Tegen het eind van februari verschijnen heel voorzichtig de knoppen, met roze hartjes in een teergroene omlijsting, en komt de eerste bloesem te voorschijn. Langzaam maar zeker ontwaakt de natuur.
Door Caroline Taret

Onze winterwandeling brengt ons naar de omgeving van de dorpen Lurs en Entrevennes, gelegen in het departement Alpes-de-Haute-Provence. Het doel van onze reis? Het moment meemaken waarop, zo tegen het eind van februari, de eerste amandelbloesem verschijnt. Wie zich laat verleiden tot een vroege ochtendwandeling langs de aloude paden, krijgt een schitterend landschap te zien. We hebben 's ochtends vroeg een afspraak met onze gids Christophe Delahaye in de heuvels boven het dorpje Entrevennes, om daar de zonsopgang mee te maken: een buitengewoon kleurenspel, waarin het grijsgroen van de lavendel zich in regelmatige lijnen langs de heuvels aftekent tegen allerlei tinten lila, roze en blauwgrijs. In de verte schittert de sneeuw op de bergen en herinnert ons eraan dat het nog lang geen voorjaar is. Tegen deze unieke achtergrond zie je de amandelbomen die langzaam wakker worden en dapper laten zien dat het niet lang meer duurt voor het voorjaar aanbreekt en de bomen zich weer tooien met bloesem. In februari komen de kleine knoppen van de amandelboom heel langzaam uit, als kleine, vrolijk gekleurde bolletjes aan de bomen. De bloesem, goed verborgen in de knop, laat nog op zich wachten, maar af en toe zijn er een paar bloemblaadjes te zien, die niet te stuiten zijn. De stevige takken van de amandelboom, eerst overdekt met bloesem, worden vervolgens overladen met vruchten, die uiteindelijk de kostbare amandel opleveren, een stimulerende, versterkende en zoete vrucht. Het zijn deze vruchten die je wilt zien, wilt aanraken en natuurlijk ook wilt proeven.

Dit mag je niet missen!
Fugu'en Cimes
04 92 79 17 23
www.fugues-alpes-provence.com

Nieuwste artikelen

5 tips om langer bruin te blijven

5 tips om langer bruin te blijven

Na de vakantie droomt u ervan om de weldaad van de zomer te behouden, waaronder de prachtige bruine kleur die de zon u heeft gegeven. L'Occitane onthult u de juiste manier om ook in de herfst nog te stralen.
Het geheim van een herstellende nachtrust

Het geheim van een herstellende nachtrust

Als essentieel onderdeel van een goed evenwicht speelt slapen een cruciale rol in het lichamelijke en geestelijke welzijn. Maar in de zomer is het niet altijd eenvoudig om in te slapen, vanwege de ritmewijziging en de hoge temperaturen. Ontdek het advies van l'Occitane om zonder moeite in Morpheus' armen weg te zakken.
3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

Luieren in de zon op het fijne zand is één van de zoete beloften van de zomer. Om te kunnen profiteren van de heilzame gevolgen van uw verblijf op het strand, onthult L'Occitane de misstappen die u na een dag aan zee moet vermijden. Volg ons advies!