Verantwoorde schoonheid: de 5 geboden

Een fan van ware schoonheid richt zich resoluut op een bewuster en natuurlijk gebruik: 'slow cosmetica'. Overzicht van deze milieuvriendelijke handelingen die u direct kunt toepassen
Door Mélissa Darré

Gebod 1 - Ruimte voor natuurlijk 

De met de loep ontlede favoriete verzorgingsproducten respecteren de huid en het milieu. Bij L'Occitane vindt ze haar geluk met zintuiglijke formules op basis van natuurlijke ingrediënten. Ze zijn ontwikkeld door experts op het gebied van R&D en bevatten onder andere geen ftalaten of parabenen.

Gebod 2 -De juiste keuze

Omdat ze verspilling wil voorkomen, kiest ze haar schoonheidsproducten uiterst zorgvuldig. Geen impulsaankopen meer, elke aankoop is afgestemd op haar behoeften. Een BB-crème met SPF, een scrubbende douchegel... 2-in-1 verzorgingsproducten hebben voor haar geen geheimen meer.

Gebod 3 - Verantwoorde ingrediënten 

Omdat ze aandacht heeft voor het milieu, kiest ze zorgvuldig voor ecologisch verantwoorde formaten. Bij L'Occitane waardeert ze de verpakkingen van gerecycled materiaal en de eco-navullingen die 80% minder plastic bevatten dan gewone flacons.

Gebod 4 - Duurzame productie

Omdat ze bezorgd is over de grondstoffen die gekozen zijn voor haar verzorgingsproducten, wint ze informatie in over de traceerbaarheid daarvan. Meestal zijn de ingrediënten van L'Occitaneafkomstig uit biologische landbouw, zoals bijvoorbeeld lavendel van het plateau van Sault, en voldoen ze aan haar verwachtingen dankzij de geïntegreerde productiewijze en de begeleide teeltprogramma's.

Gebod 5 - Solidaire producten

Verantwoorde schoonheid? Dat is haar motto! Ze vindt het fijn als ze met het kopen van verzorgingsproducten bijdraagt aan goede doelen. Dit jaar is ze gevallen voor de Shea Butter Honey Solidarity Soap van L’Occitane. Op die manier draagt ze bij aan de bestrijding van blindheid.

Verantwoorde schoonheid: de 5 geboden
Verantwoorde schoonheid: de 5 geboden

Overzicht van deze milieuvriendelijke handelingen die u direct kunt toepassen

© GettyImages - Liam Norris

Nieuwste artikelen

De mooiste stranden van de Provence

De mooiste stranden van de Provence

De stranden van de Provence liggen verborgen in een baai of in de buurt van een stad en doen niet onder voor stranden op meer exotische bestemmingen. Laten we eens beter kijken naar deze uitgestrekte stukken met fijn zand en azuurblauwe zee, waar u zich met uw voeten in het water urenlang kunt ontspannen.
De mooiste terrassen van de Provence

De mooiste terrassen van de Provence

Vol bloemen of in de schaduw, aan het strand of in de bergen: in de zomer zijn terrasjes overal populair. L'Occitane onthult u de beste adresjes in de Provence om heerlijk te genieten van de zon.
Alle geheimen die u nodig heeft om van uw Provençaalse picknick een succes te maken

Alle geheimen die u nodig heeft om van uw Provençaalse picknick een succes te maken

Heeft u zin een smakelijk uitje? Laat u verleiden door dit eenvoudige pleziertje. L'Occitane biedt u alle tips die u nodig heeft om de perfecte Provençaalse picknick te organiseren en de smaken van het zuiden naar u toe te brengen!