Ontspanning: de kunst van uzelf masseren

Niets ontspant zo heerlijk als een goede massage. De specialistes van de spa L'Occitane onthullen een aantal eenvoudige technieken om u op elk moment van de dag te ontspannen, op het werk of thuis. Welzijn is meer dan ooit binnen handbereik.
Door Mélissa Darré

De oogcontour voor een uitgeruste blik

Een massage van de oogcontour is doeltreffend voor het lichaam en de geest en laat tekenen van vermoeidheid in een handomdraai verdwijnen. Maak lichte drukbewegingen met uw wijsvinger en uw middelvinger, op een droge huid en met een paar druppels Regard Divin Immmortelle. Werk van de binnenste ooghoek naar buiten en vervolgens boven de wenkbrauwen. Voer elke zachte beweging gedurende 3 seconden uit, neem de tijd om rustig te ademen. 

Het pluspunt: deze eenvoudige beweging ontspant niet alleen uw gelaatstrekken en spieren, u kunt ook uw globale verzorging beter aanbrengen voor een optimaal resultaat.

De handen voor een uitgeruste geest

Dagelijks wordt een zwaar beroep gedaan op uw handen, die de hele dag aan vele spanningen blootstaan. Met behulp van de Crème Mains Karité verwent u ze welverdiend. U begint met het zorgvuldig rekken van uw polsen. Masseer vervolgens elk van uw vingers met rondgaande bewegingen, ontspan uw palmen door met de duim het symbool voor oneindig te tekenen van de holte tot de buitenkant.

Het pluspunt: u voelt u aangenaam licht dankzij deze techniek en hydrateert uw opperhuid intens, voor prachtige handen.

De nek voor ontspannen schouders

Elke dag krijgt uw nek te maken met de nadelen van de opgehoopte spanning en slechte lichaamshoudingen. Om u langdurig te ontspannen, brengt u de Cocktail Relaxant Aromachologie aan en plaatst uw handen onder aan de nek. Strijk de huid glad naar de schouders, glijd langs uw ruggengraat tot de haarinzet. Druk zacht en stevig onder aan uw schedel, voordat u langzaam met de handen teruggaat naar de schouders.

Het pluspunt: hebt u een belangrijke afspraak? Deze aangename methode ontspant u en laat het gevoel van stress verdwijnen, dankzij de lichte geur van de essentiële oliën.

De voeten om het lichaam te stimuleren

Uw voeten worden beschouwd als de spiegel van uw lichaam. Ze bezitten een reflexzone voor elk orgaan. Doe dit bij voorkeur aan het einde van de dag, na de douche: u gaat zitten en masseert uw voetzool, van de holte naar buiten, met behulp van de Crème Pieds Karité. De truc: gebruik hiervoor een bal die u laat glijden. Vervolgens knijpt u elke teen zachtjes tussen twee vingers.

Het pluspunt: u verwent uw voeten, die vaak worden vergeten. Niet alleen stimuleert u de energiecirculatie, u verzorgt uzelf ook van top tot teen!

> Ontdek hier de nieuwe schoonheidsafspraak 'Secrets from the Spa' op het YouTube-kanaal van L'Occitane

Ontspanning: de kunst van uzelf masseren
Ontspanning: de kunst van uzelf masseren
De specialistes van de spa L'Occitane onthullen een aantal eenvoudige technieken om u op elk moment van de dag te ontspannen
© GettyImages - Arman ZhenikeyevFuse

Nieuwste artikelen

De mooiste stranden van de Provence

De mooiste stranden van de Provence

De stranden van de Provence liggen verborgen in een baai of in de buurt van een stad en doen niet onder voor stranden op meer exotische bestemmingen. Laten we eens beter kijken naar deze uitgestrekte stukken met fijn zand en azuurblauwe zee, waar u zich met uw voeten in het water urenlang kunt ontspannen.
De mooiste terrassen van de Provence

De mooiste terrassen van de Provence

Vol bloemen of in de schaduw, aan het strand of in de bergen: in de zomer zijn terrasjes overal populair. L'Occitane onthult u de beste adresjes in de Provence om heerlijk te genieten van de zon.
Alle geheimen die u nodig heeft om van uw Provençaalse picknick een succes te maken

Alle geheimen die u nodig heeft om van uw Provençaalse picknick een succes te maken

Heeft u zin een smakelijk uitje? Laat u verleiden door dit eenvoudige pleziertje. L'Occitane biedt u alle tips die u nodig heeft om de perfecte Provençaalse picknick te organiseren en de smaken van het zuiden naar u toe te brengen!