Waarom het geweldig is om 40 jaar te worden

Bent u al 40 jaar? Gefeliciteerd! Zelfverzekerd, stralend en geliefd, het decennium dat voor u ligt belooft sensationeel te worden. Ontdek alle redenen om u te verheugen over deze gouden leeftijd.
Door L'Occitane en Provence
Tribu de cœur
© GettyImages - JGI Jamie Grill

De mensen die u het dierbaarst zijn

Door de jaren heen zijn kennissen uit beeld geraakt. En er zijn anderen waarmee het geheugen gevuld is, die op alle foto's staan, die er altijd zijn om te lachen, geheimen uit te wisselen, te huilen en het glas te heffen. Die vrienden zijn het zout van uw leven. U heeft uw echte vrienden en daar bent u trots op. 

Van die kleinigheidjes die alles betekenen

Groene thee om 15.00 uur, een tijdschrift lezen op zaterdagochtend, die heerlijke muffin of die luidkeels gezongen muziek: na een ontdekkingstocht van jaren weet u precies waar u zich het lekkerst bij voelt. Een tip: maak een lijst van uw persoonlijke musthaves, laat ze zien en houd eraan vast! Wanneer u eindelijk weet wat goed voor u is, is het sterk aanbevolen er mateloos gebruik van te maken! 

Niet meer bang voor "Ik hou van je"

Na 40 jaar op de proef te zijn gesteld, zijn uw gevoelens niet meer taboe. Uw naasten laten u zien dat ze van u houden en dat geeft u hen terug: een lief woordje, een bosje bloemen, een berichtje... U weet nu wel hoe u uw liefde kunt laten blijken. "Leeftijd beschermt u niet tegen de gevaren van de liefde. Maar de liefde beschermt u in bepaalde mate tegen de gevaren van de leeftijd." Jeanne Moreau. 

Réinvention de soi
© GettyImages - 478386093 - CoffeeAndMilk

Jezelf opnieuw uitvinden

Ondanks het comfort van ervaring is uzelf opsluiten in een star systeem niet aan de orde. U gaat zelfverzekerd en kalm alle nieuwe belevenissen tegemoet. En u laat ze niet aan u voorbij gaan, want: "De mens moet elke dag uitvinden", zoals Sartre zei.

De leeftijd van de rede

40 is de leeftijd van het genie! Heel veel grote kunstenaars hebben hun meeste werken gemaakt na deze mijlpaal. De Nanas van Niki de Saint-Phalle, Campbell's Soup Cans van Andy Warhol, De vier seizoenen van Antonio Vivaldi… U heeft uw successen nog voor de boeg!

Saturday Night Fever

U draaide voor het eerst met uw heupen op de muziek van mythische hits die muziekgeschiedenis schreven! Call Me van Blondie, Upside Down van Diana Ross, Fame van Irene Cara of Rock With You van Michael Jackson… U kunt deze hits uit uw jeugd zo meezingen en ook nu nog zet u de dansvloer in vuur en vlam!

I’m sexy and I know it

Een tijdloos zwart jurkje, een bijpassend jasje, een tijdloze spijkerbroek, een elegante ruit... U weet wat u staat en u weet hoe u uw lichaam, waarmee u vrede heeft gekregen, er zo voordelig mogelijk uitziet. Net als Charlotte Gainsbourg, Gwyneth Paltrow, en Charlize Theron weet u dat sexy op uw veertigste gelijk staat aan elegant zijn. "Niemand is na zijn veertigste jong, maar men kan op elke leeftijd onweerstaanbaar zijn." Coco Chanel

Le plaisir sous toutes ses formes
© GettyImages - Tom Merton

Plezier in alle vormen

U ervaart het vast al en wetenschappelijke studies zijn het ermee eens: het vrouwelijke libido heeft zijn hoogtepunt tussen de 35 en 40 jaar. De jaren verjagen het verlangen dus niet! Een geaccepteerd lichaam, een partner die u goed kent: u weet waar u van houdt en wat u goed doet. 

Dág sociale druk

Als een echte topjournalist van het leven heeft u de voors en tegens op allerlei gebieden leren afwegen. Uw meningen en waarden zijn gebaseerd op een ruime ervaring: wees niet meer bang om ze naar voren te brengen en de confrontatie aan te gaan. Dág, sociale druk, u weet wat u waard bent en uw omgeving erkent het.

Gedeelde dromen

Op uw veertigste geeft u de fakkel door aan de volgende generatie. U draagt uw waarden over aan de jongeren, deelt uw levenservaring met hen en stimuleert u hen om nog meer te bereiken dan u zelf heeft gedaan. U verliest uw dromen nooit uit het oog, u verspreidt ze tot buiten uw geheime tuin. 

Place à la sérénité
© GettyImages - Klaus Vedfelt

Ruim baan voor kalmte

U bent niet bang voor de uitdagingen die u tegenkomt, het leven heeft u gewapend om hindernissen te overwinnen, de tijd te nemen om te luisteren naar de ander en vooral uw emoties te beheersen. U ademt met diepe teugen tijdens een rondje hardlopen, een yogasessie of terwijl u een nieuw recept bereidt en ruimt plaats in voor rust.

Morgen is een vriend

Morgen is een kapitaal om te bewaren: het kapitaal van de jeugd, van het welzijn, maar ook van het milieu. Verantwoord en natuurlijk consumeren, de fiets pakken of lopen, met een paar kleine veranderingen in uw dagelijkse leven kunt u zorgen voor uzelf, voor uw gezondheid en tegelijkertijd uw impact op het milieu verminderen! 

De jaren tellen niet meer

Die rimpeltjes die ontstaan op uw gezicht zijn geen vijanden, maar herinneringen aan 40 jaar ervaring. Verkondig uw leeftijd met trots, want zoals actrice Joan Collins het zo mooi zei: "Leeftijd is maar een getal. Volkomen onbelangrijk, behalve wanneer je een fles wijn bent."

Nieuwste artikelen

De mooiste stranden van de Provence

De mooiste stranden van de Provence

De stranden van de Provence liggen verborgen in een baai of in de buurt van een stad en doen niet onder voor stranden op meer exotische bestemmingen. Laten we eens beter kijken naar deze uitgestrekte stukken met fijn zand en azuurblauwe zee, waar u zich met uw voeten in het water urenlang kunt ontspannen.
De mooiste terrassen van de Provence

De mooiste terrassen van de Provence

Vol bloemen of in de schaduw, aan het strand of in de bergen: in de zomer zijn terrasjes overal populair. L'Occitane onthult u de beste adresjes in de Provence om heerlijk te genieten van de zon.
Alle geheimen die u nodig heeft om van uw Provençaalse picknick een succes te maken

Alle geheimen die u nodig heeft om van uw Provençaalse picknick een succes te maken

Heeft u zin een smakelijk uitje? Laat u verleiden door dit eenvoudige pleziertje. L'Occitane biedt u alle tips die u nodig heeft om de perfecte Provençaalse picknick te organiseren en de smaken van het zuiden naar u toe te brengen!