Uitstapje naar de mooiste markten van de Provence

De Provençaalse markten op dorpspleinen zijn inmiddels een van de symbolen van de streek. Tussen de kramen met groenten en fruit van het seizoen, traditionele stoffen en streekproducten wordt het hele jaar door genoten van deze bruisende ontmoetingen in een werveling van kleuren en geuren.
Door Mélissa Darré

De bloemenmarkt in Aix-en-Provence

Bij de eerste zachte zonnestralen hult het place de l’Hôtel-de-Ville zich elke week in heerlijke geuren. Rozen, pioenen, zonnebloemen, viooltjes, hortensia's en nog veel meer staan naast elkaar in het bedwelmende geurenpallet van deze bloemenmarkt die voor ieders genoegen aan de voet van de Tour de l'Horloge ligt. Een plaatje waar je van dichtbij kunt genieten, tussen de stalletjes waaruit hemelse geuren opstijgen of van iets verder weg, op het terras van een café waar het aangename geluid van de omgeving klinkt als geroezemoes.

Elke dinsdag-, donderdag- en zaterdagochtend
www.aixenprovencetourism.com

De authentieke markt van Vaison-la-Romaine

Stammend uit een traditie die dateert uit 1483 behoort de markt van Vaison-la-Romaine zonder twijfel tot de oudste markten van de Provence. Slingerend door de steegjes en over de pleinen van de stad brengt hij vooral een van de juwelen van zijn erfgoed onder de aandacht: de druiventeelt. In de kramen van de in de zomer meer dan 450 marktkooplieden zijn kostbare nectars, olijven, druiven en truffels te koop, die de streek zijn roem hebben bezorgd. Een ware uitnodiging om op reis te gaan en de smaken uit het zuiden te leren kennen.

Elke dinsdagochtend
www.vaison-la-romaine.com

De avondmarkt van La Ciotat

De favoriete bestemming van flaneerders in de schemering is de avondmarkt in La Ciotat. Deze markt bewijst dat slenteren tussen de kramen van de handelaren geen zaak van korte duur is. De bezoekers waarderen de invallende duisternis meer dan het eerste daglicht en beleven veel plezier aan de vele schatten van de plaatselijke ambachtslieden die er te ontdekken zijn. Hier worden borrelhapjes uit het vuistje geïmproviseerd volgens de beste zuidelijke tradities met op de achtergrond een fantastisch uitzicht op de schilderachtige vissershaven van de stad.

Elke avond in de zomer
www.laciotat.info

De bijzondere markt van L'Isle-sur-la-Sorgue

Een keer per week steelt deze Provençaalse markt in de vissersstad de aandacht die anders de beroemde antiquairs te beurt valt. Deze markt moet je echt gezien hebben. Hij staat niet alleen bekend om zijn uitgebreide aanbod van producten, maar ook om zijn gezellige sfeer en ontvangt bijna 230 kooplieden in het hart van de stad. Van bosjes gedroogde lavendel tot ambachtelijke producten en niet te vergeten de oogsten van plaatselijke producenten, iedereen vindt vast iets van zijn gading in de kramen van deze markt die laat zien wat men verstaat onder mediterrane levenskunst.  

Elke zondagochtend
www.oti-delasorgue.fr

Uitstapje naar de mooiste markten van de Provence
Uitstapje naar de mooiste markten van de Provence
Tussen de kramen met groenten en fruit van het seizoen, traditionele stoffen en streekproducten wordt het hele jaar door genoten van deze bruisende ontmoetingen in een werveling
© Fotolia - Ella M. Klomann
Een plaatje waar je van dichtbij
Een plaatje waar je van dichtbij
De Provençaalse markten op dorpspleinen zijn inmiddels een van de symbolen van de streek
© José Nicolas
Onder mediterrane levenskunst
Onder mediterrane levenskunst
Van bosjes gedroogde lavendel tot ambachtelijke producten en niet te vergeten de oogsten van plaatselijke producenten, iedereen vindt vast iets van zijn gading in de kramen
© Fotolia - Stephan Morrosch

Nieuwste artikelen

5 tips om langer bruin te blijven

5 tips om langer bruin te blijven

Na de vakantie droomt u ervan om de weldaad van de zomer te behouden, waaronder de prachtige bruine kleur die de zon u heeft gegeven. L'Occitane onthult u de juiste manier om ook in de herfst nog te stralen.
Het geheim van een herstellende nachtrust

Het geheim van een herstellende nachtrust

Als essentieel onderdeel van een goed evenwicht speelt slapen een cruciale rol in het lichamelijke en geestelijke welzijn. Maar in de zomer is het niet altijd eenvoudig om in te slapen, vanwege de ritmewijziging en de hoge temperaturen. Ontdek het advies van l'Occitane om zonder moeite in Morpheus' armen weg te zakken.
3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

Luieren in de zon op het fijne zand is één van de zoete beloften van de zomer. Om te kunnen profiteren van de heilzame gevolgen van uw verblijf op het strand, onthult L'Occitane de misstappen die u na een dag aan zee moet vermijden. Volg ons advies!