Provence Touch: een kerstkrans maken

Om uw voordeur op te vrolijken ter gelegenheid van de feestdagen, heeft ontwerpster Lise Petermann voor u een originele, zelf te maken kerstkrans bedacht. Volg op video elke stap om dit onmisbare Kerst accessoire te maken, in een bijzonder Provençaalse sfeer.
Door Mélissa Darré

De kerstkrans ontstond in Frankrijk in de 16e eeuw en vormt meestal een combinatie van dennentakken, hulst en maretak, met gekleurde kaarsjes en linten. Hij wordt meestal opgehangen aan de voordeur van de huizen, als een hartelijk, dichterlijk welkom voor uw gasten tijdens de feestdagen.

Lise Petermann heeft zich in haar decoratiewinkel in Forcalquier voor L'Occitane laten verleiden tot een doe-het-zelf ontwerp. Ze ontwierp haar eigen kerstkrans geïnspireerd op de Provence. Deze creatieve ontwerpster houdt veel van de grijsgroene bladeren van de olijfboom, een kenmerkende boom uit haar streek, en presenteert een opmerkelijke versie van dit decoratieve element, op basis van dikke takken.

De Provençaalse uitstraling wordt nog benadrukt door doorzichtige ballen, waarin ze mooie santons plaatst. Deze kleurrijke kleine beeldjes zijn afkomstig uit het beroemde kerststalletje van de ontwerper Jean-Louis Lagnel. Klaar om zelf aan de slag te gaan?

L’atelier Lise Petermann
Immeuble Tende
Place Saint Michel 
04300 Forcalquier
www.facebook.com/atelierpetitesseries

Nieuwste artikelen

5 tips om langer bruin te blijven

5 tips om langer bruin te blijven

Na de vakantie droomt u ervan om de weldaad van de zomer te behouden, waaronder de prachtige bruine kleur die de zon u heeft gegeven. L'Occitane onthult u de juiste manier om ook in de herfst nog te stralen.
Het geheim van een herstellende nachtrust

Het geheim van een herstellende nachtrust

Als essentieel onderdeel van een goed evenwicht speelt slapen een cruciale rol in het lichamelijke en geestelijke welzijn. Maar in de zomer is het niet altijd eenvoudig om in te slapen, vanwege de ritmewijziging en de hoge temperaturen. Ontdek het advies van l'Occitane om zonder moeite in Morpheus' armen weg te zakken.
3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

Luieren in de zon op het fijne zand is één van de zoete beloften van de zomer. Om te kunnen profiteren van de heilzame gevolgen van uw verblijf op het strand, onthult L'Occitane de misstappen die u na een dag aan zee moet vermijden. Volg ons advies!