Slaap: 5 tips om na de vakantie weer in het ritme te komen

Binnenkort is de zomervakantie helaas weer voorbij. Dag stranden en schelpen, hallo kantoor en korte avonden. Want nadat u heerlijk van uw vakantie geprofiteerd heeft, is de terugkeer naar de werkelijkheid (en vooral het vroege opstaan) vaak moeilijk. Hoe kunt u voor het einde van de vakantie een goed slaapritme terugvinden, om niet te zwaar voor uw zomerse uitspattingen te hoeven boeten? Het antwoord in vijf tips.
Pauline Machado

Wat gas terugnemen op het gebied van late avonden: ga vanaf ongeveer een week voor het einde van de vakantie weer voor middernacht naar bed. Om makkelijker in slaap te vallen verstuift u wat ontspannende spray voor het hoofdkussen van L'Occitane . Een lichte spray, waardoor u de Provençaalse terrassen bijna met plezier omruilt voor uw bed ...

Ontspannen: doe het rustig aan tijdens de laatste dagen van uw vakantie. Gun uzelf aan het einde van de dag een stimulerend bad met ontspannend badzout van L'Occitane of een paar druppels ontspannende cocktail van essentiële oliën . Vervolgens brengt u de ontspannende bodymelk van L'Occitane aan en hop, naar bed! U hoeft geen schaapjes te tellen, de slaap komt vanzelf.

Heel veel massages: ze ontspannen niet alleen de spieren in uw lichaam, maar zorgen er ook voor dat uw organisme sneller herstelt van vermoeidheid. Pak de ontspannende massageolie en vraag uw partner om zich over de massage te ontfermen, zodat het moment nog aangenamer wordt.

Uw slaapkamer weer innemen: nadat u een aantal nachten niet in uw eigen slaapkamer hebt geslapen (dat is vakantie!), slaapt u er weer met plezier. Om sneller de slaap te vatten en u goed te voelen in uw slaapkamer, legt u in uw laden een paar ontspannende geparfumeerde zakjes , die een rustgevende geur verspreiden.

Vroeg(er) opstaan: u hoeft de wekker niet in te stellen op zonsopgang, maar probeer het uitslapen zoveel mogelijk te beperken. En als uw ogen echt niet open willen, stapt u onder de douche met de ontspannende douchegel en neemt u alle de tijd die nodig is om rustig wakker te worden.

Nieuwste artikelen

De mooiste stranden van de Provence

De mooiste stranden van de Provence

De stranden van de Provence liggen verborgen in een baai of in de buurt van een stad en doen niet onder voor stranden op meer exotische bestemmingen. Laten we eens beter kijken naar deze uitgestrekte stukken met fijn zand en azuurblauwe zee, waar u zich met uw voeten in het water urenlang kunt ontspannen.
De mooiste terrassen van de Provence

De mooiste terrassen van de Provence

Vol bloemen of in de schaduw, aan het strand of in de bergen: in de zomer zijn terrasjes overal populair. L'Occitane onthult u de beste adresjes in de Provence om heerlijk te genieten van de zon.
Alle geheimen die u nodig heeft om van uw Provençaalse picknick een succes te maken

Alle geheimen die u nodig heeft om van uw Provençaalse picknick een succes te maken

Heeft u zin een smakelijk uitje? Laat u verleiden door dit eenvoudige pleziertje. L'Occitane biedt u alle tips die u nodig heeft om de perfecte Provençaalse picknick te organiseren en de smaken van het zuiden naar u toe te brengen!