Waarom Grasse de wereldhoofdstad van de parfum is

Grasse, de achtertuin van Cannes, is wereldwijd bekend dankzij parfum. Jasmijn, rozen, mimosa, vele andere prachtige ingrediënten uit de traditie van de Franse parfumerie. Het Internationale Parfummuseum van Grasse bewaart dit erfgoed door middel van een bewegende en verrassende collectie. Bezoek het!
Caroline Taret

Duw de deur van het Internationale Parfummuseum van Grasse open en neem een duik in de wereld van de creatie van parfum. Van houders en flessen tot flacons en talismans; men ziet de geschiedenis van geuren door objecten vanuit de oudheid tot het heden. Dit is de fabricage, destillatie, mannen en vrouwen die de unieke en innovatieve knowhow ontwikkeld hebben, die tentoongesteld worden in het museum door middel van verzamelobjecten en prachtige archiefbeelden. Een tuin vol planten en bloemen nodigt ook uit tot het ontdekken van grondstoffen die vandaag ook nog gevonden kunnen worden, zoals jasmijn of de fijne centifoliarozen, aan de rand van de stad Grasse. Een toegankelijke collectie voor iedereen, zelfs de kleintjes, met educatieve stappen over de kracht van geur. Een dierbaar erfgoed in het hart van de Provence, maar ook voor alle Fransen, die worden gezien als specialisten in het creëren van geuren.

Een kijkje in

Mougins

Het geliefde plaatsje van Picasso, Cocteau en Christian Dior, schilderachtig en chic gelegen aan de Côte d'Azur.

Cannes

Dé bezienswaardigheid aan de Côte d'Azur. Cannes straalt het hele jaar door dankzij evenementen zoals het Filmfestival van Cannes!

Antibes

Als belangrijke historische stad biedt Antibes talloze culturele plekken, waaronder het Picasso-museum.

Biot

Wereldwijd bekend vanwege haar expertise in glas, herbergt het Fernand Léger-museum.

Nieuwste artikelen

5 tips om langer bruin te blijven

5 tips om langer bruin te blijven

Na de vakantie droomt u ervan om de weldaad van de zomer te behouden, waaronder de prachtige bruine kleur die de zon u heeft gegeven. L'Occitane onthult u de juiste manier om ook in de herfst nog te stralen.
Het geheim van een herstellende nachtrust

Het geheim van een herstellende nachtrust

Als essentieel onderdeel van een goed evenwicht speelt slapen een cruciale rol in het lichamelijke en geestelijke welzijn. Maar in de zomer is het niet altijd eenvoudig om in te slapen, vanwege de ritmewijziging en de hoge temperaturen. Ontdek het advies van l'Occitane om zonder moeite in Morpheus' armen weg te zakken.
3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

Luieren in de zon op het fijne zand is één van de zoete beloften van de zomer. Om te kunnen profiteren van de heilzame gevolgen van uw verblijf op het strand, onthult L'Occitane de misstappen die u na een dag aan zee moet vermijden. Volg ons advies!